Hogyan tudnék egy régi házban elektromos világítást agregátorral megvalósítani?
mennyibe kerül aggregátor beszerzés után az üzemeltetés havonta?
vagy olcsóbban hogy tudom megoldani a világítást több helységben ?
van egy régi ház ahol évek óta nincs áram de szeretnék elektromos világítást megvalósítani
egy ismerősöm lakásában tábori körülmények vannak
nincs áram van palackos gáz
es közelében utcai kút rol szerzi be a mosdó es ivó vizet
kályha hoz van némi tüzelő de az folyamatosan pótolva leszz fűtési időben
először próbáltam gyertyát elem lámpát akkus lámpákat beszerezni de ezek nem sokáig adnak megfelelő fényt
es meghibasodtak használat során
es felmerult hogy van olyan egység ami auto akkuból nyert áramot fel erősíti hálózati feszültségre
ez utóbbi elég jó de az akkuk töltésére sajnos cipekedni kell egy távoli ismerős höz...
eszembe jutott hogy ezt az akkut valahogy agreagátorral vagy napelemmel esetleg szét berhált kismotorral is töltöget hetmém
de szükséges hozzá sok pénz mert az aggregátor kb 30 ezer ft és még a közeli benzinkútról kell meg venni marmon
kannában megfelelő benzint ami elég húzós hónapokon át...
bármilyen ötletet szivesen fogadok esetleg összehasonlító számításokat
hogy mennyivel drágább a benzin mint az elektromos energia...
köszönöm a megértést

válasza:

válasza:A lehető legdrágább megoldás a benzines áramfejlesztő.Csak világításra elég lenne neked egy kis 12V-os napelem+akkumlátoros rendszer,ami relatíve olcsó,de ez sem olcsó számodra ahogy elnézem.Benzines aggregátor bekerülési költsége kevesebb,de több e.Ft naponta.Ez a napelem
töltésvezérlő+100Ah-s akku is 100000 e Ft.

válasza:Agregátort üzemeltetni nagyon költséges minimum 1,5l benzint fogyaszt óránként. Mennyit szánnál rá?
Mindenféle képpen ledes világítás kell.
Egy poverboxal amihez van napelemes töltő vagy nagy teljesítményű munka aksiról üzemeltetném amire rá van kötve napelem töltés szabályzóval.
Kínából beszerezve 3-400 ezer forintból ki lehetne hozni szerintem.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!