Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi értelme albérletbe menni?

Mi értelme albérletbe menni?

Figyelt kérdés
Önerő, tudom ezt fogják sokan írni. Nem megér 3 évet évet otthon maradni, hogy onnantól kezdve ne màsnak fizess; hanem a saját tulajdonod építsd? Én is így tettem , 19 évesen elkezdtem dolgozni, és amit 4 év alatt albérletre költöttem volna, inkább otthon laktam és megtartottam. Ez ha havi 250 ezerrel szamolunk 4 ev alatt 12 millió, amit csak azzal megspóroltam, hogy nem albérletbe mentem, hanem kibírtam itthon a nagy családi házba. Szerintem 23 éves korig nem gáz, de még 25ig sem, max utána. Ennyi a titka. És ebből lett egy 60 milliós ingatlannak 20 százalék önerője. Most 23 évesen màr a saját ingatlanom törlesztem, ha mégis máshova akarok menni, akkor kiadom, ez ennyi! Mit gondoltok erről?

aug. 29. 10:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Te Élet Bajnoka. Taníts Mester!
aug. 29. 10:26
 2/27 A kérdező kommentje:
aki albérletet. vesz ki, van olyan ostoba, annak tényleg csak tanítani tudok
aug. 29. 10:34
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
2es lehet újdonságot mondok, de nem mindenkinek a szülei laknak olyan helyen, ahonnan be tudna járni munkába. Tudod, az az a dolog, ami kell ahhoz, hogy önereje legyen az embernek. Plusz, hacsak nem ingyenélő valaki, akkor belead a lakhatásba, rezsibe kajába stb, tehát majdnem ott van mintha albit fizetne csak nem utazik napi 3 órát.
aug. 29. 10:36
 4/27 anonim ***** válasza:
75%
Önerő mennyi kell? És tudod, Pesten, vagy akár nagyvárosban mennyi a lakás ára? Hitelt vesz fel? Akkor eladósodik egy fél életre?
aug. 29. 10:39
 5/27 anonim ***** válasza:
67%
Hát, van aki olyan ostoba hogy fél életére eladósítja magát, aztán meg visít ha kirúgják és viszi a bank a lakást.
aug. 29. 10:42
 6/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem mindenkinek olyan a családi helyzete, hogy otthon tudjon/akarjon maradni. Ahol van fizikai/verbális bántalmazás pl, ott még szép, hogy inkább elhúznak a picbe, amint lehetőségük van rá. Vagy vannak olyanok, akik otthon laknak, de minimum a fele fizut elkérik a szülők, vagy többet, ha elkezd dolgozni és van mondjuk több kisebb testvér is. Jó neked, hogy otthon tudtál maradni és félretenni, de sok ember nem teheti meg.
aug. 29. 10:44
 7/27 anonim ***** válasza:
74%

Önerő = a bank gazdagodik rajtam + ha valami miatt nem tudok törleszteni, akkor visznek mindent

Albérlet = sosem lesz az enyém, ha nem bírok fizetni, akkor kiraknak. Önerő itt is kell, csak kevesebb és kauciónak hívják

Mamahotel = idő előtt megöregszem

Csak gratulálni tudok, hogy ilyen kamatkörnyezetben nem rosálod össze magadat, hogy miből fogsz törleszteni, ha véletlenül elveszíted a munkádat vagy megbetegszel. Én minden hitelfelvételemet megbántam és még a hűségszerződéseket is. Ha nincs 60 millióm, akkor nem veszek 60 milliós ingatlant. A másik két opción kívül is vannak lehetőségek, de azok sem olyan élhetetlenek. Külföldön különösen szeretik az albérletet, mert mobilisabbak és függetlenebbek, mintha saját ingatlanban élnének. Ja és a lakáskiadásnak is vannak árnyoldalai, amikor nem fizetnek, lelakják és még a hatóságok sem csinálnak semmit...

aug. 29. 10:45
 8/27 anonim ***** válasza:
86%

"ha mégis máshova akarok menni, akkor kiadom, ez ennyi!"

