Mit csináljak az albérlőmmel?
A rezsi kifizetésével tendszeresen késik, alig válaszol, ha keresem, sokszor nem veszi fel a telefont.
A bérleti díjat időben szokta utalni.
Illetve sokszor kioktató, lekezelő stílusban beszél velem.
Mit jelent, hogy késik? Ha nem annyit késik, hogy ebből késedelmi kamat is keletkezzen, pl. kiszámlázzák neki 7. hó 29.-i határidővel, Ő meg 8. hó 09.-én fizeti be, amikor jött a fizetése, azzal ne foglalkozz... Magyarországon az emberek nagy százalékban így csinálják, akkor is ha nem albérletben élnek hanem saját ingatlanban... Az emberek hónapról hónapra élnek többnyire és nincs megtakarításuk, az egy szűkebb réteg akinek van.
Ha kiteszed csak emiatt, a következő bérlő is nagy eséllyel ugyanezt fogja csinálni, de az is lehet hogy rosszabb lesz.
Hogy lekezelő stílusban beszél veled, az nagyobb probléma, bár nem kell haveroknak lennetek. Így konkrét példa nélkül nem lehet megtippelni, hogy mennyire problémás figura.

válasza:

válasza:Az órák az én nevemen vannak, amint megérkezik a számla írok neki, hogy mennyit kell utalnia.
Kisebb késéseket elnézem neki, de lasssan már egy havi csúszások vannak.
Meg az zavar, hogy nem tudok vele normálisan kommunikálni.
A közüzemi díjakat meg határidőre kell befizetnem, meg a közös költséget is.

válasza:Hát szerintem az is számít, hogy milyen gyakran hívogatod.
Nyilván a számlafizetést meg kell beszélni, de én pl mikor albérlő voltam utáltam, hogy a tulaj állandóan hívogatott és konkrétan hisztiket rendezett, hogy munkaidőben nem válaszoltam neki azonnal... ( ő el akarta adni a lakást, ami velem nem is volt megbeszélve előre és állandóan hordta a vevőjelölteket, utolsó pillanatokban szólt és mindig neki állt feljebb... )
Szóval szerintem a számla dolgot mindenképpen beszéljétek meg, de azt hogy nem válaszol azonnal vagy nem mindig veszi fel, azt ne vedd magadra.
Esetleg ha nagyjából ugyanannyi szokott lenni a számla, akkor kérheted hogy annyival többet utaljon a lakbérrel és mondjuk fél évente elszámoltok. Bár ez lehet bonyolultabb, de akkor nem aggódnál talán a számlákon ennyire.

válasza:Mondd fel a szerződést, de előtte találd ki,hogyan fogod kirakni, ha magától nem akar költözni.
Ne várj tovább.
Ha az aktuális fizetendő pénzekkel is késik, akkor egészen biztosan nincs pénze kauciora egy új albérletben, a neked fizetett kaucióbol meg az elmaradasait fogja rendezni.
A mérő órákat egyébként leolvasod havonta, vagy elhiszed, amit mond neked?
További kérdések:
Egyetemi kollégista lettem és eletemben először vagyok otthontól távolt. Egy hete már bent lakok hétvégére hazamegyek. Rettentő honvágyam van, legszívesebben hazamennék de nem megoldható a bejárás mert elég messze lakom. Ez idővel elmúlik? Konkrétan minden nap azt...
2 vapja volt a beköltözés de ő csak tegnap este jött le. Este beszélgettünk 1-2 órát és ezalatt már rájöttem ,hogy míg én szeretek egymagam el lenni es egyetem után vagy este sorozatokat nézni stb. Ő beszélgetne felhívna másokat, buli stb Nagyon társasági lány amivel...
Pl. villanyszerelés, eldugult mosdó, elromlott mosógép szervízelése, vízszerelés stb.
Konyhában van szagelszívó. Nem lesz büdös, dohos,stb így a lakás?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!