Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Valójában a bérbeadónak...

Valójában a bérbeadónak illene fizetni a bérlőnek egy ideális világban?

Figyelt kérdés

Az ingatlanok bérbeadói a legmihasznább, leginkább élősködő társadalmi réteg, amely semmilyen produktív dolgot nem csinál. Ennél csak az a rosszabb, aki spekulációs céllal ül egy üres ingatlanon, mert ezt támogatja a politikai rendszer, mesterséges (nem valós) hiányt generál, ami hajtja fel az árakat.

A bérlő

- rendben tartja a környezetét, nem kell takarítania, ügyelnie az ingatlanra a tulajdonosnak.

- benne lakik, így intézi az óracseréket és ha gond van a házban, akár másik emeleten, elzárja a főcsapokat, így nem történik nagyobb kár.

- ha történik valami, eláztatja a felső szomszéd, akkor a biztosítót is ő intézi, akár szabadnapot vesz ki miatta.

- sokszor értéknövelő beruházásokat hajt végre, de a bútorozott is sokszor annyit jelent, hogy így a tulajdonosnak van hol tárolnia a még működő szemetét amiért nem kell fizetnie valami erős embernek, hogy lecipelje a kuka mellé lomtalanításkor.

- benne lakik, így egyúttal az őrzési feladatot is ellátja, mert nem figyelik ki a házban kószáló kétes elemek, hogy régóta üresen áll, nincs mozgás és nem kísérlik meg feltörni és beköltözni.

Az ingatlan valóban felépült, akkor volt benne emberek munkája, de ez már a múltidő. Ha karbantartás szükséges, azt sok esetben állami pénzből, az adófizetők kárára hajtják végre, illetve az önrész a közösköltség, amit szintén áthárít a bérlőre, miközben neki a vagyona hízik tőle - a bérleti díjon felül.

Egy olyan pozícióba rakja önmagát, ahol az alattvalója, a bérlő kényszerből kénytelen bérelni, így neki fog fizetni először minden esetben. Akkor is, ha a megtakarításaiból él, az utolsó fillérig, hogy ne kerüljön utcára és akkor is, ha azért dolgozik 2-3 műszakban és csak aludni jár haza, hogy ne csak kinyögni tudja, de félretenni is. Ha szerencsés, akkor összekapar évek alatt egy önrészre és utána már a banknak fizet 20-30 évig. Aki még annyit se csinál, mint egy bérbeadó, de a mocskos kezét rajta tartja a tulajdonjogon és ezen felül jogilag úgy bevédi magát, hogy ha a tulajdonjog tárgyával bármi történik, az a hitelfelvevő baja, az csak extra biztosíték, ő a pénzt követeli kamatostól.

júl. 25. 13:11
1 2
 1/15 anonim válasza:
96%
Nem.
júl. 25. 13:15
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
Nem. Tipikusan irigy vagy csak.
júl. 25. 13:34
 3/15 anonim válasza:
100%
nem
júl. 25. 13:39
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem. Aki igénybe vesz egy szolgáltatást, az fizet, ez csak így tud működni.

Hogy a mai ingatlanpiacnak is megvannak a maga problémái, az egy másik kérdés. De a te ötleted semmit nem oldana meg azokból, ez simán csak értelmetlen.

júl. 25. 14:05
 5/15 anonim ***** válasza:
97%

Szóval dolgoztam 10-11 évig 3 műszakban túlórákat vállalva,hogy vásároljak egy lakást befektetésnek kiadás céljából.

Azt a lakást felújítottam majd vállalva a kockázatot bérbeadtam egy idegennek annak reményében,hogy nem éli le fizeti az albérletet és a számlákat időben.

És én vagyok a mihaszna?

júl. 25. 14:13
 6/15 anonim ***** válasza:
97%
Van egy kecód valami normális helyen? Privátban megbeszélhetjük, én vállalom, hogy fizess nekem azért, hogy benne lakjak! Privátban írj, megbeszéljük!
júl. 25. 15:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Amiket felsoroltál, azok benne vannak a bérleti díjban.
júl. 25. 18:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ifju kommunista. Majd kinovod :)
júl. 25. 18:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Reméllem a teóriádat a hentesnek is elmesélled. Nehogy rárohadjon az a csúnya karaj, adja már oda és fizessen is hogy megszabadíttod a problémától :)
júl. 25. 18:42
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 Tulajdonképpen így kellene. Hacsak nem a kérdező a hentes.
júl. 25. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mekkora az ideális pénz, amit valaki félre tud lakni, meg tud spórolni egy év alatt?

Mennyi az ideális vagy mennyinek kellene lennie szerintetek?

Ház vásárlás előtt állok, mi lenne az ideális megoldás számomra?

A vételár a rendelkezésemre áll, nem lenne szükségem hitelre a megvételhez, viszont 2020 májusában lejár egy lakáskasszám. Az ingatlan amit vennék nem szorul felújításra, nincs rajta mit csinálni, vagyis a lakáskasszát nem tudnám a házfelújításra fordítani. Hogyan...

Szerintetek mennyi az ideális zsebpénz egy hónapra, egy 15-16 évesnek?

Ha mindent a szülei intéznek, szóval menza meg osztálypénz, ilyenek nem számítanak bele.

Mennyiböl jöttök ki havonta és hány gyerekkel?

Mennyiböl jöttetek ki gyerek nélkül? Mennyi lenne az ideális?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!