Ha teljesen egyedül kibérelek egy lakást, akkor a tulaj megtilthatja, hogy vendéget fogadjak?
Figyelt kérdés
Találtam egy nagyon jó kis lakást, amit ki is szeretnék venni. A tulajjal egyeztettem telefonon, hogy mikor találkozzunk a kaució, első havi lakbér és a szerződés aláírása céljából. Átküldött egy szerződést előre, amiben van egy olyan pont, hogy vendéget egyáltalán nem fogadhatok a lakásban! Ilyen létezik? Megtilthatja a tulaj azt, hogy vendégeket hívjak át, ha egyedül csak én fogom lakni a lakást? Nektek volt már ilyen?jún. 10. 18:26
1/27 anonim válasza:
Mivel az ő lakása, gyakorlatilag bármit megtilthat. Gondolom nem akarja hogy hangoskodjatok. Tudom tudom, ti nem hangoskodnátok, de a tulajnak bárki mondhatja ezt
2/27 anonim 

válasza:

A szerződésbe azt írhat be, amit akar. Te elfogadod, vagy nem. Az utóbbi esetben kereshetsz más helyet, ahol a tulaj engedi a vendégfogadást.
3/27 anonim 

válasza:

Nem, nem tilthat meg bármit. A szerződéssel a bérlet idejére lemond a tulajdonosi jogáról, nem mehet be, nem tilthatja meg, hogy te ott életvitelszerűen lakj.Ebbe beletartozik, hogy fogadhatod anyádat, barátnődet, haverokat mások zavarása nélkül. Továbbhasznosítást tilthatja, nem vehetsz oda bérlőtársat.
4/27 anonim 

válasza:

Nem. Ahogy azt sem szabhatja meg hogy milyen TV-csatornákat nézz, vagy milyen könyveket olvass otthon. Max. az állattartást tilthatja meg a hasonló jogok közül. ( A tovább-bérbeadás, a változtatás, bérlőtárs, etc. más kategória.)
5/27 anonim 

válasza:

Azt nem tilthatja meg, hogy vendéget fogadj - ez értelemszerüen hozzátartozik a lakáshasználathoz -, amit kiköthet, hogy legfeljebb 1-2 éjszakát lehet ott havonta, többet nem.
6/27 anonim 

válasza:

Most konkretan honnan tudna hogy valaki meglatogat? Hacsak nem a szomszed lakasban lakik es leskelodik allo nap.
7/27 anonim 

válasza:

Ha aláírod a szerződésben akkor igen. Amúgy ez nem egy normális gyakorlat
8/27 anonim 

válasza:

Nem tilthatja meg, még akkor sem ha aláírod. Mert amennyiben törvényellenes, amit beleírt, úgy az teljes mértékben jogtalan. Egy törvényt nem írhat felül. Jogod van a magánéletre, ezt nem korlátozhatja semmijen módon.
9/27 anonim 

válasza:

Igen, azt tikt meg amit akar, de te nem vagy köteles azt elfogadni. Ha nem akar változtatni a szerződésen, vagy másikat írni nem kell, hogy elfogadd, keress másikat! Széles a kínálat, találsz majd olyat, ami megfelel.
10/27 anonim 

válasza:

Ha ezt meg akarja tiltani, akkor nagyobb problémák is lesznek vele, inkább hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!