Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Miért nem hallott senki a mindenhová küldött muszlim prófétákról?

Egy másik kérdés alatt próbálta egy muszlim ezzel jobbnak beállítani az iszlámot a kereszténységnél, de belegondolva elég üres dumának tűnik. Hiszen hogyhogy semmi nyoma nincs hogy ilyen próféták valaha is léteztek volna?

  febr. 20. 14:23  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tán Jézusról hallottál már :D. Az iszlám nem valami külön teljesen új, teljesen különálló dologként azonosítja magát, hanem az ábrahámi vallások végleges változataként, azok prófétáival együtt.

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/117Időpont febr. 20. 14:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1-esnél a pont!


A muszlimok Jézust is tisztelik, mint prófétát. Nekik olyan a kereszténység, mint amilyen egy katolikusnak a Jehova tanúi szekta.A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/117Időpont febr. 20. 14:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát, ez nekem is új. Úgy tudom, a muszlimoknak egy prófétájuk van: Mohamed. Neki pedig tanítványai voltak.


Mindenesetre, ha az iszlám szánon tart más prófétákat is (akik gondolom alacsonyabbak voltak rangban Mohamednél), akkor azok mindössze a muszlim hiedelemvilág részei, kitalált alakok.


A történelem mindössze a muszlim hódításokat őrizte meg számunkra, az meg egy hadsereggel történt, nem prófétákkal.A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/117Időpont febr. 20. 14:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jobban átgondolva a kérdést, és látva az előbbi válaszokat, már értem, miről lehet szól.


A muszlim válaszoló nyilván az ószövetségi prófétákra célzott. :D


Nem semmik a muszlimok, a Tórába még azt is belemagyarázzák, van Mohamedre vonatkozó jósolat.


xDA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/117Időpont febr. 20. 14:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nincs semmifele misztikus jóslat belemagyarázva semmibe mindenféle máshol nem látott misztikus alakokról, hanem egyszerűen az iszlám magát egy folytatásnak tekinti magát, így aki el van fogadva prófétaként a zsidóknál és a kereszténységben, az az iszlámban is, mert egy helyről jövőnek van tartva ez a 3 vallás az iszlám szemszögéből. Csak mivel a legtöbb ember értékes forrásokból nem műveli magát, ezért csak azok a dolgok jutnak el hozzá, amik az iszlámot valami idegen, teljesen külön dolognak állítja be mindenféle arab istennel meg mit tudom én még mivel, holott sehol semmi, sőt Jézus az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő próféta.

A válasz 26%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/117Időpont febr. 20. 15:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Arról volt szó, hogy a Biblia alapján ugye Jahvénak volt egy kiválasztott népe, közülük kerültek ki a próféták is, és ez milyen igazságtalan, mert szegény indiaiak meg indiánok meg afrikai bennszülöttek nem is hallhattak az egészről. De Allah meg annyira kegyes hogy ő a világon mindenkihez elküldte a prófétáit.

Csak ezek szerint valahogy mégsem tudta elérni hogy a prófétái tanítása a világ egyetlen pontján is fennmaradjon Mohamed előtt.# 6/117Időpont febr. 20. 15:03 Privát üzenet
Megint egy külön álló dologként gondolsz az iszlámra. Ne így gondolj rá :). Az iszlám szemszögéből egyetlen üzenet van, amit mióta világ a világ Isten közvetíteni próbál. Ezt az üzenetet kapta meg x darab próféta Ádámtól kezdve. Jézus is meg még egy csomó másik ember, csak aztán az emberek néha elrontották, félreértelmezték, ugye Jézusból kb. egy isteni alakot csináltak a katolikusok pl. meg ugye szentháromság stb. Ennek a sokaságnak a pecsétjeként érkezett az iszlám az összes vallás letisztázásának. Nem valami külön dolognak, ami valahogy valamiért eltűnt x ezer évvel ezelőtt, és csak 600x években bukkant fel újra.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/117Időpont febr. 20. 15:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem értem, mi ebben a fura, Mózes is zsidó volt, mégis tisztelik a keresztények, a Bibliában is benne van.

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/117Időpont febr. 20. 15:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

@5-ös:


Kizártnak tartom, hogy az iszlámban az ószövetségi prófétáknak olyan nagy tisztelete legyen, mint amilyen a zsidóknál illetve a keresztényeknél van. Eleve arról van szó, hogy véleményük szerint a szent iratokat megmásították, de annyira, hogy azok már alkalmatlanok valamiféle vallás gyakorlására, így a végső tekintély lényegében a Korán, ami évezredekkel/évszázadokkal a zsidó és keresztény szent könyvek után íródott, valamiféle helyreállításként. Ennek ellenére, hogy felhasználja a maga által hiteltelennek tartott Bibliát arra, hogy Mohamedre vonatkozó jóslatot olvasson ki belőle.


+ egy kis érdekesség: a régi (évszázadokkal ezelőtti) magyarázók a Jelenések 9. fejezetében szereplő képsort az iszlám előretörésére vonatkoztatták, mint ami nem az Istentől van. (ha bővebben érdekel, lásd az adventista értelmezést, ma már csak ők vallják azt a régi magyarázatot)A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/117Időpont febr. 20. 15:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nincsenek rangsorok :). Hogy rosszabb prófeta vagy jobb. Egy üzenete van istennek, mindegyikük ugyanazt kapta az iszlám szerint, így felesleges lenne rangsorokban gondolkodni. Ilyen misztikus kiolvasásokkal meg jóslatokkal szerintem feleslegea foglalkozni. En csak a kérdésre válaszoltam tényekkel, aminek bárki utánanézhet. Senkit nem áll szándékomban meggyőzni :).

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/117Időpont febr. 20. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Nem tudom mi az igazság, Mohamednek tényleg gyermekfelesége volt?
Az iszlám nők miért nem házasodhatnak keresztény férfivel, ha az iszlám férfiak feleségül vehetnek más vallású nőket?
A Biblia és a Korán is alantasnak tartja a nőket. Miért van mégis annyi (zsidó, keresztény, muszlim) vallásban élő nő?
Isten létezne, ha senki sem hinne benne?
Szerintetek elkerülhető, vagy lesz fajok háborúja, vagy háború az Iszlám és az egyetemes kereszténység között?
Arról miért nem beszél senki, hogy a muszlim országoknak semmiféle befolyása nem lenne a világban, ha mi nem raktunk volna mindent alájuk?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!