Vásárolt háztartási gépet költözésnél elvinni?
Elromlott a mosógép az albérletben a hibámon kívül. A tulaj nem szívesen venne újat, azt mondta szerezzek egyet. Így kénytelen vagyok én venni, mert nem ülhetek mosógép népkül.
Elvihetem akkor az általam vett mosógépet majd amikor költözöm? Előreláthatóan pár hónap múlva sajátba megyek, ezt ő nyilván nem tudja még.
Illetve ilyenkor a tulaj elromlott mosógépével mi van? Azt ki viszi el?

A saját nevedre állíttasd ki a számlát. Saját kártyával fizesd ki. A szállítást is.
Viszont az ő elromlott gépét ne vitesd el, maradjon a lakásban . Fénykép.
Megírod a levelet, hogy az ő gépe elromlott, s mivel nem áll szándékában pótolni, kéred, hogy a havi bérleti díjat arányosan csökkentse, mivel a háztartasi gépek biztosítása a bérlet része.
Írd meg, hogy az általad kényszerűen vásárolt mosógépedet a szerződés lejártakor magaddal fogod vinni.
Fénykép melléklet mindkét mosógépről.

1-es vagyok.
Írd bele azt is, hogy az ő tulajdonában álló, elromlott mosógépet szíveskedjék elszállíttatni, vagy ott tárolod -mondjuk-, a kamrában.
Márka, gyártási szám, fénykép.
Ne légy nagyvonalú, mert ő nem az, viszont hülyének néz.

Érdemes a szállítással vacakolnod?
Pár hónapig mosodába is járhatsz.
De te tudod.

A tulaj elromlott gépét tárold valahol, amit veszel, saját névre számláztasd.
kiköltözésnél asaját gépedet viszed, a tulajét meg visszateszed a helyére a lakásban.

Ahogy a többiek is írták: nézd meg a szerződésedet és utána írásban egyeztess a tulajjal. Mindenképpen legyen valami nyoma annak, hogy a gépet te veszed, nem fogja kifizetni és nem is vonja le az árát a bérleti díjból, mert ez is lehetséges megoldás lenne. Aztán Legyen meg maga a rossz mosógép amikor kiköltözöl, vagy írásban legyen annak nyoma, hogy a tulajdonos vitte el vagy dobta ki.
Amit te veszel és a te tulajdonod is marad azt természetesen viheted magaddal ha nem azzal a feltétellel rakhattad be, hogy később ott marad. Klímát szoktak így engedni beszerelni a tulajdonosok, hogy ők maguk nem akarják de ha a lakójuk szeretné akkor csináltathat a lakásba. Csak azt nem vihetik magukkal amikor kiköltöznek és ezzel a feltétellel engedték a megvalósítását. Vagy mondjuk nem tetszik a konyhabútor a lakónak és megegyeznek a tulajjal hogy saját költségen másikra cseréli, de aztán ott is marad a lakásban amikor költözik a bérlő. Olyan esetekben amikor nem lenne rá feltétlenül szükség mivel használható a lakás, csak a bérlőnek jobban tetszene másképp.

Mi van a szezodesben? Ha benne van hogy mosogep akkor kotelessege minden koltseget kifizetni és övé marad.
Ha viszont magadnak veszed akkor az a tied. A rossz elszállíttatását terhelhetnéd rá

Bérbeadó vagyok.
Ha a lakást a te bérbeadód a mosógéppel együtt adta ki, akkor neki kutya kötelessége javítani vagy újat beszerezni (ez a saját döntése nyilván az ésszerűség és a gazdasági hatékonyság mentén).
Ne hagyd magad- igenis tessék a bérbeadónak intézkedni.
Hívd fel rá a figyelmét, hogy te működő eszközökkel gépesített ingatlant vettél ki, eszerint fizeted a bérleti díjat is.
Ebből ne engedj, amennyiben a szerződésed is így szól.
Én nem mennék abba bele a helyedben, hogy veszek gépet- eleve költözöl el, egy új gép szállítása pl euronics vagy mediamarkt 10-15 eFt-os tétel (szerinrem durva…)- meg még majd kerülgessed a rosszat meg majd fizess még egyszer a szállításért vagy cipekedjék, mikor költözöl- ez hol éri meg neked? Plusz az új gép szerelése is párezer (én sem értek hozzá…)
Egyetlen dologban érdemes esetleg egyezkedni vele: hívhatsz-e szerelőt (nyilván az ő költéségére), de ha így áll hozzá, talán ezt is csak módjával érdemes felajánlani.
…és bérbeadó vagyok tényleg és nem véletlenül üresen, gépesítés nélkül adom ki az ingatlanokat. Akkor a bérlő intézi a saját eszközeit, ahogy tetszik, a klíma természetesen alap és annak az éves tisztítása is- ezek nálam jelentkeznek költségként.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!