Aki Pestre költözött (faluból, városból) mennyi időbe telt megszoknotok?
Munka véget muszáj lesz felköltöznöm. Ahol lakok semmi lehetőség. Ez egy pici városka. De előtte egy nagyobb városba költöztem szintén munka miatt, de mióta megszűnt a munkaviszonyom azóta semmit nem találok, sehova nem vesznek fel.
Ezért úgy gondoltam egy próbát mindenképp megér, veszíteni valóm nincs.
26 éves vagyok.
Szóval ezért érdekel, hogy nektek milyen volt megszokni, belerázódni a nagyvárosba? Minden érdekel ami eszetekbe jut a Ti felköltözésetekkel kapcsolatosan. Köszönöm!
10 éve lakom Budapesten (Pesten), Szegedről költöztem ide, egyetem miatt. Ma már itt van saját lakásom és mindig is Pesten laktam, a belváros környékén.
Nekem ezek, amiket nem tudok megszokni:
- hármas metró zaja és a tömeg (férjem ősbudapesti, soha nem használná, ő se tudja megszokni, szóval ez nem biztos, hogy vidéki jellem kérdése)
- szalagpanelek, pesti külvárosokban mindenhol, számomra ez szokatlan
- óriási parkok (Margitsziget, Szt. István park): még szokatlan, hogy mennyi lehetőség van
- elveszni a programok között (annyi kiállítás és mozi van, az ember kihagyja egy nagyrészüket és ez elkeserítő)
- vidékizés: mi a Szeged környéki falubelieket hívtuk vidékieknek, nem mindenkit, aki nem fővárosi:)
1-2 hét alatt már meg tudtam szokni, azóta is tetszik. Szép a város, jó a közlekedés, kényelmes itt élni.
Az egyetlen, ami nagyon zavaró, az az hogy nyáron éjszaka is meleg van a sok beton miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!