Az üvegvágóval van baj, vagy velem?
Már régebben is próbálkoztam, de gyakrabban lesz rossz a vágás, mint amennyiszer sikerül. Most megint elrontottam egy nagy üveglapot, ez ingyen volt ugyan, de az újat helyette már 2500-ért kellett venni.
Van egy hagyományos üvegvágóm, szemre élesnek és hibátlannak tűnik. De mégse vág elég mélyre, szerintem, pedig rányomom rendesen. A törés most az egyik oldalról szépen, jó helyről indult, aztán a közepe felé elkanyarodott, és rossz felé.
Youtube-on is néztem már üvegvágást, de úgy csinálják, ahogy én. Lehet tényleg gond az üvegvágóval? Vagy mégis én rontok el valamit?
Rossz a technika.
Vagy túl magas a támasztásod, vagy rossz ponton nyomod,vagy túl erősen. Nem nyomni kell, inkább csak billegtetni.
Én sokáig egy régi rossz üvegvágót használtam, azzal tanultam vágni. Nem tudom mi van a youtube-on de leírom a bolondbiztos megoldást. Először is, ha az üvegvágó olyan rossz mint az enyém volt, akkor az üveget 2x,3x is be kell karcolni vele, ugyanis attól is törhet máshol, hogy a karcolás nem elég erős. Persze erre egy üveges azt mondja hogy mindig csak 1x karcolunk. Nyílván, az ő gyémántvágójával igen...
Másodszor pedig, lepattintani úgy kell, hogy ahol bekarcoltad, azt odateszed az asztal szélére, felűlről pedig egy fa vezetőléccel leszorítod, asztalos szorítókkal. Na, most hogy le van fogatva, a kilógó részt letörheted. Nekem így 80-90%-ban jól sikerült annak idején még azzal a rossz üvegvágóval is. Aztán azóta már van egy jobb vágóm, ahhoz nem kell ez a vezetőléces bohóckodás. Bár hosszabb darabokhoz, tehát ami 50cm-nél hosszabb, én oda szoktam tenni a biztonság kedvéért. Hiába, drága az üveg, spórolni kell, én meg nem kockáztatok, mégse lehet eltékozolni a meglévő anyagot azzal hogy néhány percet megtakarítok a munkán. Persze profi üveges, profi gyémántvágó, tudom hogy megy, már 20éve is, 2m hosszan, függőlegesen vágta megtámasztás nélkül, csak a falnak volt döntve, első vágás, első pattintás kézből, és tökéletes lett. Saját szememmel láttam! Na ezt házilag nem lehet!
Köszönöm a válaszokat.
Igazából semmi nincs itt, amit nagyon másként csinálnék.
Az még nem jutott eszembe, hogy léccel leszorítsam az asztalra az üveget, talán segített volna, úgy két kézzel tudtam volna fogni a letörendő részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!