Régen üzletnek használt helyiség óriási kirakatablakait hogyan lehet hőszigetelni?

válasza:

válasza:

válasza:A válasz sehogy.
Kizárólag cserével. Ahol tartod a fa keretet és formát, csak vastagabb, hogy beférjen a hőszigetelt tábla. Ami így egyedibe minden, elég drága.

válasza:

válasza:Ki lehet cserélni jobb hőszigetelésűre, csak ugyanúgy kell kinézzen kívülről. Tartani kell a méretet, színt, osztást. Ha nem műemléki védettségű a ház, műanyag is lehet.
Létezik ablakszigetelő fólia is, nem tudom, mennyit ér.
240 x 200cm-es modern műanyag ablak ára horribilis összeg. Lakásnak szeretném használni. Kétrétegű (köztük légbuborékok) fólát tettünk fel az alsó felére, hogy felül ki lehessen látni, bejöjjön a fény. De most nem az ablaküvegen, hanem a fólia szoba felöli oldalán csapódik ki a pára. Ráfolyik a fa keretre, azt féltjük.
Én olyanra gondoltam, hogy lefesteni alul (kb 1m magasig) az ablaküveget, hogy ne lehessen belátni, fehérre. Mögéje, belülről felfalazni. Kérdés, hogy mennyire tud illeszkedni egymáshoz az üveg-keret-fal.
Vagy amit még próbálunk: ezt a fenti fóliát kívűlre is felragasztjuk. A szélek ragasztása, rögzítése a problematikus.

válasza:Ez a sok baromság többe fog kerülni a végén, mint az új ablak lenne (vizesedés/penész). Nem mellesleg hogy akarsz üzlethelyiséget lakásnak használni? Biztos, hogy nem fogják átminősíteni, ha eddig nem tették meg, bejelentkezni nem nagyon tudsz és a társasház a visszaalakításra is kötelezhet.
Ha tiéd az ingatlan, újítsd fel rendesen és add ki üzletnek, a bérleti díjból tudod egy lakás bérleti díját fedezni!

válasza:Amúgy milyen az a hatalmas összeg?
Kiváncsiságból néztem itt egyet 246k (fix, kívül barna, 2 réteg, savmart)
Szerintem, 150k-ért a beépítés is megvan, ha az utómunkát te csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!