Valójában a bérbeadónak illene fizetni a bérlőnek egy ideális világban?
Az ingatlanok bérbeadói a legmihasznább, leginkább élősködő társadalmi réteg, amely semmilyen produktív dolgot nem csinál. Ennél csak az a rosszabb, aki spekulációs céllal ül egy üres ingatlanon, mert ezt támogatja a politikai rendszer, mesterséges (nem valós) hiányt generál, ami hajtja fel az árakat.
A bérlő
- rendben tartja a környezetét, nem kell takarítania, ügyelnie az ingatlanra a tulajdonosnak.
- benne lakik, így intézi az óracseréket és ha gond van a házban, akár másik emeleten, elzárja a főcsapokat, így nem történik nagyobb kár.
- ha történik valami, eláztatja a felső szomszéd, akkor a biztosítót is ő intézi, akár szabadnapot vesz ki miatta.
- sokszor értéknövelő beruházásokat hajt végre, de a bútorozott is sokszor annyit jelent, hogy így a tulajdonosnak van hol tárolnia a még működő szemetét amiért nem kell fizetnie valami erős embernek, hogy lecipelje a kuka mellé lomtalanításkor.
- benne lakik, így egyúttal az őrzési feladatot is ellátja, mert nem figyelik ki a házban kószáló kétes elemek, hogy régóta üresen áll, nincs mozgás és nem kísérlik meg feltörni és beköltözni.
Az ingatlan valóban felépült, akkor volt benne emberek munkája, de ez már a múltidő. Ha karbantartás szükséges, azt sok esetben állami pénzből, az adófizetők kárára hajtják végre, illetve az önrész a közösköltség, amit szintén áthárít a bérlőre, miközben neki a vagyona hízik tőle - a bérleti díjon felül.
Egy olyan pozícióba rakja önmagát, ahol az alattvalója, a bérlő kényszerből kénytelen bérelni, így neki fog fizetni először minden esetben. Akkor is, ha a megtakarításaiból él, az utolsó fillérig, hogy ne kerüljön utcára és akkor is, ha azért dolgozik 2-3 műszakban és csak aludni jár haza, hogy ne csak kinyögni tudja, de félretenni is. Ha szerencsés, akkor összekapar évek alatt egy önrészre és utána már a banknak fizet 20-30 évig. Aki még annyit se csinál, mint egy bérbeadó, de a mocskos kezét rajta tartja a tulajdonjogon és ezen felül jogilag úgy bevédi magát, hogy ha a tulajdonjog tárgyával bármi történik, az a hitelfelvevő baja, az csak extra biztosíték, ő a pénzt követeli kamatostól.

válasza:Nem. Aki igénybe vesz egy szolgáltatást, az fizet, ez csak így tud működni.
Hogy a mai ingatlanpiacnak is megvannak a maga problémái, az egy másik kérdés. De a te ötleted semmit nem oldana meg azokból, ez simán csak értelmetlen.

válasza:Szóval dolgoztam 10-11 évig 3 műszakban túlórákat vállalva,hogy vásároljak egy lakást befektetésnek kiadás céljából.
Azt a lakást felújítottam majd vállalva a kockázatot bérbeadtam egy idegennek annak reményében,hogy nem éli le fizeti az albérletet és a számlákat időben.
És én vagyok a mihaszna?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mennyi az ideális vagy mennyinek kellene lennie szerintetek?
A vételár a rendelkezésemre áll, nem lenne szükségem hitelre a megvételhez, viszont 2020 májusában lejár egy lakáskasszám. Az ingatlan amit vennék nem szorul felújításra, nincs rajta mit csinálni, vagyis a lakáskasszát nem tudnám a házfelújításra fordítani. Hogyan...
Ha mindent a szülei intéznek, szóval menza meg osztálypénz, ilyenek nem számítanak bele.
Mennyiböl jöttetek ki gyerek nélkül? Mennyi lenne az ideális?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!