Damaszkolás? Damasztolás?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék belemenni abba a vitába hogy most damasztolt vagy damaszkolt. Mindenki hívja ahogy szeretné. Érdekelne a téma. Van valakinek átfogó, írása erről. Nagyon alap dolgokat tudok, pl.: miért jó ez, mi a lényege (rétegelés) de ami érdekelne: -milyen kétféle acélból érdemes? -mekkora a minimum hőfok (gondolom acélminőségtől is függ) - milyen savban kell a végén lemaratni hogy szépen látszódjanak a rétegek -van ez a videó: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0El.. valamilyen fehér porral beszórja az anyagot már felhevült állapotban. mi ez az anyag és pontosan mikor kell vele beszórni? és mire jó?2012. nov. 22. 21:37
1/1 anonim válasza:
Azér ezt lehet gyakorolni. a fehér por szerintem az oxidréteg eltüntetése miatt kell, mert olyan erővel kell összeütni, hogy a reve kifröccsenjen a rétegek közül, mert ha benne marad nem ér semmit az anyag.
A japán kard annyiban hasonló, hogy szintén két különböző széntartalmú anyag, csak itt a magra helyezik a külső réteget és eddzésnél emiatt kis íve képződik.
Kérj tanácsot késkészítőktől, késportálokon, turkálj a neten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!