Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Hogy lehet az Iszlám a béke vallása?

Ha a szent könyvük eleve alsóbbrendűnek tart másokat,gyűlöletre szólít fel?


Mitől béke vallása ha egymást is gyilkolásszák?


Jézus azt megbocsátott a házasságtörő asszonynak a Korán szerint meg kövezés jár neki?


Jézus elfogadhatatlannak tartja a gyilkolást míg a Korán ha bizonyos körülmények között is, de megengedni.Keress kérdéseket hasonló témákban: iszlám, muszlim, béka, vallás, Jézus, Mohamed, Allah

 2017. dec. 7. 12:10  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

A Bibliában is vannak olyan igék, amiket ha kiemelsz a kontextusból, akkor ugyanúgy azt lehet belelátni hogy gyilkosságra meg háborúra szólítja a híveit.


A vallási iratokat egységében kell olvasni, kiragadott szövegrészek alapján legfeljebb önkényes értelmezésekhez jutsz.A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/22Időpont 2017. dec. 7. 12:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Onnan, hogy ilyen tételek is vannak a szent könyvükben.

Mohamednek volt olyan életszakasza, amikor hosszabb ideig vendég volt valahol, és pl. ebben az időben békésebb írásokat írt.


Amúgy a Bibliában nem csak Jézus írásai vannak, és az isten igen sok helyen nem csak elfogadhatónak tartja, hanem parancsba is adja az ölést.A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/22Időpont 2017. dec. 7. 12:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jól van, 42%-os.

Megint csak nem a kérdésre válaszolsz, de ha egy mákszemnyi lehetőség van belekötni valakibe, már ugrasz.

Tehát: a Bibliában nem csak Jézus által mondott dolgok vannak leírva.A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/22Időpont 2017. dec. 7. 13:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért ne keverjük már az egyszerű mezei muszlimot a szélsőségesekkel! Eredetileg náluk tilos a hit erőszakos terjesztése, az meg hogy vannak dzsihádista szervezetek, akik azzal foglalkoznak, hogy beleneveljék az emberekbe gyerekkoruktól fogva a gyűlölködést, és hogy "Allah nevében" gyilkolásszanak, az elég szomorú, de nem minden muszlim ilyen.

Az viszont sajnos igaz,hogy az ő kultúrájuk azért eléggé semmibe nézi a nőket. Elég csak belegondolni, hogy a férfiaknak ha akarják, kész "háremük" lehet, de ha egy nő megcsalja a férfit, azért meg megkövezik.

Ők nagyon ragaszkodnak az elveikhez, míg nálunk te döntöd el, hogy mit tartassz fontosnak a hited gyakorlásánál. Szerencsére azért néha már előfordul például, hogy a nők nem feltétlen takarják el az arcukat vagy hasonlók... Régen nálunk is nagyon adtak arra, hogy tilos a házasság előtti szex meg hasonlók, de már hála az égnek, vége a középkornak. Náluk sajnos ez lassabban megy.A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/22Időpont 2017. dec. 7. 13:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"míg nálunk te döntöd el, hogy mit tartassz fontosnak a hited gyakorlásánál"

Itt egyet felejtettél el: hitbeli kérdésekben kb. 4-500 év különbséggel számolj.

Nézd csak meg, milyen volt a kereszténység nálunk 500 éve!

Bizony, pont olyan, mint ma az iszlám!A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/22Időpont 2017. dec. 7. 13:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jó párszor volt már kérdés itt is, és amúgy is könnyen utána lehet nézni... Az arabban az sz-l-m tő (amiből az iszlám, muszlim származik) békét jelent, és az iszlám szó elsősorban az Isten akaratával való megbékélésre, az abban való megnyugvásra utal.

A Biblia is alsóbbrendűnek tart másokat, és a Korán sem elsősorban erről szól.

Az ember már csak ilyen, hogy gyilkolássza egymást, vallással vagy anélkül is. Az arab alapból egy harcias nép, és a török is eléggé, ehhez képest az iszlám történetében nincs több gyilkolászás, mint más vallások, kultúrák történetében.

