Hogyan tudjuk olcsón megjavítani a lyukas radiátort?
Kilyukadt ez a nyomorult radiátor a fűtés kezdete után nyilván mikor máskor.... még csak csillog a víz a tetején de látom valamikor már csordogált lefelé a padlón csak egy kis szürke csepp látszik még régebbről. Acéllemez ha jól tudom. Mit lehet kezdeni vele mielőtt még elkezd folydogálni?

válasza:Én még régebben javítgattam/hegesztgettem néhány radiátort a lakótelepünkön, de mára már befejeztem! Drága a hegesztőgáz+oxi, nehezen hegeszthető(full tele van rozsdával belülről) és ha mellette kilyukad újra 10cm-el egy hónap múlva, akkor meg még én magyarázkodjak, hogy ez nem garanciás...mert a vas a fémlemez anyagában és már átkorrodálódott az egész radiátorban mindenhol hiszen az-az 1mm-e lemez már 30-40éve kapja a vizet, és semmilyen adalékot nem tettek hozzá ami lassítaná a korroziót. Kívülről te nem látod, de belülről nézve egy merő rozsda. Olyanná válik mint a szita ..idővel.
Egyébként még lehet kihúzhatod vele akár ezt évet, de ne piszkáljátok a mikró lyukat .
Fogadd el hogy ez csere lesz ez,...egy új lapradiátorra, amik kb 10-15 évig bírják csak.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Jártam így, és ragasztó szilóval oldottam meg, ami évek óta bírja. Sajnos viszont ehhez, de minden más megoldáshoz is le kellene engedni a radiátorból a vizet.
Akkor próbáltuk hegeszteni, de annyira vékony volt már, hogy mellette lyukadt ki.

válasza:Nem fogsz találni rá embert aki meghegeszti.
Vegyél új radiátort, és cseréltesd ki.
Vannak olyan csoda ragasztó gyurmák amik akár 10-15 bár rendszer nyomást is kibírnak, de ezek árából majdnem veszel egy radiátort is.
Használtam annak idején ilyenket néha néha, de ez nem végleges megoldás, viszont a szezont simán kibírják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!