Ó, csak nem? ...és veszel ki másutt egy ALBÉRLETET?

aug. 29. 10:46
 9/27 anonim válasza:
71%

Egyrészt, anyagilag lehet jó megoldás ez, mentálisan azonban a legkevésbé. Egy huszonéves fiatal repüljön csak ki a szülői házból, építse fel az önálló életét. Nem azért, mert gáz otthon maradni. Ez akkor is igaz, ha egyébként alapvetően harmonikus a szülő-gyermek viszony. Bántalmazás, szellemi kútmérgezés esetén pedig még inkább.

Másrészt, nem mindenki a szülőfalujában képzeli el az életét. Egy tiszabecsi fiatal nem tud mindennap bejárni a jogi egyetemre, minimum Debrecenben vagy Miskolcon albérletet kell fizetnie. Munkalehetőségek terén ugyanez.

aug. 29. 10:51
 10/27 Psycho válasza:
82%

Kérdező! Ne felejtsd el, hogy amit leírtál, az egy szűk (?) rétergnél működik csak: ott, ahol megvan az a családi egzisztenciális biztonság, hogy a gyerek otthon tud maradni 20-25 éves koráig. Egyébként szerintem sem gáz otthon maradni, sőt, tök jó, ha ilyen a viszony a szülők és a gyerek közt, plusz úgymond megengedhetik maguknak.

Ilyen körülmények közt valóban hülyeség az albérlet, és inkább a türelem + hitel a jó konstrukció. Így is van benne kockázat, de lássuk be, az albérlet-fizetésben is van (ha elveszted az állásod).

---

Viszont van egy sokkal nagyobb réteg, aki ezt nem teheti meg. Tegyük fel 40 éves egyedülálló anyuka vagy 2 gyerekkel. De még csak nem is kell egyedülállónak lenned. A rezsi, megélhetés, főleg ha mondjuk még dohányzol is, egyszerűen olyan költségekkel jár havi szinten, hogy teljesen irreális lenne félretenni száz-kétszázezer forintot havonta, hogy összegyűljön az önerő (hát még a törlesztő).

Nem fér bele. És ez nem rossz gazdálkodás, nem elherdált pénz, hanem a valóság. A reális lehetőségek összevetése a rendelkezésre álló kerettel.

Persze, lehet mondani, hogy hát minek csinált gyereket, de lássuk be, azért ez nem így működik. Nem lehet visszacsinálni.

Plusz az is lehet, hogy tönkrement a házassága, elvált, és a férj mondjuk vitte az ingatlant, mert az ő nevén volt. De ha az asszony vitte a házat a gyerekekkel, akkor sincs sokkal másként a helyzet.

Láthatta ezt előre? Nem. Talán. De senki sem ebből indul ki, hogy "fuu majd 8 év múlva úgyis összeveszünk".

---

Lényeg a lényeg, hogy vannak olyan egzisztenciális körülmények (ráadásul nem is ritka), ahol sajnos nem fér bele a saját ingatlan vásárlása.

aug. 29. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Van értelme albérletből ismerkedni?

Mármint nem derogál ez rögtön a nőknek? Nem gondolják, h ilyenre nem lehet alapozni? Én eddig ezt tapasztaltam.

Egyedül van értelme belevágni a lakáshitelbe vagy menjek inkább albérletbe?

27 éves vagyok és eljött a költözés ideje, de nem tudom melyikkel járok jobban.

Mi értelme van idehaza albérletbe költözni és hónapról-hónapra élni?

Nézzük a fővárost R@h@dt drága minden egy normális albérlet 60-80ezer+rezsi és kaja stb. és mennyi a szakmás keresetek allig 120-150ezrek szóval mi? A diplomásoknak bezzeg könnyű, nem elég, hogy negyed milliókat + - kapnak de még az albit is fizeti nekik a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!