Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudjuk olcsón megjavíta...

Hogyan tudjuk olcsón megjavítani a lyukas radiátort?

Figyelt kérdés

Kilyukadt ez a nyomorult radiátor a fűtés kezdete után nyilván mikor máskor.... még csak csillog a víz a tetején de látom valamikor már csordogált lefelé a padlón csak egy kis szürke csepp látszik még régebbről. Acéllemez ha jól tudom. Mit lehet kezdeni vele mielőtt még elkezd folydogálni?

[link]

[link]

okt. 29. 01:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Én még régebben javítgattam/hegesztgettem néhány radiátort a lakótelepünkön, de mára már befejeztem! Drága a hegesztőgáz+oxi, nehezen hegeszthető(full tele van rozsdával belülről) és ha mellette kilyukad újra 10cm-el egy hónap múlva, akkor meg még én magyarázkodjak, hogy ez nem garanciás...mert a vas a fémlemez anyagában és már átkorrodálódott az egész radiátorban mindenhol hiszen az-az 1mm-e lemez már 30-40éve kapja a vizet, és semmilyen adalékot nem tettek hozzá ami lassítaná a korroziót. Kívülről te nem látod, de belülről nézve egy merő rozsda. Olyanná válik mint a szita ..idővel.

Egyébként még lehet kihúzhatod vele akár ezt évet, de ne piszkáljátok a mikró lyukat .

Fogadd el hogy ez csere lesz ez,...egy új lapradiátorra, amik kb 10-15 évig bírják csak.

okt. 29. 04:02
 2/13 mindentudó99 ***** válasza:
65%
Tegyél alá edényt és ne piszkáld. Szezon végén cserélni kell a radiátort
okt. 29. 05:20
 3/13 L.. István ***** válasza:
78%
Ja, ahogy írják, most már hagyd a francba, tegyél alá valamit, majd a jövő évben megoldod.
okt. 29. 06:46
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
okt. 29. 07:55
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
okt. 29. 08:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tudod vannak azok a nagyon elhasznált zoknik, ami már annyira vékonyra kopott, hogy átlátsz rajta. Na ez a radiátor pont ebben a stádiumban van, nem éri megfoltozni. Nem is igazán lehet, mert belülről az anyag elvékonyodott a korróziótól.
okt. 29. 10:06
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
Mindig is irigyeltem a bátorságát azoknak, aki egy nyomás alatt lévő rendszeren keletkezett lyukat kívülről ragasztanának. (Belülről, a nyomás felőli oldalról még érteném.) Had kérdezzem már meg #4 és #5 válaszolót, hogy kipróbált és bevált technika nálatok ez, vagy csak ötlet, tapasztalat nélkül?
okt. 29. 10:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Jártam így, és ragasztó szilóval oldottam meg, ami évek óta bírja. Sajnos viszont ehhez, de minden más megoldáshoz is le kellene engedni a radiátorból a vizet.

Akkor próbáltuk hegeszteni, de annyira vékony volt már, hogy mellette lyukadt ki.

okt. 29. 11:08
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Hát remélem valahogy kibírja legalább ezt az évet aztán muszáj lesz lecserélni. Nem akarok próbálkozni semmiféle ragasztókkal mert valószínűleg ha elkezdem csiszolni akkor szépen elkezd spriccelni egyből..
okt. 29. 11:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz találni rá embert aki meghegeszti.

Vegyél új radiátort, és cseréltesd ki.

Vannak olyan csoda ragasztó gyurmák amik akár 10-15 bár rendszer nyomást is kibírnak, de ezek árából majdnem veszel egy radiátort is.

Használtam annak idején ilyenket néha néha, de ez nem végleges megoldás, viszont a szezont simán kibírják.

okt. 29. 13:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!