Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miből lehet garázskapu műhelyk...

Miből lehet garázskapu műhelykaput olcsón megoldani?

Figyelt kérdés

2x2,3m zártszelvény van a betonban előkészítve

masszív legyen

jó lenne hőszigetelt

ápr. 15. 23:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Olcsón semmiből. Fa, vas, nem olcsó. +hőszigetelés és annak a burkolata.
ápr. 16. 04:38
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Még használtan se olcsó lassan, bár ahhoz meg nagy mázli kell, hogy pont odaillőt találj.
ápr. 16. 07:15
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
A legolcsóbb, ha veszel egy standard méretű billenő vagy szekcionált kaput és felszereled.
ápr. 16. 07:46
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
3# az a legdrágább sztem, csillagászati árba adják
ápr. 16. 11:46
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

A gyári garázskapu a lehető legdrágább megoldás, több százezer Ft. Emiatt én is zártszelvény keretes garázskaput hegesztéssel csináltam. Vaslemezzel lefedve, tökéletes megoldás.

A 2m x 2,3m jó massziv kétszárnyú garázskapu kb. 150ezer Ft anyagköltségből jön ki,ha meg tudod magadnak hegeszteni, én ezt javaslom. Bolti billenőkaput nem kapsz 300ezer alatt, de inkább fél millió lesz az ha kell a minőség (pl.Hörman garázskapuk) vagy csak olyat kapsz olcsóbbért ami már a bemutatóterembe szét akar esni.

ápr. 16. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

"Emiatt én is zártszelvény keretes garázskaput hegesztéssel csináltam. Vaslemezzel lefedve, tökéletes megoldás."

Csak épp nem a kérdésre válaszoltál.

Hőszigeteltet akar a kérdező.

ápr. 17. 07:49
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
Rak belúlre hőszigetelést.....
ápr. 17. 07:58
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
#6 Csak annyit írt hogy "jó lenne hőszigetelt" másodszempontként a masszivitás után. Amúgy csak részletkérdés, ha 50x50 zártszelvényből dolgozik, akkor belűlre 5cm hőszigetelés ajtósíkban épp elfér, de igény esetén tovább növelhető. Pl.az ajtó külsejére fakeretbe foglalt 3cm hőszigeteléssel. Ha zárbetétes zár kerül fel, kívülre még vastagabb hőszigetelést is lehet rakni, mert a hagyományos fogazott kulcsokkal ellentétben a zárbetétek hossza tágabb tartományban mozoghat.
ápr. 17. 12:12
 9/11 A kérdező kommentje:
Valami használtra gondoltam elsősorban, de az nem jó, amiből kiáll a felhúzó mechanika. Lehet az oldalranyílós jobb.
ápr. 20. 22:39
 10/11 anonim ***** válasza:
72%

Én a garázsajtót 50-es zártszelvényből csináltam, 1-es horgany lemezzel borítva amit megnyomattak hogy legyen tartása , ne dübögjön.

Bár azt nem tudom minek hívják azt a nyomatást ,de merev lett.

Hungarocellel meg kitöltöttem az egészet , belül meg 5 mm osb lapot tettem.

ápr. 23. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Billenő garázskapu javítása?

Billenő garázskaput ha bezárom, majd megpróbálom megnyitni, a jobb alsó részénél nyílik, mimtha nem zárna, csak a bal alsó része fogja. Mi lehet a baja? Hogyan javíthatnám meg?

Tönkre ment a garázskapu egyik távirányítója, mit tudok tenni?

Kettő van, abból egy tönkre ment, a másik működik. A gond, hogy az a cég, akitől vettük (majdnem 20 éve) már nem létezik, így újat sem tudunk venni. Van ilyen távirányító duplikátor, elvileg le lehet másolni a működő távirányítót. Ezek ténylegesen működnek?...

Gyengíti az anyagot, ha egy kb. 3-4 mm vastag fémbe maximum 7 mm átmérőjű lyukat fúrok?

Szeretnék a garázskapuhoz egy kapcsolót felszerelni, hogy ne csak a távirányítóval lehessen nyitni. Viszont azt szeretném, hogy a vezeték rejtett legyen, ami lehetséges, ha a garázskapu fix, oldalsó függőleges fém részére rögzítem a kapcsolót. Ehhez 3 db kis lyukat...

5 m széles szekcionált garázskapuhoz mekkora lenne a még esztétikus magasság?

nyílásunk 2,5m de kicsit nagynak gondolom és ha a tetejére tennénk nikecelt, akkor tudnánk csökkenteni a méretet...mekkorára?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!