3m zártszelvény teherbírása? Részletek lejjebb!
80X80 as 8 vagy 10mm falvastagsággal.
Vagy 100 X 40-es 5mm falvastagsággal.
De én nem csak zártszelvényben gondolkodnék. Kisebb súlyú hasonló dimenzióban UNP tartó is lehet.
Lehet "karcsusítani" a méretet.
A fenti a maximumra terhelhető változat, ami biztos nem hajlik be és önhordó.
Itt számítasom szerint elég a keret, középen nem kell további tartószerkezetet elhelyezni, legfeljebb csak a bútorlapnak, asztallapnak kell karcsúbb tartó. Az egész súlyt a fent leírt anyagú "keret" viseli.
Így ha jól értem amit írtál a "túlméretezett" anyagból mindössze 3+0,8+0,8m kell.
Ha esetleg a falhoz lehet rögzíteni több helyen, akkor viszont lényegesen csökkenthető a felhasznált anyagok dimenziója.
Én azért dobtam rá egy végeselemes szimulációt.
Naszóval, technikailag már a 40x40x4-es elbírja a terhelésedet,, de csúnyán letőgyel. Kb 2-4 milit.
Az asztallapod súlya is oda fog azért vágni, összesen 120 kilót számoltam,
de akkor nincs asztalnak támaszkodás, sem asztali szekksz.
Ha ezeket is belevesszük, inkább javasolnék egy 50x50x5-öst.
Legalább 2-3 zártszelvény azért kéne.
A nagyobb profilméretet már csak a saját súlya miatt sem javasolnám,
megjegyzem.
Jobban megnéztem, igaz amit a többiek írtak, kicsit eltúloztam, az 50X50 akár lehet jó.
Én azóta vagyok kicsit bizonytalanabb amióta a statika 3,4m fesztávra megadta az eredményt és a közepe behajlott, pedig még meg sem kapta a teljes terhelést. A mérnök kolléga ekkor csak annyit mondott, hogy jaa, belógás az lehet, de kiszámolta, leszakadni nem fog.
Ott hegesztéssel visszahuzattuk, de azóta óvatos vagyok, mert a számítás, korrekció nélkül enged belógást. Önsúly miatt a UNP - t még meggondolnám 6-7mm falvastagsággal. 1# voltam, sok sikert a megvalósításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!