Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Miért keresztény társadalmak a legerőszakosabbak?

Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. A 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Keresztények viszont azt mondják hogy a kereszténység a szeretet vallása, és ha erőszakról van szó, másra mutogatnak. Valószínűleg muszlimokra, pedig a legvéresebb 50 ország között alig van iszlám vallású.


[link]Keress kérdéseket hasonló témákban: vallás, keresztény, Biblia

 2019. febr. 12. 08:53  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Mert ott vadabbak az ateisták és gyilkolásznak. A kimutatás azt is bizonyítja, hogy a gyilkosok minden esetben Krisztus igazi hitbéli követői voltak, újjászületettek és a megszentelődés útján járók? Kétlem. Az ilyen ember nem gyilkol. Tehát a hiba az igaz hit nélküli emberekben van

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/125Időpont 2019. febr. 12. 09:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ezeknek az országoknak az élen a többsége Dél-amerikai, mit vársz? Ha muszlimok gyarmatosítottak volna ott akkor meg hagyományból muszlimok lennének, és ugyanolyan erőszakos hely lenne. Azonkívül az európai keresztény országok gyilkosság rátában a tipikusan muszlim országok után következnek csak.

Üdv: egy nem katolikus.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/125Időpont 2019. febr. 12. 09:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Vidiripi


Tévedésben vagy! A táblázatban nem keresztény társadalmakat sorolnak fel hanem szekuláris társadalmakat!


De nézz meg egy olyan listát is amely a világ 15 legveszélyesebb országát öleli fel!

Érdekes ez is. Természetesen a 15 között ott van az USA. A világon ott történik a legtöbb gyilkosság.


[link]


És van egy olyan lista is a lap alja felé ahol a 15 legbiztonságosabb országot sorolja fel. Női és férfi szempontból is!A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/125Időpont 2019. febr. 12. 09:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A keresztény világ nem csak Európából áll. Az Európán kívüli keresztény országokban szinte mindenhol magas a gyilkossági ráta. Például az észak-afrikai muszlim országokban sokkal alacsonyabb mint a dél-afrikai keresztény országokban.

# 4/125Időpont 2019. febr. 12. 10:07 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Vidiripi azt írtam hogy keresztény társadalmak. Az más kérdés hogy az állam szekuláris vagy sem. Lista alapján a legtöbb gyilkosság olyan országokban történik ahol a népesség többségében keresztény vallást követ.


Az általad hozott lista ami a 15 legveszélyesebb országot sorolja fel eléggé vitatható, de így is ezek kétharmada keresztény népességű ország.# 5/125Időpont 2019. febr. 12. 10:16 Privát üzenet
Focikatalógus 728x90

Nem az lehet az oka, mert a keresztény emberek akkár kirobbanásszerűen menekülni akarnak a vallási szigor alól? Ezt megfigyelés alapján gondolom így. Ateista ismerőseim éltek nyugisan mint hal a vízben, mert nem érezték hogy menekülni kell valami előírások elől. Míg a keresztény ismerőseim közül azok akiket szigorú szabályok szerint neveltek, akár súlyos bűncselekményekkel végződött a pályafutásuk. Mint akik nem bírták tovább az előírások közé korlátozott életüket.

Szerintem az emberi agy tudat alatt tiltakozik és menekülni is próbál a hazugságok és átverések elől. Például ha egy vallási tanításban azt hallja hogy légy szegény és akkor a mennyországba jutsz. Lehet hogy megkísérel hívő maradni ehhez a valláshoz, de a tudata tiltakozni fog. Ez épp olyan mint a sorkatona, aki a laktanyában szigorú fegyelem alatt él. Mit szoktak tenni kimenőkor? Hát úgy berúgnak ahogy szabad emberként soha. Így tiltakoznak a természetellenes szabályok ellen.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/125Időpont 2019. febr. 12. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mert a legerőszakosabb beállítottságú társadalmakban véletlen pont keresztény kultúrára tekint vissza a történelmük. A kettőnek a gyakorlatban semmi köze egymáshoz, mivel ezen erőszakos cselekedetek jellemzően nem a kereszténység nevében történnek.

A muszlimokra pedig pont ezért mutogatnak, mert sok esetben konkrétan a Korán szélsőséges értelmezése az oka mondjuk egy tömegmerényletnek.

Azaz pl egy iskolai lövöldözés az USA-ban nem azért történik, mert az illető bekattant hülyegyerek azt olvasta a Bibliában, hogy öld meg az osztálytársaid, semmi köze a gyilkosságnak ahhoz hogy az ország keresztény többségű vagy sem.

Ellenben ha valaki azért gyilkol mert azt olvasta a Koránban hogy öld meg a hitetleneket, és komolyan vette, akkor itt a vallás az ok a gyilkosság mögött.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/125Időpont 2019. febr. 12. 10:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mert a vallás egy elavult dolog. magunk mögött kéne hagyni már

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/125Időpont 2019. febr. 12. 11:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kérdező, ez most nem jött össze. Más keresztény barmolót kell keresni. Annyira hiányzik a gyakoriról.

Sok helyen van egyébként drogháború, halomra ölik egymást, ami nem tipikusan köthető a vallásos létszemlélethez.A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/125Időpont 2019. febr. 12. 11:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Mert a legerőszakosabb beállítottságú társadalmakban véletlen pont keresztény kultúrára tekint vissza a történelmük. A kettőnek a gyakorlatban semmi köze egymáshoz, mivel ezen erőszakos cselekedetek jellemzően nem a kereszténység nevében történnek."


Akkor félreértetted a kérdést. Nem azt mondtam hogy ezeket a gyilkosságokat a kereszténység nevében követik el, hanem azt hogy mindenféle okból kifolyólag, keresztény társadalmakban követik el a legtöbb gyilkosságot."A muszlimokra pedig pont ezért mutogatnak, mert sok esetben konkrétan a Korán szélsőséges értelmezése az oka mondjuk egy tömegmerényletnek."


Bibliára hivatkozva is gyilkoltak és most is gyilkolnak. Nem ez a kérdés. Muszlim országokban is elfordul mondjuk rablógyilkosság ahogy keresztény országokban is vallási indíttatásból elkövetett gyilkosság. Összességében viszont keresztény társadalmakban sokkal több gyilkosság történik. Kérdés, hogy miért?# 10/125Időpont 2019. febr. 12. 11:23 Privát üzenet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Aki nem követ semmilyen vallást sem: ti milyen elvek mentén éltek?
Örülnétek, ha bebizonyosodna számotokra, hogy létezik a keresztény Isten?
Az evolúció elmélete mivel cáfolja a Szentírást, az ördögtől való?
Ha Krisztus halálában és feltámadásában hisz minden keresztény, akkor miére a vallás? Ha viszont minden vallás szerint ők a jók, akkor mire az ökomenizmus? Példa lent. Mi alapján...
Az Ábrahámi vallások istene megegyezik Surtural?
Az állatok hogyhogy nem ettek a jó és a rossz tudásának a fájáról?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!