Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rendben van az, hogy a szomszé...

Rendben van az, hogy a szomszédok ebben a nagy szárazságban fák tüzelésével bográcsoznak, hatalmas füstöt és lángot előidézve? Miért nem tiltják meg törvényileg az ilyesmit, tekintettel a nagy tűzveszélyre?

Figyelt kérdés
Tök részegen bográcsoznak egy összetákolt, kövekkel körülvett helyen, víz nincs odakészítve. Csak a szerencsén múlik, hogy nem keletkezik pusztító tűz. Nyitott ablaknál aludnánk, de nem lehet, így éjszaka is szenvedünk a hőségtől. Mert nem akarjuk nyelni a füstöt. De állítólag grillezni szabad.

szept. 1. 16:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Szabad bográcsozni sajna. Nem szabad a tüzet otthagyni és a végén rendesen be kell oltani.
szept. 1. 16:35
 2/19 anonim ***** válasza:
89%

Adventi koszorúk több tüzet okoznak, mint a grillezések vagy bográcsozások.

Ez a megoldás tipikus és leggyakoribb családi házas övezetekben.

Te valami városból kitelepült gyütment lehetsz...

A bográcsozás nem sötétben kezdődik, hanem többnyire délután. És sötétedesre már 99%-ban eloltják a tüzet.

Ha napközben beengeded a meleget, ne csodálkozz, ha éjjel meleg van...

szept. 1. 16:42
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Azért vannak a szomszédok hogy figyeljenek :D A kérdésből ítélve eddig úgy néz ki ők vannak biztonságban általatok, és nem fordítva :D
szept. 1. 17:54
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen rendben van, legyen egészségükre.
szept. 1. 19:38
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Te aztán mókás egy fiú lehetsz kérdező.

Egy jó kis bográcsozás vagy szalonnasütés,sörözéssel,de hiányzik nekem.

Egészségükre jól teszik

szept. 1. 20:02
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

"fák tüzelésével bográcsoznak"

Mit tüzeljenek autógumit ?

"ebben a nagy szárazságban" , "hatalmas füstöt és lángot előidézve"

A száraz fa nem füstöl. A tűz pedig lánggal ég.

Holnap meg az lesz a bajod hogy a kakas kukorékol reggel, a méhek meg döngicsélnek. Irány vissza a belvárosba a jó kis szmogba.

szept. 1. 21:45
 7/19 A kérdező kommentje:

2-es: a rosszindulaltod határtalan. Honnan tudod, hogy nem éjszaka kezdik a bográcsozást? Igenis, éjszaka. Mivel nyaraló, és kb. este 11-kor érkeznek Budapestről. Tehát nem én vagyok a budapesti. És hogy mit tüzelnek, nem tudom, de nagy a füst. Ráadásul a kerítéstől kb. ötven centire van a tűzrakó hely, nehogy már az ő nyaralójukra menjen a füst. Menjen inkább a szomszédba, hozzánk. És hogy nem lesz nagy tűz? Dehogyisnem. Teljesen száraz minden, a fák elkezdtek kiszáradni, elég egy kis szél, és máris baj van.

Dehogy engedem be a meleget napközben! Honnan veszed ezt? Talán itt élsz köztünk? Klíma van. De szellőztetni én szoktam, lehet, hogy te nem. És szellőztetni éjszaka érdemes. Sőt, nyitott ablaknál aludni is érdemes (lenne, ha a szomszédok nem tekintenék budapesti létükre bugris parasztnak a helyi lakosokat, és nem ordítanának és füstölnének).

szept. 2. 06:17
 8/19 A kérdező kommentje:
6-os: hogy mivel tüzeljenek? Például faszénnel. Azt valóban nem füstöl. De a tegnap levágott ág, amely még ebben a hőségben sem száradt el teljesen, igenis füstöl. Ha nem tudnád.
szept. 2. 06:19
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

A nyaraló azzal jár, hogy a szomszédok bográcsoznak, sütögetnek a kertben, akinek nem tetszik, az ne menjen nyaralóba.

Másrészt amíg normálisan csinálják, adding nagyonbb tüzveszélyt jelent egy eldobott cigi, mint a tüz a bogrács alatt.

A kérdésedböl meg a válaszaidból egyértelmüen te vagy az, aki problémás, bele akar kötni másokba.

szept. 2. 07:58
 10/19 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem csak irigykedsz.
szept. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Egy hatalmas fenyőtuskót, hogy lehet kiszedni legegyszerűbben?

Kb. 2,5 méter átmérőjű. Kissé köves a talaj és a beton alá is benőtt. A hely se túl nagy.

Megmaradt hatalmas vödör diszperzittol hogy lehet megszabadulni?

Felhoztam a pincéből mert ott kell a hely most nagyon. Ez 15 éves festék. Hulladék udvar most két hónapig nem veszi át. Azon kívül még hova lehet tenni?

Mernétek egyedül lakni nőként egy faluban hatalmas kertes házban veteményessel, mint bódy szilvi?

Szerintetek ő nem fél egyedül ejszaka hogy betörnek hozzá es megeroszakoljak?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!