Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek létezik Isten?

Szerintetek létezik Isten?

Figyelt kérdés
Szerintem igen, de nem jó az az Isten aki tojik arra hogy rossz ez a világ és nem tesz ellene semmit ha Isten mindent tud kértem tőle egy kérést mikor keresztény voltam (2016 április) és az a dolog nem tejesült be sőt inkább rosszabb lett a kérést nem akarom leírni mert magánügy. Meg milyen az az Isten aki cselekvés nélkül hagyja elpusztulni fiait az embereket állatokat. Ezért áttértem a SPIRITUÁLIS vallásra igen is nincs mennyország se pokol se tisztitóhely mert egy mitosz az egész! Igen is van előző életek meg következők ennyit erről!

#Isten #Isten és az ember kapcsolatai
2016. júl. 2. 12:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
8%

Szervusz.

Sajnálatos dolog, hogy a Teremtőről így vélekedsz.

Ha mindenki így gondolkodna, nem is lenne ember aki Isten iránti hálából indíttatva képviselné Őt Sátánnal szemben.

A Teremtő pedig nem pincér, és ha keresztény életet éltél akkor tudhatnád az írásokból, és Jézus példájából, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy egyénileg kitalálja az ember, és Isten pedig ugrik minden szóra.

Az tény hogy nincs tisztító hely, mert akkor Jézus halálának semmi értelme nem lenne.

Viszont a "mennyország, abban az értelemben létezik, hogy Isten ott él, onnan "uralkodik."

A pokol pedig abban az értelemben, hogy az ember a halála után oda kerül, vagy is az a hely ahova eltemetik.

nincs előző élet, aki meghalt annak semmi része nincs tovább a nap alatt, ami az életben történik,

a Teremtő az, aki úgy dönt majd, ha úgy látja jónak, hogy egy ember vissza kapja az életét, a Fiának királyságában vagy a nem létezés állapotában marad.

Ha ismernéd a Teremtőt, a történteket, és a szándékait, akkor nem így gondolkodnál.

Sajnos sokan ennek az ismeretnek a hiánya miatt gondolkodnak Istenről, mint ahogy pl. Te is.

2016. júl. 2. 18:37
 12/29 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nincs.

Én még nem láttam, nem hallottam, nem érzékeltem sehogy sem és másról sem tudok, hogy megtette volna. Csak holdkóros fantazmagóriák vannak róla.

2016. júl. 2. 22:51
 13/29 anonim válasza:
Zalika egy orbitális nagy troll, talán a legnagyobb ezen az oldalon. Egész konkrétan 6%-ban ad hasznos válaszokat, szerintem ő tartja a csúcsot.
2016. júl. 3. 10:18
 14/29 openyoureye ***** válasza:
Szerintem olyan nem amit a jelenleg létező vallások festenek meg. Az mind kitalált, saját képre formált elképzelés mely meg sem közelíti a valóságot.
2016. júl. 3. 20:00
 15/29 Ozmium42 ***** válasza:
Szerintem nem létezik. Vagy akár igen. A szó jelentésétől függ. Nincs olyan istenkép, amit egységesen minden istenhívő elfogad. Egyes istenképek eléggé triviálisak (panteizmus), mások cáfolhatóak, megint mások cáfolhatatlanok (mert ellenőrizhetetlenek). Miután az istenhívők sem képesek egyértelmű és egységes leírást adni arról, hogy mi is az az isten, nem tudom már, hogy voltaképpen mi is az, amit keresünk, és honnan fogjuk tudni, ha megtaláltuk. Abból, amit a mindenségről eddig megtudtam, az alapján nem hiszem, hogy létezik, vagy van értelme istennek nevezni bármit, amiről tudjuk, hogy létezik.
2016. júl. 3. 20:40
 16/29 anonim válasza:
18%
A kérdés így hangzik: Szerintetek létezik Isten? Ha valaki ateista, az nézzen fel az égre, és kérdezze meg magától, hogy hogyan került az égre a Nap, a Hold és a csillagok, valamint az emberiség hogyan keletkezett. Einstein professzor szerint is kell lennie egy magasabb hatalomnak, amely, vagy aki ezt létrehozta. Isten teljes szabadságot adott az embernek, nem avatkozik bele a sorsába, viszont ha valaki tiszta szívvel és őszintén kéri, akkor segít rajta. Viszont nincs előző élet, mint ahogy sokan hiszik. Megszülettünk, élünk, aztán meghalunk. Hogyan mondja az Úr a Teremtés könyvében? Porból lettél és visszatérsz a porba. Minden előélet és következő élet nélkül! A mennyországot és a poklot nem szó szerint kell venni. Ha van bibliád, akkor olvasgasd azt. Isten áldjon!
2016. júl. 3. 21:50
 17/29 pelgrim ***** válasza:

