A helyi fizetésekhez mérve Budapesten vagy Bécsben drágább a lakásbérlés?

Bécsben.
Ne a minimálbéreseket, vagy az egyetemistákat vedd alapul, hanem a diplomás, vagy képzett középréteget, Budapesten is és Bécsben is.

Szerintem Bp drágább, mondom ezt úgy hogy mindkét helyen évekig éltem, illetve most is élek.
Valamint Bécsben rengetegen használják az államilag támogatott lakásbérlést, ez itt alanyi jogon működik, ha a házrartás bevétele nem ér el egy bizonyos összeget. Ez lenne az otthoni önkormányzati lakásrendszer, amire fényév hosszú várólisták vannak.

"rengetegen használják az államilag támogatott lakásbérlést, ez itt alanyi jogon működik, ha a házrartás bevétele nem ér el egy bizonyos összeget"
Komolyan? Ekkora szegénység van?

"Ez lenne az otthoni önkormányzati lakásrendszer, amire fényév hosszú várólisták vannak."
Nagyon helyes.
Ha nem tudja kitermelni, menjen le Miskolcra lakni, nem kötelező a Deák téren lakni.

Nem tudom Bécsben mennyi, de barátnőm bérel a párjával Budapesten, az Emke és az Astoria közötti szakaszon, mellékutcában (nem VIII.ker) tehát a belvárosban, 45 m2-es, galériázott, teljesen felújított lakást, tömbrehabilitációs műemlékházban, (tehát a ház is jól néz ki), rezsivel, fűtéssel együtt 300 Euróért. (durván 90ezerFt, mint írtam a rezsivel együtt)
Ugyanez Bécs belvárosában mennyi lenne?

45 m2-es, galériázott, teljesen felújított "lakást, tömbrehabilitációs műemlékházban, (tehát a ház is jól néz ki), rezsivel, fűtéssel együtt 300 Euróért. (durván 90ezerFt, mi"
Ezt viszont nem hiszem el, max ismerőstől, ha bérlik.

Pedig elhiheted és nem ismerős. Már 3 éve laknak benne, közben volt egyszer emelés.
Kollégám meg a Dembinszky utcában, a Városligethez közel adta ki 2 hónapja a hasonló nagyságú lakását 70 + rezsiért.
Hidd el, lehet találni 100 alatt is lakást, nem is rossz környéken, csak keresni kell és megfelelő megjelenéssel és anyagi háttérrel kell rendelkezni, hogy meg is kapd.
Ha csak itt a Gyakorin szerzed az információkat, akkor ehhez nagyon rossz helyen jársz!
De egy percig nem állítom, hogy vannak akik el vannak szállva a bérleti díjjal, de ha így is kiveszik nekik, akkor hadd csinálják!
Mindkét közeli esetnél, amit írtam a bérbeadó célja a maximálisan leinformálható, kulturált bérlő és a hosszútávú, több éves kiadás volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!