A házasságtörő asszonynak a bibliai törvény szerint is kövezés jár, de Jézus ezt mondta: „Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ.” Abban egyetértek, hogy ez erkölcsileg magasabb rendű hozzáállás, mint az ószövetségi, ill. korán-beli törvény számonkérése.

A gyilkolást Jézus talán elfogadhatatlannak tartja, de a kereszténység bizonyos körülmények között szintén megengedte.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/22Időpont 2017. dec. 7. 15:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pont úgy, ahogy a keresztény a szereteté.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/22Időpont 2017. dec. 7. 17:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kereszténység és az Iszlám nem különbözik, csak az utóbbi néhány évszázados fáziskésésben van. Keresztények most visszanézhetik magukat. Nemrég még ők irtották a pogányokat: afrikaiakat, indiánokat, szibériaiakat, izraelitákat, ateistákat... hogy rátegyék a kezüket még néhány kontinensre, ahol semmi keresnivalójuk nincs. Nem azért, de nélkülük még az európai Magyarország, Bulgária, Finnország is egy-egy turáni kultúrájú nemzet lenne. Görögöknél is megy már háttérben a mozgolódás, hogy visszatérjenek Zeuszra, és levegyék a nyakukból, ami nem odavaló.


Egyébként édes mindegy, melyik könyvben mi van leírva, ha egyszer az embernek úgyis megvan az az emberi képessége, hogy mindenből azt olvas ki, és azt lát bele, amit akar.A válasz 63%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/22Időpont 2017. dec. 7. 18:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nincs olyan, hogy "béke vallása".

A modern vallások nem úgy maradtak fenn, hogy a szeretetet és a békét hirdették, hanem erőszakos térítésekkel, kisebb vallások ellehetetlenítésével, a híveik kizsákmányolásával és erőszakkal tudták gyarapítani magukat, arról meg nem is beszélve, hogy minden szent könyv tele van beteg, erőszakos dolgokkal. Az Ószövetség erőszakosabb, és több benne a nemi erőszak, mint a Trónok Harcában, és az Új szövetség sem sokkal jobb, ahol ami szintén természetesnek tekinti a rabszolga tartást, a szexrabszolgaságot, és Jézus is tanácsolt olyanokat, hogy inkább vájd ki a saját szemed és vágd le a kezed-lábad, minthogy ezek vigyenek a bűnbe.

Tényleg szánalmas amikor valaki az iszlámot védi, de az sem sokkal jobb, aki a kereszténységet dicsőíti.A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/22Időpont 2017. dec. 7. 21:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ha a szent könyvük eleve alsóbbrendűnek tart másokat,gyűlöletre szólít fel?"


Nem tart alsóbbrendűnek másokat és nem szólít fel gyűlöletre."Mitől béke vallása ha egymást is gyilkolásszák?"


Ennek mi köze a valláshoz? Keresztények is gyilkolásszák egymást pedig azt mondják hogy a szeretet vallása. Zsidók is, buddhisták is ateisták is stb."Jézus azt megbocsátott a házasságtörő asszonynak a Korán szerint meg kövezés jár neki?"


Korán szerint nem jár kövezés a házasságtörőnek, a Bibliában kövezik meg a házasságtörőket."Jézus elfogadhatatlannak tartja a gyilkolást míg a Korán ha bizonyos körülmények között is, de megengedni."


Igen, önvédelem esetén. Miért a kereszténynek mit kell tennie ha az életére törnek?A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/22Időpont 2017. dec. 7. 21:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Akik szerint az iszlám a béke vallása, mivel magyarázzák, hogy az összes jelentős terrortámadást muszlimok követik el?
Honnan jött az, hogy a muzulmán vallás a béke vallása?
Ha az iszlám a béke vallása, miért nem létezik globális muszlim békemozgalom?
Hogy lenne/lehet az Iszlám a béke vallása?
A muszlim a béke vallása, vagy nem?
Mennyire és miért népszerű tévhit, hogy az Iszlám a béke vallása?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!