Zuglói panellakás 7. emeletén hova lehet kivezetni a kondenzvizet, ha nincs erkély?
Zuglói panelben lakom, klíma beszerzés előtt állok, de nem nagyon vagyok tisztában a szabályokkal, a közös képviselő nem ad érdemleges infót, a főépítészeti hivatal meg nem válaszol az e-mailemre.
A panellakás a Füredi lakóparkban van, a többi lakónál kivétel nélkül egy fél-egyméteres cső lóg ki a kültéri egységekből és a víz a "kiskertre" csöpög (a ház előtt egy sávban bokrok, virágok vannak), tehát nem a járdára az emberek fejére.
Én a másik oldalon lakom, ahol a parkra néz a lakás, alul van egy járda de az nem hivatalos utcafront.
A konyhába, szifonhoz visszavezetés macerás, mert egy hosszú csövet kellene visszavezetni a nappalin, előszobán keresztül a konyhába (gondolom szivattyúval), erkély nincs...szóval marad a kicsepegtetés, viszont nem tudom, milyen szankciókkal járna ez.
Ha a többi lakó megteheti a kicsepegtetést, gondolom én is.

válasza:

válasza:Ezt ne itt kérdezd, hanem a klímaszerelő szakembertől! Neki kell tudnia, hogy mik a szabályok társasházban ha klímát akarsz, ő felel érte.
Ez egy felettébb rossz és törvénybeütköző hozzáállás, hogy "ha a többi lakó megteheti". Nem meghülyülni kell, hanem megvannak a szabályok. Majd ha kapsz pár 300-500 ezres bírságot pár hét alatt, akkor majd átgondolod. Megvannak a szabályok, be kell tartani őket, és egyébként is magad írtad, hogy azoknak a kiskertre folyik a vizük, a tied meg az emberek fejére folyna. Nem mindegy! Mégha szabálytalan is az, de nem zavar másokat, és nem sért másokat.
Ne itt kérdezd, ez nem jogi fórum, és a bírságodat nem fogják az itt hozzászóló otthonmaradt kisfiúk kifizetni! Javaslom, hogy ne az itteni hozzánemértőkre hagyatkozzál, nem ők felelnek érte!
Egyébként nem károsíthatod a házat se, nem a te tulajdonod!!! A közös képviseletnek meg nem szokott gondot okozni, hogy pert indítson (pont a tőled beszedett pénzekből) ellened és jó nagy összegekre megbüntettessen ha károsítod a házat!
"Neki kell tudnia, hogy mik a szabályok társasházban ha klímát akarsz, ő felel érte."
Ez egy nagy tévhit. A klímaszerelő egy kivitelező, ha te azt mondod neki, hogy márpedig ide akarom rakatni a kültéri egységet és ki akarom folyatni a kondenzvizet, megcsinálja. Maximum aláírat veled egy papírt, hogy a te kérésedre történt. A felelősség nem őt fogja terhelni, hanem téged.
Az én munkahelyenem pl. dombornyomók gyártásával is foglalkozunk. Ellenjegyző ügyvédi szárazbélyegzőkével is, ha akarnám (de nem akarom) bármilyen adásvételi szerződéshez tudnék gyártani ilyet. Mégsem engem fog terhelni a felelősség, hanem azt, aki hamisítja majd.

válasza:Anyum 10 emeletes ház 4. emeletén bérelt albérletet és az elején szereltetett a tulajjal klímát.Nála úgy van hogy az ablak alatt több méterig kinyúló tető van szóval oda csöpögni nem lehet,úgy lett megoldva hogy a beltéri alá lett bevezetve cső és egy vödörbe csöpög.
Nyílván nem a legfaszább megoldás de ez is egy lehetőség,a 40 fokban felfordulásnál buztosan jobb

válasza:További kérdések:
Ahol vagyok szállón, keskeny wc-helyek vannak. Két csempe kifér a földön, de egy csempe kb 33 cm széles. Az ember belép, ajtóval szemben a wc. De oldalt ott egy mosdókagyló, tehát lehet a wc előtt kb 30 cm hely van.
10 éve full HO-ban dolgozom. A lakásom egy 40 nm-es másfél szobás klíma és redőny nélküli, teljesen minimál stílusban berendezett egyszerű lakás. Kevés bútor, kevés dísz, semmi fölösleges limlom. A nyár egy háború volt, 32C volt este a ventillátor mutatója...
Cca 40 éve tanítottak, de elfelejtettem.
Elvesztettem a munkámat és nem találtam másikat. A bank elvitte a házat és kijelentett róla. Jelenleg nincs állandó lakcímem. Vettem ki egy szobát a minimális megtakarításból amim volt. A főbérlő nem enged bejelentkezni, de így nem tudok új munkahelyet felvenni.
Alig van munkalehetőség,ordít a szegénység ebben a régióban ti hogy látjátok?
Ami a villanyoszlopról jön be?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!