Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Létezik olyan ember, aki...

Létezik olyan ember, aki TELJESEN fenntartható, off-grid módon él már akár évtizedek de minimum 5-10 éve és sikerült neki?

Figyelt kérdés

Ha igen, mekkora tőkéből, milyen kondíciókkal (ingatlan méret, felszereltség, bekerülési költség (ha örökölte, piaci ár), mekkora telek/termőföldterülettel, amit hasznosít.

Illetve mekkora a havi/éves (tehát átlagoltan lebontott, mivel bizonyos dolgokat 10-15 évente cserél, más meg fogyóeszköz) költségvetése van így, ezeket milyen feltétlenül nélkülözhetetlen dolgok (megfelelő tápértékű kaja, tisztálkodási szerek) és kényelmi dolgok (autófenntartás) milyen arányban tesznek ki?

ápr. 29. 15:09
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem
ápr. 29. 16:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolod, hogy éves beszámolót, költségvetést ír neked bárki is?
ápr. 29. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Off-grid és autófenntartás? Nekem a kettő kizárja egymást.

Arra gondolsz, hogy nincs vezetékes áram, gáz, víz, nincs szemét, csatorna, telefon, (internet)?

USA-ban tudok ilyenekről.

ápr. 29. 17:11
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudni mert aki off grid annak nincs internete és nem tudja ide leírni a sikerének a kulcsát.
ápr. 29. 18:28
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
4-es de attól te ismerhetsz ilyet és leírhatod pl.
ápr. 29. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem hiszem, hogy ez teljes mértékben megvalósítható lenne.
ápr. 29. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ilyen nincs, mármint aki totál még a pénzt is ki tudja iktatni az életéből.

[link]

[link]

ápr. 29. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Biztos valamilyen szektások így élnek. Nem tudok róla. Dolgozni járok, mellette főiskolára járok, 45 vagyok, nincs még családom. Nem tudom, más hogy oldja meg lopás nélkül az életét, én így próbálom, de még nem megy. Minimum egy riasztó az üres házba kell, ami az okostelefonommal össze van kapcsolva. Árammal és gázzal is fűtök vegyesen. Az áram olcsóbb, a gáz meg még soha nem maradt ki, az áram már egy hétre is kimaradt. Nem mernék az üres házban egy égő kályhát, kandallót egész napra úgyhagyni, hogy amikor hazaérek, ne kelljen a befűtéssel törődnöm.
ápr. 30. 04:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha tudna is valaki az illetőről (akinek nincs internete sem, hiszen offgrid) pontos költséget írni 10+ évvel ezelőttről, az már rég elinflálódott.

Ha van havi/éves költségvetése, akkor nem off-grid, autóval meg főleg nem (esetleg saját préselésű olajjal működtetett kocsival közlekedve a civilizáción kívüli földutakon).

ápr. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!