Hogy tudnék olyan padlásfeljárót/pincelejárót csinálni amit nem kell levennem ahhoz, hogy le tudjak menni a pincébe?
Érdekesen hangozhat a kérdésem, de máris elmagyarázom.
Ikerházban lakunk és a padlásfeljáró alja felhajtható és alatta van a pincelejáró. Tehát ahhoz, hogy le tudjunk menni a pincébe, a padlásfeljáró lépcsőjének az alját fel kell hajtani. Eddig nincs is semmi probléma.
Viszont az egész padlásfeljáró egy ajtóval van elzárva az udvartól. Ha felhajtom a padlásfeljárót, hogy le tudjak menni a pincébe, akkor nem tudom becsukni ezt az ajtót és a szomszédoknak ez nem tetszik mert így huzatol a ház.
Ezt megoldottam úgy, hogy olyan zsanért tettem erre a felhajthatós részre amiről könnyedén leemelhetem, így félrerakva a pincébe is le tudok menni és az ajtót is be tudom csukni. Viszont ez teljesen berozsdált, úgyhogy hosszútávon nem ez lesz a megoldás.
Arra gondoltam, hogy nem is oldalra kellene nyitni ezt a részt hanem inkább felfele a feljáró irányába. Van erre valami megoldás? Vagy bármi egyéb ötlet?
Mellékelek egy gagyi rajzot, hátha érthetőbb lesz.

Az a gond, hogy ez egy nagy fa lépcső. Régi. Szerintem van vagy száz éves.
És létránál komolyabb kell mert ezen keresztül cipeljük fel a nehéz dolgokat. Meg ha csináljuk a tetőt akkor az anyag is itt lesz felhordva.

3as
Ez egy nagyon jó ötlet!
Lehet működni fog. Köszönöm a tippet.

Én magamnak hasonlót csináltam mint az 1.
De sokall stabilabb és erősebb lett.
Két hosszú pallódeszka 15 * 5cm kb 60 cm szélesés a fokok pedig 10 * 3 cm fa , úgy mint a lépcsőfok. Alá pedig erősítésnek 5 * 3 cm deszka függőbe.
Ezt az egészet fenn felfogattam úgy hogy fellehet hajtani majdnem teljesen a menyezetig és ott beakad.
Használni meg olyan mint egy lépcső.
Remélem érthető.
Így ha nem kell akkor alatta lehet járkálni is.
Bár én a te leírásod nem nagyon értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!