Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Redőny utólagos beszerelése...

Redőny utólagos beszerelése mennyire "elegáns"?

Figyelt kérdés
Téglaépítésű lakásban nincs redőny, műanyag ablakok vannak de nem az új fajta (meg nem mondom milyen, a teljes vastagsága 58mm). Árnyékolás belülről ablakra akasztott rolóval történik, a napot teljesen nem blokkolja, beszűrődik a fény, legfőképp ezért szeretnék redőnyt, nem a meleg miatt, nem tudom arra használ-e. De a lényeg hogy az ablakkeret nem olyam vastag mint az új típusoknál, így nem tudom egyáltalán hogy férne el a redőny. Teljesen maximalizálták az ablakméretet a fali ablaknyíláshoz. Felül az ablakkeret peremétől a falig 2cm van, oldalt 1,5cm, alul az ablakpárkányig 3cm. Ide max úgy lehet feltenni redőnyt hogy "belelóg a képbe"? Inkább javasolt komplett ablakcsere? Ezek most mennyibe kerülnek, redőny+komplett ablak? 130x145 2szárnyú ablakok vannak, 2db ilyenhez kellene redőny (vagy ha ablakcsere, akkor van egy 3. is akkor már, csak oda csak redőny nem kellene mert alig süt be nap)
jún. 10. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Megoldja redőnyös szaki , országosan Pest megyében Józsa és Tsa , Csibrákékat nem javaslom .
jún. 10. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Látni kéne. Lehet, hogy a tokra ráfordították a szigetelést. Ha feltudják csavarozni a vezetőt, akkor az ablakból elvesz valamennyit.
jún. 10. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem "elegans" igy is. Ha be van csukva az ablak, ugyse latszik hogy a vezetosin ralog a nyilasra kicsit, ha meg ki van nyitva akkor ugyis latszik az ablaktok belso resze, szegelyek, tomitesek ugyhogy szerintem tokmindegy. A meleg ellen is szamit, az arnyekolas mindenkeppen felmelegszik amellett hogy visszaveri a napfeny nagy reszet es nem mindegy hogy ez a felmelegedett felulet az ablakon belul (tehat a hus szobaban) vagy az ablakon kivul (a melegben) sugarozza vissza az elnyelt hot. Nalunk belul a sotetito fuggony delutanra olyan forro hogy ha elmegyek mellette olyan mintha menne a radiator. Ugyhogy nalunk is redony lesz elobb-utobb.
jún. 10. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Arakat en is nezegettem mostanaban, minosegtol fugg, most a "csillagos egig" kategoriatol eltekintve ablak 100-200, redony 50-150, plusz beszereles ablak kb 50, redony kb 20. Plusz szallitas, kiszallas, bontas, stb kulon arban lehet.
jún. 10. 16:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is benyúlik a tok az ablak felé, kívülről nem látszik, belül is csak ha figyelem, de az is csak azért mert húzható szúnyoghálós ami +tok.

Bentről felül olyan, mintha nem húztam volna fel teljesen, kívül nem látszik.

jún. 10. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:
A redőnyt fel lehet tenni a külső fal síkjára is, akkor nem lóg be.
jún. 11. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!