Úgy a kérdés mint a válaszok itt, egy rettenetes zűrzavarról, káoszról árulkodnak ez ügyben. Nem csoda hiszen az előző rendszerben tűzzel-vassal igyekeztek kiirtani a vallást, míg a vallásos előjárók a mai napig nem szép szemmel nézik ha valaki őszintén kutat a vallásos tanítások igazságtartalma iránt, mert hát bizonyos tanítások és dogmák tévesnek bizonyulhatnak.

Márpedig igen, szerintem Isten létezik. De Isten nem egy valaki, akitől csak úgy egyszerűen kérhetnénk valamit, mint ahogy a szomszédtól kölcsön kérünk egy talicskát. Isten nem egy valaki, nem egy személy Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb, stb., stb.

Közelebb állunk a valósághoz ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, a végtelen Tudatosság, a Vezérlő Alapelv mindenben; mindennek oka, kezdete és Forrása, melyből minden kifejlődött. Isten nem teremtett semmit, de Isten mindenné fejlődött.

Isten fejleményei szükségleteikhez és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden kiáradásához. Az ember mint az Eredeti Ihlet legelőbbre-haladt fejleménye itt a Földön, szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak érdeklődése határoz meg.

A kérdező ezek után talán megérti, hogy így ábrázolva kérését nem egy Istenhez valahol rajta kívül kell intézni, ha elakar érni valamit, hanem a saját isteni kilétéhez, hiszen Isten jelen van benne mint a Vezérlő Alapelv, az Én Vagyok, a Krisztus, aki minden emberben jelen van.

Ebből az következik, hogy a kérés módját is módosítani kell, márpedig bizalommal és hálával, egy jókedvű vidám lelkiállapotban tudva, hogy a kért dolog már meg is van, isteni kilétünk a Krisztus bennünk már gondoskodott róla és csak arra várakozik, hogy készen legyünk átvenni, hogy átadhassa a kért dolgot.

Ha netalán nem kapnánk meg amit kértünk, akkor ne Istent okoljuk, ahelyett végezzünk egy tüzetes ön-vizsgálatot, mert mi hibáztunk el valamit.

2016. júl. 3. 21:56
 18/29 anonim ***** válasza:

"Ha valaki ateista, az nézzen fel az égre, és kérdezze meg magától, hogy hogyan került az égre a Nap, a Hold és a csillagok, valamint az emberiség hogyan keletkezett"

->Ezekre a kérdésekre a természettudomány is válaszokat tud adni anélkül, hogy mindenféle transzcendenst belemagyarázna.

"Einstein professzor szerint is kell lennie egy magasabb hatalomnak, amely, vagy aki ezt létrehozta."

->Hihetetlen, hogy még mindig Albert Einstein nevében próbálják egyesek eladni a vallást, noha teljesen egyértelmű, hogy ő maga nem volt istenhívő. Ezzel a témával már Richard Dawkins is foglalkozott az "Isteni téveszme" című művében.

Albert Einstein ezt mondta a "vallásosságáról":

"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes. [...] Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély."

"

Forrás: [link]

Dante

2016. júl. 4. 09:33
 19/29 A kérdező kommentje:
átgondoltam ISTEN VAN CSAK K@RVÁRA NEM MINDENHATÓ. CSAK FÉLIG A SÁTÁNNAL VAN JÓ AKKOR ISTEN SEGÍT HA SZAR AKKOR A SÁTÁN
2016. júl. 4. 14:13
 20/29 anonim ***** válasza:
a 19 duális világkép
2016. júl. 4. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!