Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy tudnék olyan padlásfeljár...

Hogy tudnék olyan padlásfeljárót/pincelejárót csinálni amit nem kell levennem ahhoz, hogy le tudjak menni a pincébe?

Figyelt kérdés

Érdekesen hangozhat a kérdésem, de máris elmagyarázom.

Ikerházban lakunk és a padlásfeljáró alja felhajtható és alatta van a pincelejáró. Tehát ahhoz, hogy le tudjunk menni a pincébe, a padlásfeljáró lépcsőjének az alját fel kell hajtani. Eddig nincs is semmi probléma.

Viszont az egész padlásfeljáró egy ajtóval van elzárva az udvartól. Ha felhajtom a padlásfeljárót, hogy le tudjak menni a pincébe, akkor nem tudom becsukni ezt az ajtót és a szomszédoknak ez nem tetszik mert így huzatol a ház.

Ezt megoldottam úgy, hogy olyan zsanért tettem erre a felhajthatós részre amiről könnyedén leemelhetem, így félrerakva a pincébe is le tudok menni és az ajtót is be tudom csukni. Viszont ez teljesen berozsdált, úgyhogy hosszútávon nem ez lesz a megoldás.

Arra gondoltam, hogy nem is oldalra kellene nyitni ezt a részt hanem inkább felfele a feljáró irányába. Van erre valami megoldás? Vagy bármi egyéb ötlet?

Mellékelek egy gagyi rajzot, hátha érthetőbb lesz.

[link]

márc. 24. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Egy ilyen padlás feljáró? ezt fel tudod csukni és már ott sincs a létra.

márc. 24. 10:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy ez egy nagy fa lépcső. Régi. Szerintem van vagy száz éves.

És létránál komolyabb kell mert ezen keresztül cipeljük fel a nehéz dolgokat. Meg ha csináljuk a tetőt akkor az anyag is itt lesz felhordva.

márc. 24. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Megoldható, hogy a ferde ajtót középütt kettévágva kétfelé nyithatóvá tedd? Igy a felhajtott állapotban a sarka talán nem lóg bele az udvari ajtó síkjába.
márc. 24. 12:37
 4/7 A kérdező kommentje:

3as

Ez egy nagyon jó ötlet!

Lehet működni fog. Köszönöm a tippet.

márc. 24. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
12.48: nincs mit, remélem találsz megoldást!
márc. 25. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Én ebből egy szót nem értek. Képeket nem lehetne berakni a problémáról? Annyit sikerült megértenem, hogy a bejárati ajtó becsukását blokkolja a felhajtott padlásfeljáró, amit azért hajtasz fel, hogy lemenni a pincébe... Hogy ezt hogyan kell elképzelni, azt már nem tudom, de szerintem a megoldás annyi, hogy az ajtót kifelé nyílóra kell lecserélni.
márc. 25. 13:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Én magamnak hasonlót csináltam mint az 1.

De sokall stabilabb és erősebb lett.

Két hosszú pallódeszka 15 * 5cm kb 60 cm szélesés a fokok pedig 10 * 3 cm fa , úgy mint a lépcsőfok. Alá pedig erősítésnek 5 * 3 cm deszka függőbe.

Ezt az egészet fenn felfogattam úgy hogy fellehet hajtani majdnem teljesen a menyezetig és ott beakad.

Használni meg olyan mint egy lépcső.

Remélem érthető.

Így ha nem kell akkor alatta lehet járkálni is.

Bár én a te leírásod nem nagyon értem.

márc. 27. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!