Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kollégiumi szobatársammal...

Kollégiumi szobatársammal szinte nem is beszélünk. Ez baj? Tulságosan elzárkóztam?

Figyelt kérdés
2 vapja volt a beköltözés de ő csak tegnap este jött le. Este beszélgettünk 1-2 órát és ezalatt már rájöttem ,hogy míg én szeretek egymagam el lenni es egyetem után vagy este sorozatokat nézni stb. Ő beszélgetne felhívna másokat, buli stb Nagyon társasági lány amivel nincs is gond. Ezek miatt gondoltam jobb ha még az elején letisztázunk pár dolgot és mondtam neki ,hogy én már úgy esténkén nem nagyon vagyok vevő a beszélgetésre meg elvagyok egymagam. Emlitettem azt is ,hogy nem nagyon örülök ha számomra idegenek ki be járkálnak a szobába . Amugy mindent megertett es ezek után ő már este ki is ment beszélgetni másokkal. De ma meg már kb köszönésen meg pár formalitáson kívül semmit se szól hozzám. Elrontottam már most az ismerkedés fázist? Először lakom én is és ő is koliba. Tenyleg csak azt érzem ,hogy nagyon különbözünk személyiségileg de önmagában egy kedves lány.

szept. 1. 15:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Lényegében kijelentetted, hogy ő 100%-osan alkalmazkodjon hozzád és pont. Pedig neki is ugyanúgy joga van azt csinálni, amit akar, szokj hozzá, hogy nem a saját otthoni szobád nyugalmában fogsz lenni, amíg ott vagy. Ez ilyen. Kompromisszumot szokás kötni, beszéljétek meg.
szept. 1. 15:42
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Nincs ezzel semmi gond, jobb rögtön az elején tisztázni a dolgokat.
szept. 1. 16:31
 3/18 anonim ***** válasza:
94%

"gondoltam jobb ha még az elején letisztázunk pár dolgot és mondtam neki, hogy én már úgy esténként nem nagyon vagyok vevő a beszélgetésre meg elvagyok egymagam."

Képzeld el ezt fordítva:

"Ő úgy gondolta jobb ha még az elején letisztázunk pár dolgot és mondta nekem, hogy neki eszebe sincs este nyolckor villanyoltast csinálni, mert egy kollégiumban természetes, hogy a lakók átjárnak egymáshoz beszélgetni meg bulizni."

szept. 1. 16:33
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
#3: És esetleg azt a lány zavarná, ha NEM lenne traccsparti meg buli szobában este 8 után?
szept. 1. 16:41
 5/18 anonim ***** válasza:
71%

4

A kérdező gondolom, nem akar este nyolckor aludni menni.

Ha tanulni akar, kereshet erre megfelelő csendes helyet.

De nem korlátozhatja az életvidám, társasági lány szobatársát abban, hogy nagyanyó stílusban élje az életét az ő kedvéért.

szept. 1. 16:47
 6/18 anonim ***** válasza:
62%
#5: De, úgy élheti az életét ahogy akarja, csak nem a KÖZÖS szobában. Ott kompromisszumokat kell kötni.
szept. 1. 16:58
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

6

A kérdező milyen kompromisszumra gondolt?

Úgy beszélt a másik lánnyal, mintha az övé lenne a szoba a másik meg húzza meg magát.

szept. 1. 17:09
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

"Emlitettem azt is ,hogy nem nagyon örülök ha számomra idegenek ki be járkálnak a szobába."

Barátkozz össze velük és akkor már nem lesznek idegenek.

szept. 1. 17:10
 9/18 anonim ***** válasza:
74%
Aki egymaga szeret lenni, az béreljen albit... Kolesz az mindig nyüzsgéssel jár. Találjátok ki közösen valamit. Az még nem házibuli, ha átjön egy barátja és beszélgetnek az ágyán ülve. Egyébként még minden változhat és fog is.
szept. 1. 17:43
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Nézz magadba: szeretnél egy ilyen alakkal egy évig összezárva lenni?
szept. 1. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szobatársam befosott a szobába, a parkettára. Hogy lehet eltűntetni a kellemetlen szagot?

Feltakarított ugyan, de a szag még mindíg érezhető. Valaki segítsen :/ lehetetlen így létezni! :(

Hogy hívják azt akivel közösen bérlek egy albérletet (szobatársam), de külön-külön fizetünk érte?

Én egy ilyen személy keresek, de nehéz úgy feladni egy hirdetést, hogy azt sem tudok mit/kit keresek :D Talán társbérlő? Ő nem tulajdonos valamilyen szinten? Azért keresek ilyen embert, mert különben nem tudok kifizetni havi 130-150 ezer Ft + rezsit.

Normális, hogy a szobatársam ha hazajön, mindig azonnal lemossa a cipője talpát?

Kérdeztem, hogy miért csinálja, annyit mondott, hogy mert szereti, ha tiszta a cipője, de látszólag nagyon kerüli a témát... nem nagyon ismerem a lányt, két napja költözött csak be.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!