Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vettem 4 évvel ezelőtt egy Lg...

Vettem 4 évvel ezelőtt egy Lg F4J3TN5WE mosógépet, valamelyik nap beálítottam megszokottan és egyszer csak indítás gombra nyomva" levágta a villanyórát és az áram vissza kapcsolás után már a dE1 hibakódot irta ki. Kicseréltem a zárkapcsolót,de ugyan?

Figyelt kérdés

febr. 4. 19:37
 1/7 A kérdező kommentje:

De" ugyanúgy kiirja hibakódnak,hogy dE1 hibakód.

Lehetséges,hogy a vezérlő egység halt meg? És érdemes megcsináltatni ha véletlen az lenne a gondja?

Megmértem a csatlakozó kábelt áram alatt multiméterrel, de 0 értéket mutatott.. mintha nem.adna áramot a zárkapcsolónak...

febr. 4. 19:39
 2/7 Mózáné Karcsaj Enola válasza:
66%
Emlékeim szerint, valami triac ad neki áramot, ami néha tönkremegy, a vezérlőpanelen. Érdemes lenne megnézni, visszafele, az áramutat. Aztán, lehet, hogy más.
febr. 4. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Nyitott ajtót érzékel. Valószínűleg a zárat vezérlő elektronika elfüstölte a szenzort.
febr. 5. 00:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Érdemes ez esetben megcsináltatni? 130 ezer forintos mosógépről beszélünk.
febr. 5. 04:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyitott ajtónál csipog 3#-as.

Szerelő nem opció?

febr. 5. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:
A leggyakoribb ok ilyenkor az, hogy az ajtózár belső zárlata vagy a hálózati túlfeszültség hazavágta a vezérlőpanelen az ajtózárat működtető áramkört (általában egy triac vagy relé ég ki). Ha a gép indításakor nem hallod a zár kattanását, a panel nem küld áramot az új zárnak. Ha a reset nem segít, érdemes egy műszerésznek megmutatni a panelt. Gyakran egy párezer forintos alkatrész cseréjével javítható a modul, míg egy új panel az LG szervizben 40-60 ezer forint is lehet.
febr. 6. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
A 4 éves kor egy mosógép életében a "középkor". Ne dobd ki! Keress egy panelt javító szakembert, és filléres tételből újra egy jó géped lesz.A paneljavítás általában fix áras (kb. 15-30 ezer Ft között mozog), míg a panelcsere akár a gép értékének felét is elviheti.
febr. 6. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!