Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A francia ágyunkba egy nagy,...

A francia ágyunkba egy nagy, vagy két kis matracot vegyünk?

Figyelt kérdés

Új matrac vásárlása előtt állunk, mert a régi nekem túl puha.

Múlt évben egyszer már körbe érdeklődtünk, akkor nem vettünk. Ott mondta a szakeladó, hogy két egyszemélyeset érdemes venni. Pláne ha más keménységűt szeretünk.

Most elmentünk kiválasztani. Végigfeküdtünk egy csomót, kiválasztottam egy jó keményet.

Párom azt mondta, az jó lesz neki is. Ami érdekes, mert ő tök jókat alszik azon a puhán, amin én úgy érzem megnyomorodom. Ezért azon az állás ponton van, hogy inkább egy nagyot vegyünk, ne két kicsit. Mi szeretünk össze bújva aludni. Úgy gondolja így kényelmesebb lenne, mert nincs középen "lyuk". Én viszont attól tartok, hogy hosszú távon nem lesz neki kényelmes, így a egy nagy matracot cserélni drágább, mint egy kicsit. Plussz, hozni-vinni, kitenni szellőzni a kicsit könnyebb.

Hogy csináljuk hogy jó legyen? Kinek mi vált be?

ápr. 28. 11:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%

Mi alergiásak vagyunk. Ezért fontos hogy mosható legyen, ezért mi a két egyszemélyest használjuk. Természetesen olyat ami mosható is.

De a kétszemélyes is jó. Szóval attól függ mik az igényeitek.

ápr. 28. 13:35
 2/17 Gézu5 ***** válasza:
100%
Mi 2-őt vettünk, de olyan passzentos, hogy nincs lyuk középen, de nyugodtan mocoroghat bármelyikünk, nem ébreszti fel a másikat.
ápr. 28. 13:57
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Hat igen. Ez a nagy kerdes amit magatoknak kell eldonteni. Ket matrac fuggetlen, lehet masfajta, lehet mocorogni alvas kozben zavaras nelkul. De egy par azert szokott egyutt is mocorogni, olyankor aztan lehet hogy a resen keresztbe, nyomja a hatam, belemegy terdem, stb.
ápr. 28. 14:03
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Különböző legyen. Ha eddig aludt a puhán mint egy bébi akkor most jónak tűnhet a kemény de pár nap és szenvedni fog
ápr. 28. 14:18
 5/17 A kérdező kommentje:
#4-es ezt mondom én is, de hajthatatlan.
ápr. 28. 15:07
 6/17 A kérdező kommentje:

#1-es

Max a huzatja lehet mosható. A mostani 2 személyes matracunk van vagy 30 kg.

Szeretném néha az udvaron kitenni a napra. De kétszemélyeset nem fogok tudni kicihelni. Két egyszemélyeset igen.

ápr. 28. 15:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Sztem jobb a 2 külön. Nincs középpen lyuk, a matracok egymásnak feszülnek. Nekünk is így van.

A keménység függ az alvási szokástól is.

Rendes matrac szaküzletbe nézz szét, feltételekkel szokott lenni 30 napos próbagarancia is.

Ezenkívül járd körbe, mert szivacs matracnál a kisebb sürüségűt könnyű kifeküdni pár év után. Mindig nézd a paramétereket, marketing szöveg az összesre igaz.

ápr. 28. 15:45
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen két külön matrac lenne jó.

Egyrészt ha valamelyik nyugtalanul alszik, a másikat nem zavarja fel, másrészt ha valamelyik fél nehezebb, akkor adott esetben az az oldal hamarébb tönkremegy, könnyebb egy kisebb másikat venni, mint egy nagyot cserélni, lepedö is nem igazán van a nagyra, illetve azt mosni is bonyolultabb.

ápr. 28. 16:09
 9/17 anonim ***** válasza:

1

Áruld már 3l, hogy tudsz matracot mosni

ápr. 28. 17:31
 10/17 A kérdező kommentje:

Én is hasonlóan gondolom.

Off.:

200x180-as az ágyunk, bele való matraccal. Van rá való lepedőnk és nem bonyolult mosni.

ápr. 29. 01:36
1 2

További kérdések:

Milyen magasnyomású mosót vegyek otthonra?

Alkalmankénti használatra venném. Kocsi, járda, ilyenek. Nem szeretnék vagyonokat rá költeni, de ne kelljen 3 hónap után visszavinnem mert bekrepált. Nézegettem a Parkside termékeket, de az olcsósága ellenére nem győzött meg. Sok hozzaszóló szerint nem tartós...

Mi a menetet az amperbővítésnek, társasházi lakáshoz , lakáson kívül elektromos szekrény esetében?

Igényeltem amperbővítést. Azt nem tudom hogy ha jön a szerelő akkor jelen kell lennem vagy nem? Mivel a mérő a lakáson kívül van. Van valakinek erről infója?

A szárítógépben teljesen megszáradnak a ruhák?

Még sosem volt szárítógépünk, így nem láttam még használat után. Az kivett ruhát egyből be lehet hajtogatni a szekrénybe vagy még rá kell tenni a szárítóra egy rövid időre?

Akiknek van saját nyaralója, mennyit használjátok egy évben?

Szerettek ott lenni, vagy csak a megszokás miatt mentek oda?

A szomszéd tetőszerkezete jócskán átlóg a telekhatáron, mit tehetek?

Tetőnek igazából nem is nevezném, be van dőlve az egész, a szomszéd állítása szerint így lett felépítve! Az oldalai meg sincsenek, minden irányból átlátni rajta. Ez engem nem is érdekel, mert egy nagyszerű trapézlemezes kerítéssel el is rejteném, de jelenleg nem tudnám...

Valakinek bevált zuhanyfej?

Nemrég eltört a zuhanyfejünk amit évek óta használtuk. Sajnos már fogalmunk sincs hol vettük de mindképp kellett egy új. Azóta 2 zuhanyfejen túl vagyunk (drágábból és olcsóbból egyaránt) de azt tapasztaltuk, hogy heteken belül mindegyik elkezdett folyni minden irányba....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!