Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha teljesen egyedül kibérelek...

Ha teljesen egyedül kibérelek egy lakást, akkor a tulaj megtilthatja, hogy vendéget fogadjak?

Figyelt kérdés
Találtam egy nagyon jó kis lakást, amit ki is szeretnék venni. A tulajjal egyeztettem telefonon, hogy mikor találkozzunk a kaució, első havi lakbér és a szerződés aláírása céljából. Átküldött egy szerződést előre, amiben van egy olyan pont, hogy vendéget egyáltalán nem fogadhatok a lakásban! Ilyen létezik? Megtilthatja a tulaj azt, hogy vendégeket hívjak át, ha egyedül csak én fogom lakni a lakást? Nektek volt már ilyen?
jún. 10. 18:26
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
27%
Mivel az ő lakása, gyakorlatilag bármit megtilthat. Gondolom nem akarja hogy hangoskodjatok. Tudom tudom, ti nem hangoskodnátok, de a tulajnak bárki mondhatja ezt
jún. 10. 18:29
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
A szerződésbe azt írhat be, amit akar. Te elfogadod, vagy nem. Az utóbbi esetben kereshetsz más helyet, ahol a tulaj engedi a vendégfogadást.
jún. 10. 18:29
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nem tilthat meg bármit. A szerződéssel a bérlet idejére lemond a tulajdonosi jogáról, nem mehet be, nem tilthatja meg, hogy te ott életvitelszerűen lakj.Ebbe beletartozik, hogy fogadhatod anyádat, barátnődet, haverokat mások zavarása nélkül. Továbbhasznosítást tilthatja, nem vehetsz oda bérlőtársat.
jún. 10. 18:58
 4/27 anonim ***** válasza:
95%
Nem. Ahogy azt sem szabhatja meg hogy milyen TV-csatornákat nézz, vagy milyen könyveket olvass otthon. Max. az állattartást tilthatja meg a hasonló jogok közül. ( A tovább-bérbeadás, a változtatás, bérlőtárs, etc. más kategória.)
jún. 10. 19:12
 5/27 anonim ***** válasza:
92%
Azt nem tilthatja meg, hogy vendéget fogadj - ez értelemszerüen hozzátartozik a lakáshasználathoz -, amit kiköthet, hogy legfeljebb 1-2 éjszakát lehet ott havonta, többet nem.
jún. 10. 19:17
 6/27 anonim ***** válasza:
95%
Most konkretan honnan tudna hogy valaki meglatogat? Hacsak nem a szomszed lakasban lakik es leskelodik allo nap.
jún. 10. 20:07
 7/27 anonim ***** válasza:
3%
Ha aláírod a szerződésben akkor igen. Amúgy ez nem egy normális gyakorlat
jún. 10. 20:11
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tilthatja meg, még akkor sem ha aláírod. Mert amennyiben törvényellenes, amit beleírt, úgy az teljes mértékben jogtalan. Egy törvényt nem írhat felül. Jogod van a magánéletre, ezt nem korlátozhatja semmijen módon.
jún. 10. 20:30
 9/27 anonim ***** válasza:
85%
Igen, azt tikt meg amit akar, de te nem vagy köteles azt elfogadni. Ha nem akar változtatni a szerződésen, vagy másikat írni nem kell, hogy elfogadd, keress másikat! Széles a kínálat, találsz majd olyat, ami megfelel.
jún. 10. 20:44
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt meg akarja tiltani, akkor nagyobb problémák is lesznek vele, inkább hagyd.
jún. 10. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!