Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Helyesen cselekedtem? Most...

Helyesen cselekedtem? Most építkezünk sok a gond a kőművesekkel és eddig csak a kárt csinálták nekünk. Ma betelt a pohár és csúnyán össze vesztem az építés vezetővel.

Figyelt kérdés
És megmondtam neki hogy holnaptól nem szeretném őket látni eddig mindent kifizettem és elég volt. Minden egyes léptüket végig néztem jó párszor átvágtak, maradék anyagokat szépen elvitték.. sorolhatnám. Keresünk más brigádot.Sajnos már a férjem is kivan idegileg.. munka után futás az építkezésre.. És most leszedtem róla a terhet.. Most én fogok irányítani!. Köszönöm a válaszokat 32N
2011. aug. 22. 08:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hogyne tetted volna jól. Sajnos ezekhez mindig kell egy őrszem, h azt csinálják, amit elvársz.
2011. aug. 22. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Jól tetted, mi is így tettünk és nem bántuk meg anno!
2011. aug. 22. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
Jól tetted!Sajnos a mai kőmüvesek nagyon el vannak szálva maguktól!Én is jártam már így,hogy elzavartam.Nem tetszett neki de ez van!
2011. aug. 22. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Jól tetted!

Arra azért vigyázzatok, hogy a következő brigád ne csőcselékből, kisebbségből álljon! Azok gányamunkát csinálnak!

2011. aug. 22. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenről állapodj meg velük. Ha valamit nem jól csinálnak, már a legközelebbi kifizetésnél vond le.

Az árakról és a cigányokról pedig: a terméskő kerítésemet szőke (inkább kicsit vöröske) kőművessel akartam csináltatni, az utcánkban már dolgoztak. Horror árat mondott, nem kellett. Apa-fia cigány kőművessel készült végül, fele áron, sokkal szebb lett, mint X úr által rakott. Most is a közelben melóznak, most már hárman. És még utána is lesz kerítésrakásuk.

2011. aug. 22. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!


Nagyon jól csináltad! Gratulálok!


Arra figyelj, hogy a következő brigád elfogadjon téged "főnöknek", mert sajnos sokan ha nő vagy, figyelembe sem veszik amit mondassz. A férjemnek sajnos fogalma sincs az építkezésről így megbeszéltük, hogy én fogok irányítani mindent és természetesen a fizikai munkából is kiveszem a részem, ezt több "mester" kicsit nehezen emésztette meg. Elég sokszor kellett megküzdenem a szakemberek tiszteletéért, de akik elfogadtak, azok utána kiváló munkát végeztek és nem vertek át minket.

30/N

2011. aug. 22. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Most építési vezető,vagy a kőművesek főnöke?
2011. aug. 22. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát talán ott nem cselekedtél helyesen, hogy eddig mindent kifizettél... Ha úgy érzed, nem fizettél még rá, akkor jó. Viszont hogy elvitték a maradék anyagot, őrölték az idegeidet, és gondolom csomó időtök elment úgy, hogy érdemi munka nem jellemző... Hát...

Ilyenkor én kifizetném az anyagköltséget ha még használható és nem túl sok amit elvittek. De hogy munkadíjat egy kanyit nem fizetnék, az is tuti!


Egyszer mindenki megjárja a silány kőművesekkel... Aztán máskor komoly céget keres, akár messzebbi városból is. Drágák, de megbízhatóak, garanciát vállalnak. Viszont a silány kőművesek is baromi sok pénzt kérnek, és htá ugye ez van, meg garancia nuku. Érdemes a biztosat választani, előre szerződést kötni akár...


Ja, láttad a Buhera mátrix című filmet? Nézzétek meg a férjeddel, és megnyugodtok, hogy lehetne rosszabb is... :-)

[link]


http://www.youtube.com/watch?v=9jUWhS7kgE0

2011. aug. 22. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
37%

Nagyon helyes ki kell az ilyen gazembereket hajítani! Annak idején, magam is sokat mérgelődtem a kőműves miatt. Aztán amikor a betongerendákat tettük fel és szóltam, hogy az addig felhúzott kémény nyílás fölé tették, ráadásul eltértek a tervrajztól, akkor mivel nő vagyok sértegetni kezdett.


sose felejtem el fent álltunk a gerendákon amikor jelzőket akasztott rám annyira bedühödtem hogy jól pofán vágtam, igen ám de a fajélén állt és hanyatt dőlt én pedig elkaptam a grabancát, ne hogy leesen a falról. Aztán fel emeltem a kezembe eső szerszámot és azt mondtam takarodj de most, mert agyonütlek. De úgy kiabáltam hogy az egész környék összecsődült-- még a pénzét reklamálta azt a hetet éd csak azt üvöltöttem takarodjatok és akkor derült ki hogy a kezembe amit megemeltem egy nagy szekerce volt és az csak úgy zúgva elhajítottam felé...


Meg sem álltak a kapunak még nem nevezhető bejáratig onnan üvöltözött vissza de a szomszédok rá szóltak, hogy jobb ha velem nem kezd ki mert, már láttak engem lecsapni egy pasast -- az a mocsok megkörnyékezte a 4 éves kislányomat... úgy megvertem az illetőt vaslánccal, hogy még a környékről is elköltözött-- akkor is már lementem voltam a falról és és az első kezembe eső nagyobb tárgyat megfogva indultam a kapu felé már nem emlékszem mit is mondtam, de csákány volt a kezemben....


épp úgy megloptak, de nem csak építőanyagot, hanem ami bent volt abban deszka-helységben amiben a két gyerekemmel ideiglenesen aludtunk és bezsúfoltam a motyónkat. Azt a segédmunkására fogta.


szerencsére nem az egész házat vállalta fel csak a befejezését annak, amit előtte való években építgettem éveken keresztül. De hasonlóan jártam a vízszerelővel a villanyszerelővel, csapni való munkát végeztek, ki is hajítottam mind kettőt. a villanyszerelőt teljesen, mert a vezetéket úgy tette be hogy lecsapta mindig a villanyórát. Aztán én fejeztem be. A vizest pedig csak akkor voltam kifizetni ha a radiátorok melegítenek végre és kijavítja a hibákat mert ha a kádból leengedtem a vizet, az a konyhai mosogatóban megjelent és emelkedett.


Ez a szemétláda idős volt, igy amikor test közelben szintén a női mivoltomat becsmérelte hogy mit érthetek én mint nő hozzá, iszonyú harag volt bennem de visszafogtam magam--- de bármilyen furcsa saját testi energiám csapta meg, de úgy hogy ott rosszul lett-- éjjel már el is vitte a mentő-- szétmentek a belei-- az orvosok ledöbbentek mert nem láttak ilyet. Ezt a felesége mesélte el utólag amikor megnéztem őket attól tartva ártottam a vén szemétládának! Az élete hátra levő részét a hasán a gatyájához zacskóval megtűzve élte le...


Amennyire gyógyító volt a klinikai munkám közben az érintésem is, (csodák történtek néha egy éjszaka a betegek között akiket ápoltam, legalább is annak hitték mások) annyira ártó a nagy szemétség kiváltotta dühöm testközelből.


szóval kérdező az olyan iparost aki nem végzi el becsületesen a munkáját, ki kell dobni egy árva fillér nélkül! S akkor még hálát adhat a sorsának hogy nem olyannal tűzött össze,mint én voltam fiatalként, hanem Veletek!

2013. febr. 23. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
100%
Utolso! Te beteg vagy!
2016. szept. 22. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!