Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lehet úgy kiadni lakást, hogy...

Lehet úgy kiadni lakást, hogy a szerződésben leírjuk, hogy tulajdonosként a lakásban adódó hibákat nem állom? Van ilyen?

Figyelt kérdés
Pl. villanyszerelés, eldugult mosdó, elromlott mosógép szervízelése, vízszerelés stb.
aug. 31. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Általában a napi használatból következő hibák, pl. kopás, dugulás javítása a bérlő feladata. De pl. egy teljes villany vezetékcsere és hasonló a tulaj dolga. A szerződésben kell rögzíteni. Viszont a szerződést azért is érdemes ügyvéddel készíttetni, hogy ne kerüljön bele kogens szabállyal ellentétes kikötés. Az ugyanis semmis, viszont a szerződés többi része érvényes marad.
aug. 31. 23:06
 2/4 anonim ***** válasza:
92%
Hiába írod bele, ez törvénybe foglalt kötelessége a tulajdonosnak.
szept. 1. 07:49
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
2 igaza van. A törvényben foglsltaknak ha ellentmond a szerződés, akkor az hatájtalan.
szept. 1. 10:44
 4/4 anonim ***** válasza:
83%

Az ingatlan alapvető szerkezeteinek, rendszereinek a karbantartása mindig a tulajdonos dolga. pl: tető beázás, elektromos hálózat, vízvezeték, fűtés, hűtés, melegvíz, szaniterek, csapok, stb.

Minden ingóság viszont kivehető a szerződésből, pl: hűtő, mosógép, ágy, stb.

szept. 1. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Autó eladása tulajdonosként, de az autón üzembentartói van?

Van egy autóm amit el szeretnék adni. Én vagyok a tulajdonos, viszont édesanyám az üzembentartó, tehát ő szerepel a forgalmiban. A kérdésem, hogy egy egyszerű adásvételivel az én adataimmal kitöltve eladhatom az autót vagy pedig szükség van valamilyen egyéb papírmunkára?

Hogyan lehet felmondani az albérleti szerződést, tulajdonosként?

A bérlő egy hónapi dij és kéthónapi kaukció megfizetése után a következő hónapban már nem fizetett semmit! Mondta tudjam be a kaukciót,mondtam az nem erre szolgál,de már az is elfogyott! Eddig csak pénzembe került a lakáskiadás!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!