Mi van akkor ha örököltem egy ingatlant mint egyenes ági leszármazott.Tudom,hogy nem kell sem illetetket,sem szja-t fizetnem.De a közjegyzői díjat a megállapitott érték alapján kell kifizetnem.55 millió ft-nál ez mennyire jön ki vajon?!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Azt mondták mivel egyenes ági leszármazottak vagyunk igy csak a közjegyzői dij van.Nem tudom ez igy van e.És magának a hagyatéki tárgyalásnak van e ilyenkor dija és mennyi?!Letudná ezt nekem valaki vezetni,hogy ilyenkor mire számitsak?!
Azzal tisztába van hogy nem egyenes ági örökös(unokatestvér) és fizetni kell 18% illetéket, de az illető nyugdíjas és sajnos rokkant is (stroke). A kérdésem az lenne hogy lehet e az adóhatóságnál kérni illetékmérséklést? Mert 18% illetéket kifizetni egy nyugdíjasnak...
Egyesek szerint az ingatlan értéke határozza meg.
Édesanyám nevéről az én nevemre íratnánk a 7.000.000 ft értékű lakásunkat. Tudom, hogy illetékmentes. Az ajándékozási szerződés elkészítéséhez feltétlenül kell ügyvédet fogadni vagy lehet olyat, hogy "házilag" elkészítjük mi és a közjegyző csak ellenjegyzi? Hogyan...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!