Hogy csináljak házilag boxert? A fegyverre gondolok.
Másrészt mivel a birtoklása is teljesen legális, az ég világon semmi gond nincs vele hogy itt írja.
Gázpisztolyt is adnak vesznek nyíltan a neten, az meg aztán FEGYVER, ha már itt tartunk.
srácok oké, vigyetek akkor az utcára boxert, meglátjuk mennyire fog ott bármit érni a rendőrnél tudálékos szöveg mint itt, hogy ez legális...a gázpisztolynál is igen csak javasolt bejelenteni, ahogy az egyik ismerősöm is tette, aminél szintén megnézném a szövegelést a rendőrnél, önvédelemre van persze, de simán támadni is lehet vele.
így szól a kérdés "Hogy csináljak házilag boxert? A fegyverre gondolok."
ha én ezt tenném fel kérdésnek, akkor nyilván a konyhai klopfolás kérdését akarnám megoldani,és véletlen sem az utcára vinni.
Tényeket közöltem. Tény, hogy NEM illegális boxert gyártani. Tény, hogy közterületen szabálysértés a birtoklása. Tény, hogy a boxer alkalmatlan az önvédelemre, ez egy támadófegyver.
Amit te állítottál, hogy baja lehet abból, ha kiírja ide, az meg tényszerűen nem igaz. Jogállamban amit nem tilos, azt szabad és ez a tevékenység nincs tiltva.
11-es: a gázpisztoly gyártása viszont bizony engedélyköteles tevékenység, tehát ez nem jó példa, hiába szabad a birtoklása:
"A lőfegyver, a lőfegyverdarab, a lőszer (lőszerelem), a flóbert töltény, a festéklövő fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáztöltény, a riasztótöltény, a vaktöltény, a légfegyver, a muzeális fegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyarország területén történő forgalmazását, a lőfegyver, a lőszer (lőszerelem) kereskedelmi célú kivitelét, behozatalát a tevékenység helye, az ország területén történő átszállítását a Magyarország területére történő határátlépés helye szerint illetékes megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányság engedélyezi."
"aculluca"
te másról beszélsz mint amiről mi. Nem arról van szó hogy mit kell beadni a rendőrnek. Szabályok vannak, vagy lehet valamit, vagy nem. Ha legális valami, akkor nem kell semmit magyarázkodni róla a rendőrnek sem. Ha illegális, akkor meg egyértelmű, hogy tiltott..
Mi az hogy "a gázpisztolynál is igen csak javasolt bejelenteni, ahogy az egyik ismerősöm is tette" ? :DD
Ilyen nincs hogy ajánlott bejelenteni.. Törvények vannak rá, hogy mi hogy működik. Gázpisztolyhoz kötelezően engedély kell, hogy utcán viselhesd. (Az más kérdés hogy vásárláshoz, és otthoni birtokláshoz semmi nemkell.. És engedélyt is úgy kapsz hogy kérsz.. és adnak:) De ez már nem ide tartozik
"kovpet"
Nem gázpisztoly gyártásról volt szó.
De most őszintén?Kit érdekel ha az utcán boxert hordok magamnál vagy kést vagy akármi mást?
Utcán sétikálok és csak úgy a rendőrei átkutatnak ,nem Chicagóban élünk haver hanem Magyarországon! :)
Ha nincs indok akkor nem fognak miért átkutatni...És amúgy nyugodtan használhatod ha boxerral jönnek ellened még akkor is ha nem legális!
Ne izgulj,engem is kutattak át,de meg is volt rá az indokuk :) Én rush-t akartam nekik eladni este bulihely közelében :) De megsúgom nem volt belőle semmi mert ez nem illegális :)
Amúgy azt tudni illik hogy pl budapesten a zsandároknak ezt csak parancsba adják néha ki azaz gondol egyet a főkapitány és hétfőtől csütörtökig elrendeli hogy bárkit megvizsgáljanak átkutassanak.Ha ilyen parancs nincs akkor viszont alapos indok kell ahhoz hogy csak úgy átnézzenek,ha éjszaka mászkálsz valahol vagy éppen sunnyogsz előlük és rosszul nézel rájuk biztos leállítanak igazoltatni.De ezt a kipakoltatást mindig is alapos ok miatt csinálják,csak úgy találomra nem szórakoznak.Amúgy a boxert Én hülyeségnek tartom,de szívesen megcsinálom! :) Simán eltöröd a 4 ujjad egyszerre ha nemtudod helyesen használni vagy ha nem megfelelő a mérete,vonalai.Egy motoros kesztyűvel többre megy az ember szerintem ,mert azzal nem ölöd mg a másikat.Egy késsel ami méret alatt van azt jó helyen tárolva pik pak végtagokra rálehet menni és az első szúrás után lehet megfutamodik a támadó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!