Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Miért csak évezredek múlva jutott Isten eszébe hogy elküldje a Krisztust?

Addig elég sok ember halt már meg akiknek esélyük sem volt tudni Jézus tanításairól. Sőt, utána is, hiszen a tanításait ritka lassan terjesztették el a világban. Amerikában pl még közel másfél évezredig esélye sem volt senkinek hallani erről.

  aug. 10. 11:34  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Nem évezredek múlva jutott eszébe, az egész Ószövetség ezt késziti elő, tele van az egész Jézusra vonatkozó próféciákkal.

A válasz 26%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/40Időpont aug. 10. 11:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Oké, akkor tudta előre hogy el fogja küldeni, akkor miért várt évezredekig hogy addig haljanak nyugodtan az emberek a megváltás reménye nélkül, mindazon ismeretek nélkül, amelyeket majd Jézus közöl az emberekkel?

# 2/40Időpont aug. 10. 11:50 Privát üzenet

Ádám idejétől, valóban eltelt 2-3 ezer év.

Viszont, ennek az oka, hogy mindennek meghatározott ideje van. Először is ki kellett választani azokat, akik méltóak lettek arra, hogy Istent képviseljék, és az életükkel előkészítsék a messiás megjelenését. A népet fel kellett erre készíteni, így is számtalan lázongások folytak, ilyen körülmények között, nem lehet csak úgy kapkodni. Sajnos a saját választottjai méltatlankodása miatt is várni kellett, többször vitette fogságba, vagy büntette meg őket.


Pedig annyi csodát tett velük, még is mindig volt egy hangadó, aki magával rántott volna mindenkit Isten akarata ellen. Egy fegyelmezetlen népet nem lehet vezetni. Isten nagyon jól tudta, hogy mikor és hol lesz a legjobb idő a messiás megjelenésére.


Az pedig, hogy más népek sokáig nem hallottak erről, az nem változtat a tényen, hogy visszakapják az életüket, Ők is, már csak azért, mert nem volt lehetőségük választani, dönteni az ismeret birtokában.

Azért az megjegyezendő, hogy a Bábeli zűrzavar után, még az indián Ős lakosoknak is benne van a hiedelmükbe, hogy a "nagy vadász mezőkön" boldog lesz az életük. Minden nemzet, vagy törzs, valamelyest ismeri hogy az Isten szebb világot fog létre hozni.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/40Időpont aug. 10. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem akkor jutott az eszébe.


Azt a napot amikor véget vet a jelenlegi állapotoknak, már az első hiba megtörténtekor kitűzte, és ezen sem egy perccel előbb, sem utóbb nem fogja elhozni.


Ki az aki nem számolja ki a költségeit, ha építkezni akar? Istennek mindent számba kellett venni. A körülményeket, a tökéletlen embereket, a környező népek életét, Sátán mesterkedéseit.

Hogy mindenki megkapja a kellő magyarázatot a miértekre, és a történtekre, azt nem lehetett egy csettintéssel elintézni. Ehhez pedig idő kell, hogy többé ne üthesse fel a fejét a lázadás egy apró szikrája sem. amennyiben még is valaki erre vetemedne, akkor még egyszer nem fogja végig csinálni ezt, hogy valaki haljon meg mindenkiért. Hiszen a válaszokat mindenki megtudta, így a lázadó, azonnal megsemmisül, nincs újbóli megváltás.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/40Időpont aug. 10. 12:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Hogy mindenki megkapja a kellő magyarázatot a miértekre, és a történtekre, azt nem lehetett egy csettintéssel elintézni"

Már miért ne lehetett volna? Te valami korlátolt istenben hiszel?


"Ehhez pedig idő kell, hogy többé ne üthesse fel a fejét a lázadás egy apró szikrája sem. "

Ha ez igaz lenne akkor teljesen értelmetlen az egész, hisz nemhogy utána, közben is voltak lázongások egyenesen Jézus ellen is.

Ennyi erővel eljöhetett volna Isten Krisztusként már rögtön azután hogy Ádámékat elzavarta.# 5/40Időpont aug. 10. 12:44 Privát üzenet

Jézus tanításairól nem hallottak, de a mózesi törvény sok mindent elárult arról, hogy Isten hogyan gondolkodik különböző dolgokról. Pál apostol azt írta, hogy a mózesi törvény azért lett adva, hogy elvezessen Krisztushoz.


Akik Jézus előtt haltak meg, azokra a megváltás ugyanúgy kiterjed, mint azokra, akik utána.A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/40Időpont aug. 10. 14:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia!


Már Ádám és Éva is ismerték a megváltás ígéretét és az erre emlékeztető áldozatot (Mózes első könyve 3:15).

A Szabadítóra vonatkozó ígéretet és az áldozati rendszert áthagyományozták utódaikra, akik - az életkorokat figyelembe véve - hosszú évszázadokon keresztül első kézből ismerhették meg a Teremtés, bűneset és evangélium szavait. Ádám és Éva első gyermeke, Kain, nevében is hordozta az Istenhez visszatérő ember reménységét: „Nyertem férfiat az Úrtól v. Urat.” (Mózes első könyve 4:1)


Üdv. PéterA válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/40Időpont aug. 10. 14:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Jézus tanításairól nem hallottak, de a mózesi törvény sok mindent elárult arról, hogy Isten hogyan gondolkodik különböző dolgokról. Pál apostol azt írta, hogy a mózesi törvény azért lett adva, hogy elvezessen Krisztushoz.Akik Jézus előtt haltak meg, azokra a megváltás ugyanúgy kiterjed, mint azokra, akik utána."


Hiába terjed ki elviekben, ha Isten már eleve kárhozatra ítélt mindenkit akik nem élhettek a Krisztusi útmutatás alapján, mert esélyt sem adott nekik hogy tudjanak róla.# 8/40Időpont aug. 10. 14:55 Privát üzenet
A próféciákról csak annyit, hogy többségeben egyszerü keresztény rámagyarázás, amely eredeti szövegkörnyezetében nem is a messiási korról szól. Ezt a zsidó írasmagyarázat nagyon jól kimutatta. Más esetben (pl. Ésaiás 7,14 esetében) fordítási hiba. Az evangélisták többségeben a héber szöveget használták, de pl a Mt 2. fejezetében az tévesen fordított LXX-hez nyúltak. Vajon miért? Mert csak úgy tudták az evangéliumi szakaszt prófétikussá tenni...

A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/40Időpont aug. 10. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mármint az újszövetségi szerzők használták a hébert összességében.*

A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/40Időpont aug. 10. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogy kell materialista bibliát írni?
Miért veszik komolyan a mormonizmust még jeles tudósok is?
Ha csak egy igaz Isten van, és ezt az emberek régen tudták, akkor hogy létezhetnek a különböző kultúrákban teljesen eltérő vallások?
Jézus most maga az isten fia vagy ő maga az isten?
Ha Isten annyira jó és bármilyen betegségből meg bír gyógyítani, akkor mit tesz a bolondokkal?
Szerinted melyik verzió az igaz a Föld létrejöttéről? Az hogy Isten teremtette, vagy évezredek során apró kis kövekből, meteoritekből jött létre? Esetleg más?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!