Építhet a szomszéd a beleegyezésünk nélkül társasházat?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Folyt.
Jegyzőnek semmi köze az építési engedélyezéshez. Nem önkormányzati hatáskör.
Helyileg illetékes kormányhivatalt keresd.

válasza:Itt próbáld meg cím vagy hrsz alapján megnézni. Azt fogod látni, hogy egyszerű bejelentés alapján építkezik vagy építési engedéllyel és milyen épületre. Aztán ha ügyfélkapuval belépsz a felületen, lehet, hogy mást is meg tudsz nézni, azt nem próbáltam.

válasza:Az már rég volt, hogy terveket küldenek.
Kiküldenek a cetlit amire fel van tüntetve, hogy xy/cégnév építeni fog, aztán kapsz 14 napot a fellebbezésre.
Az elmúlt 2 évben 2 ház épült a szomszédságomban, mindegyikről ennyi érkezett.
Amúgy, ha elkezdték akkor van érvényes engedélyük, ami azt jelenti megfelel a TÉKÁnak, HÉSZnek, és a település képnek is. Azaz a jegyző és a helyi főépítész rábólintott.

válasza:Ohh még valami, mikor én építkeztem az egyik szomszédom már ott lakott nettó 350 m2-es a háza, és 3-an laknak benne, a környező házak kuszliknak néznek ki mellette. Tehát azért mert van lóvéja, még nem jelenti azt hogy társasház lesz.
Ha annyira érdekel, érdezz meg egy munkást, minden szakágnak lesz tervrajza.
Kapcsolódó kérdések:
Szomszéddal van egy közös kút a kert elején és szeretnék idén egy búvárszivattyút rátenni hogy ne kannával locsoljak mindent, viszont a szomszédok főleg mióta a kislányuk rendőr lett azt hiszik minden az övék és szerintük ha én szeretnék rátenni egy szivattyút vagy...
Budapesti téglaépítésű társasházról van szó. Fontos tudni, hogy a szomszéd lakás a zárt lépcsőházból nyílik, míg a mienk egy abból nyíló, nyitott folyosóról. Ha sikerül összenyitni a lakásokat, lehetséges a nyitott folyosón lévő jelenlegi bejárati ajtónkat ablakká...
Átázik a külső mészkő borítás, és málik is szét a fagytól, és rettenetesen le van az egész feketedve. Az ázástól belülről is salétromosodik a fal.
A szomszéd beleegyezése is kell hozzá, vagy ha mondjuk minimum 3 méterre van a támfal a kerítéstől, akkor nem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!