Nem tudom , hogy miért de az elektromos boyler nyomáscsökkentöje soha nem csöpög, miért ?

válasza:1ső , dehogy baj csak laikusként kezdtem azt hinni nálam van a baj 😄😄
2dik előtte hajdú boylerem volt most Ariston egyik sem csöpögött de legalább most megynugodtam , hogy nincs gond 🙂 igen az ismerős is bele vezette a szennyvizbe es ott is 1éves boyler van ezert is tettem fel a kérdést. Köszönöm nektek a választ 🫡🫡
30+ évvel ezelőtt a hajdú villanybojlerek csöpögtek, amikor melegítettek (A mostaniakat nem ismerem). Amióta saját lakásban élek, azóta volt kb 3 féle bojlerem, de egyik sem hajdú, most éppen egy idropi van, mindegyiken volt az a biztonsági szelep, de egyik sem csöpög/csöpögött, nem is az a dolga.
Az tulajdonképpen egy biztonsági szelep, ami 6.5 bárnál nyit ki, de ezt a nyomásértéket a normál víznyomás és a melegítéskori tágulással együtt sem érheti el.
Üzemszerű helyzetben nem fog csöpögni, ha valamilyen valószínűtlen ok miatt mégis eléri a kritikus nyomást és kinyit, akkor azt a tartály védelmében teszi és nem csöpögni fog belőle a víz, hanem (amíg a nyomás le nem csökken) ömleni.

válasza:

válasza:A régebbi bojlerek folyamatosan csepegtek fűtéskor, de a maiak általában már nem. Nem vagyok járatos a témában, de ha tippelni kellene, azt mondanám, hogy régen hosszabb volt a kifolyó víz csöve, és felért majdnem a bojler tetejéig, így kevés tér maradt a levegőnek, ezért kellett csepegéssel megszabadulni a túltáguló víztől.
A modern bojlerekben viszont már sok összenyomható levegő van a víz felett, és az könnyedén felveszi a víznek azt a pár decinyi térfogat-növekedését. Mintegy kiegyenlítőtartályként működik.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!