Mit lehet tenni, ha a felső szomszéd klímájának kondenzvize az erkélyünkön lévő fém vízvetőre csöpög?
Borzalmasan zavaró, főleg kanikulában, amikor egész éjjel aktív az eszköz.
Első körben természetesen szólni tervezek nekik, de mivel képesek szombat kora reggel betont fúrni, majd elhajtani a lakókat, hogy már végeztek is, így semmilyen konstruktív beszélgetésre sem számítok, emiatt szeretnék tudakolózni, hogy ha az történik, amire számítok, milyen lépéseket tehetek még.

válasza:

válasza:Igazán nem valószínü, hogy soakt tudnának tenni azon kívül, hogy nem járatják a klímát, de ez meg nem elvárható.
A legegyszerübb, ha ahová csöpög, odateszel valamit - cserépben növényt, vödörben szivacsot vagy akármi puha, nedvszívó dolgot, egy csík filcet, stb -, akkor megszünik a hang.

válasza:Szólítsd fel szóban és írásban.
Készíts fényképet és filmfelvételt.
Fordulj a helyi jegyzőhöz birtokháborítás miatt.
Fel fogja szólítani, hogy az állapotot szüntesse meg.
Az ő feladata, hogy közvetlenül a gépből kicsapódó kondenzvizet elvezesse. Nem juthat el a te erkélyedhez, sehova.
Keress rá a helyi Önkormányzat Építési Osztályának klímára vonatkozó rendeletére.

válasza:SZMSZ - Házirend
Közös képviselő
Ha a probléma tartós és jelentős.
Amennyiben a csöpögés kárt okoz, vagy a zaj jelentősen zavarja a lakás rendeltetésszerű használatát, és a békés egyeztetés nem vezet eredményre, jogi úton is kérhető a zavarás megszüntetése.
Önkormányzat Építési Osztály
Jegyző - birtokvédelem
Magyarországon a tulajdonosnak tartózkodnia kell attól, hogy a szomszédokat szükségtelenül zavarja vagy jogaik gyakorlását indokolatlanul korlátozza.
Ha csak a csöpögés hangja zavaró, például éjszaka a fém vízvetőn kopog, az is olyan probléma, amelyet általában egy egyszerű kondenzvíz-elvezető cső meghosszabbításával meg lehet oldani.
Ez pedig a működtető feladata , és nem a tiéd.

válasza:

válasza:

válasza:Házmesterrel vagy szövetkezettel beszélj.
Egyébként a szomszéd mit mondott, első körben neki mond

válasza:Köszönöm szépen a válaszaitokat, negatívat nem adok senkinek, minden tanácsot megfontolok, raktározok.
Amivel eddig tisztában voltam, hogy az SZMSZ, és a helyi önkormányzat is tiltja a kifelé folyatást.
Birtokvédelmi eljárásnak még akkor utána néztem, amikor évekkel ezelőtt az egyik szomszéd rendszeresen kizárta a kutyáját az erkélyre a legnagyobb melegekben, a kutyus pedig olyannyira végighorkolta az éjszakát, hogy 2 háztömbnyire is hallani lehetett, mikor későn érkeztem haza. Ez alapvetően első körben nekem költség, mármint az eljárás, és anno azt olvastam, hogy évekig húzódhat.
Egyébként a környéken rengeteg a klíma, ami az utcára van kivezetve. Nem értem, hogy ezt miért nem veszik szigorúbban, miért nem ellenőrzik rendszeresen.
Magam is gondoltam rá, mint végső megoldás, hogy "kikarabínerezem" magam valahova, felállok a párkányra, és egy mosogatószivacsot ragasztok a vízvetőre :)
Kapcsolódó kérdések:
Tetőnek igazából nem is nevezném, be van dőlve az egész, a szomszéd állítása szerint így lett felépítve! Az oldalai meg sincsenek, minden irányból átlátni rajta. Ez engem nem is érdekel, mert egy nagyszerű trapézlemezes kerítéssel el is rejteném, de jelenleg nem tudnám...
Mi az ami még elmegy és milyen sűrűség, ami már zavaró?
Ha van ilyen, ők hogy viselik?
Egyszer kaptak egy büntetést,mert mivel romákról van szó,meglátogatta őket a rendőrség,ès egyben kaptak egy pár tízezer forintos büntetést,azóta ugyanúgy engedi bele a kútba a szennyvizèt,ès büdösít.Mivel roma,ezèrt teljesen esèlytelen beszèlni vele,mèg a szemetet se...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!