Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régen üzletnek használt...

Csipkebokor kérdése:

Régen üzletnek használt helyiség óriási kirakatablakait hogyan lehet hőszigetelni?

Figyelt kérdés
Két darab 240cm széles, 200cm magas egyrétegű ablak van, vékony fakeretben. Az utcaképet nem szabad módosítani. 100cm magas, 10cm vastag Hungarocell lapokat tettünk végig, alul. Sajnos mögötte reggelre az üvegen folyik a kicsapódott pára. A páraelszívó kb.3 liter vizet gyűjt be éjjelente. Van valakinek tapasztalata, jó tanácsa? Mivel próbálkozzunk?

okt. 27. 14:02
 1/9 L.. István ***** válasza:
83%
Lecserélni se szabad olyanra, ami ugyanúgy néz ki, de korszerű?
okt. 27. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicserélitek egy fakeretes szigetelt ablakra
okt. 27. 15:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Most mire használjátok a helyiéget?
okt. 27. 16:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A válasz sehogy.

Kizárólag cserével. Ahol tartod a fa keretet és formát, csak vastagabb, hogy beférjen a hőszigetelt tábla. Ami így egyedibe minden, elég drága.

okt. 28. 08:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyílászáró csere. De nehogy fakeretest vegyél megint, nem akarsz magaddal kitolni. Rendes műanyag légkamrást modern, 3 réteg üvegezéssel, meg ami kell. De lehet hogy ott más gond is van, alatta felette a kávát is szigetelni kell úgy ér valamit. Vagy amire rá van ültetve alatta anyag, annak is szigetelőnek kell lennie, pl ytong, de nem feltétlenül kell az.
okt. 28. 09:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Ki lehet cserélni jobb hőszigetelésűre, csak ugyanúgy kell kinézzen kívülről. Tartani kell a méretet, színt, osztást. Ha nem műemléki védettségű a ház, műanyag is lehet.

Létezik ablakszigetelő fólia is, nem tudom, mennyit ér.

okt. 29. 04:00
 7/9 A kérdező kommentje:

240 x 200cm-es modern műanyag ablak ára horribilis összeg. Lakásnak szeretném használni. Kétrétegű (köztük légbuborékok) fólát tettünk fel az alsó felére, hogy felül ki lehessen látni, bejöjjön a fény. De most nem az ablaküvegen, hanem a fólia szoba felöli oldalán csapódik ki a pára. Ráfolyik a fa keretre, azt féltjük.

Én olyanra gondoltam, hogy lefesteni alul (kb 1m magasig) az ablaküveget, hogy ne lehessen belátni, fehérre. Mögéje, belülről felfalazni. Kérdés, hogy mennyire tud illeszkedni egymáshoz az üveg-keret-fal.

Vagy amit még próbálunk: ezt a fenti fóliát kívűlre is felragasztjuk. A szélek ragasztása, rögzítése a problematikus.

okt. 30. 10:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez a sok baromság többe fog kerülni a végén, mint az új ablak lenne (vizesedés/penész). Nem mellesleg hogy akarsz üzlethelyiséget lakásnak használni? Biztos, hogy nem fogják átminősíteni, ha eddig nem tették meg, bejelentkezni nem nagyon tudsz és a társasház a visszaalakításra is kötelezhet.

Ha tiéd az ingatlan, újítsd fel rendesen és add ki üzletnek, a bérleti díjból tudod egy lakás bérleti díját fedezni!

okt. 30. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Amúgy milyen az a hatalmas összeg?

Kiváncsiságból néztem itt egyet 246k (fix, kívül barna, 2 réteg, savmart)

[link]

Szerintem, 150k-ért a beépítés is megvan, ha az utómunkát te csinálod.

okt. 30. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!