Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Akarok egy villanytűzhelyet...

Md1116 kérdése:

Akarok egy villanytűzhelyet viszont ahhoz kell plusz 16A, azt hol látom hogy nálunk ez meg van e? hogyan tudom meg? Nem tudom hogy az előző lakó megcsináltatta e

Figyelt kérdés

2014. máj. 8. 22:38
 1/8 savanyújóska ***** válasza:
Marmint a jelenlegihez kepest? Egyebkent en a biztositekot neznem meg, az nagyjabol belovi, hogy hany amper szaladgal. (De ennel biztos, hogy van szakszerubb megoldas is...)
2014. máj. 8. 22:54
 2/8 A kérdező kommentje:
nem,most gázos van de villanyt akarok,de többen is laktak itt előttem nem tudom valaki valamikor megcsináltatta e,a tűzhely mellett van a konnektor amin ez áll 250/16 A ez a konnektor a tűzhely mellett van és a belseje más mint a többié ezért nem tudom ez most akkor a plusz 16 A vagy nem értem
2014. máj. 8. 23:03
 3/8 A kérdező kommentje:
ha lekapcsolom a tűzhely biztosítékát akkor a lakásba nincs villany,abba a konnektorba ami a tűzhelyhez megy 3 kábel megy gondolom akkor ez nem külön 16A
2014. máj. 8. 23:15
 4/8 kata kata ***** válasza:
A villanyóra alatt lévő kismegszakítót (biztosíték) nézd meg.Azon fel van tüntetve,hogy hány amperes.Az óra alatt hány darab megszakítót látsz? Ha csak egy darab van az nem fog elbírni egy rendes villanytűzhelyt. Max, egy kétlapos rezsót.
2014. máj. 9. 05:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Első menetben nézd meg a villanyóránál mekkora a kismegszakító, azután meg tudjuk mondani mire elég...
2014. máj. 9. 12:45
 6/8 anonim ***** válasza:
ha villanytűzhelyt akarsz, akkor ahhoz 400V-kell, mert 5-6kW is van a tűzhely. az óra alatt 3db 16A kismegszakító van, akkor menni fog. 230V esetében 32A kell, ami alanyi jogon jár és lehet igényelni ha kevesebb van. de nézesd meg egy villanyszerelővel, mert a vezeték keresztmetszete is fontos.
2014. máj. 9. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves #6-os!

Egy villanytűzhelyhez nem kell feltétlenül 3 fázis, mivel az összes kereskedelemben kapható háztartási villanytűzhely beköthető 1 fázisra is, sőt te is leírtad hogy 1 fázis 32A elég.

Egy nagy tévhitet kellene eloszlatni, nem jár alanyi jogon a 32A, mert az azt jelentené, hogy csak szólnod kell és cserélik, de ez nem így van. A 32A csatlakozási díj mentesen igényelhető, de ennek megvannak a műszaki feltételei.

Egy villanytűzhelyet lehet 1 fázis 16A-es villanyóráról üzemeltetni, csak ahhoz hogy működjön néhány dolgot be kell tartani: Ne működjön egyszerre a tűzhellyel nagyobb teljesítményű eszköz, és két lapnál ne használjon többet.

A kérdező inkább tőlünk kérdezi meg a lehetőségeket, mivel ha egyből szerelőt hív akkor pénzbe kerülne.

2014. máj. 10. 08:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Teljes villany...vagy kombi???

Ha kombi,akkor szinte nincs gond,mert azoknak a grill fűtőszála a nagyobb,2,2~2,4 Kw,a sütő 2,0 körüli. Egy mosógép,vagy komolyabb vasaló is ekkora. A 16 A-s elméletileg 3,6 kw-t bír.

Egy teljes villany...vagy kerámialapost nem szokás egy fázisra kötni,ha még is nem a "hagyományos" konnektorral.

2014. máj. 10. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!