Mennyibe kerül az utólagos alap megerősítés?

válasza:Drága!
És lehet aránytalanul is drága.
Ennyiből nem lehet megmondani, mert több tényezős.
Elsőnek a meglévő szerkezetet kellene ismerni és a repedés kiváltó okát.
(miért repedt meg, "így épült"- szerkezeti szakasz, dilatáció vagy annak hiánya, valamilyen változás - plusz teher, külső hatás /vagy annak megszűnése/.
A legjobb, ha keresel egy szakembert (statikust). Aki tud csinálni egy korrekt épületdiagnosztikát.
Nem kell az első kőművesnek hinni és elkezdeni aláalapozni és szintén nem kell az első injektálást javasoló "szakembernek" felülni.

válasza:Miből gondolod hogy elrepedt?
Meg is süllyedt?
Statikus mit mond?
Én amit hallottam amúgy, méterenként 100ezer Ft az aláalapozás, úgyhogy sokan maguknak csinálják. De csak szakaszosan lehet dolgozni.
Szakaszonként 100eFt-t megérne.
50m2 kis ház -> 0-ról felépíteni legalább 20 millió, de inkább több.
20m kerület -> 2M Ft lenne kb az alap javítás.
Hasonló lakható ház a környéken 15-20M Ft, ha nincs látható hibája.
(Más munka is van vele de festeni burkolni tudok, legalábbis a saját igényeimnek megfelelő szinten.)
Használatlan volt, elfagyott egy vízcső, egy-két hétig folyt alá a víz, utána repedt meg.
#2: "Miből gondolod hogy elrepedt?"
A falon teljes magasságában és az alap általam kikapart felső 20cm részén szemmel látható repedés van.

válasza:Melyik részen fagyott el a cső és folyt a víz? Ahol bemegy a cső a házba? Vízcső csere nem lesz az aknától a házig?
Mert ha lesz, akkor ott amúgy is ásni kell, és ott meg lehetne látni hogy milyen az alap környékén a föld.
Amennyire én tudom, ilyenkor a vízfolyás környékén meglazul a föld az alap alatt, sőt jó nagy üreg is keletkezik. Viszont ez lokális csak, az épület többi alap része jó állapotú is lehet. Ha az a gödör ki van öntve jó sűrű cementes betonnal, és be van csömöszölve, lehet hogy ezzel meg is oldódna a probléma. Plusz falvarrás szükséges.
A fal repedésre meg a házon belül gipszpogácsát kell tenni, több helyre is. És figyelni hogy el-e reped idővel, hónapok alatt. Ez mondja meg hogy mozog-e még a fal, szét-e nyílik a repedés.

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!