Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen fűtés kialakítása...

Milyen fűtés kialakítása lenne az optimális?

Figyelt kérdés
Sziasztok, jelenleg van egy felújítás alatt álló házam, még egy szoba van vissza, egy sima Ohra kályhával fűtőm ki a házat. A mostani -4 fokban is hétvégén, folyamatos pakolás mellett 22-23 fok volt mindenhol, viszont ha dolgozok, akkor délelőtt kihűl és kezdhetem mindig előről. Aki ilyen helyzetben lenne, milyen fűtési rendszert alakítani ki. Amit érdemes tudni, 1 fázis 25A, gáz nincs az udvarban, födém 30 cm üveggyapot, homlokszigetelés még nincs, 60 cm kőfal. kb 180- 200 légköbméter, 5 helyiség, általánosan 2,4-2,5 m belmagasság.

nov. 25. 10:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes kazàn pufferrel, ha a gáz nem megoldható. Ha bedzigeteled a házat, a pufferes rendszer akkor is jó lesz.
nov. 25. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Voltam ilyen helyzetben,nekem a cserépkályha vált be, szinte felér egy központ fűtéssel. A mosanában gyakran alkalmazott klímát én nem telepíteném, mert a ventilátor zaja engem nagyon zavar.
nov. 25. 11:13
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Még egy szavazat a cserépkályhára. Nálunk a két szoba és a nappali közé volt építve, a nappaliból lehetett megrakni. Lefekvés előtt megraktuk, reggel még kellemesen meleg volt. Akkor megint, és mikor este mentünk haza nem volt hideg a lakás (jó, nem 23 fok volt, de 19 kb.). Ha ehhez még veszel klímát (hőszivattyú?), azzal rásegíthetsz az egyéb helyiségeknél. Nekünk vidéken a fán kívül az egyéb mezőgazdasági "hulladék" is eltüzelhető volt, így nem volt anyagi csőd.
nov. 25. 11:29
 4/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

A szigetelés is sokat segít (födém, homlokzat, aljzat) és a jó nyílászárók.

nov. 25. 11:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is van cserépkályha.Nappal ezzel fűtünk.
nov. 25. 11:43
 6/11 A kérdező kommentje:
födémen van 30 cm, a nyílászárók teljesen újak, 2 rétegű műanyag. A cserépkályhával az a problémám, hogy nem tudom szabályozni a hőmérsékletet, tehát amelyik szobában nagyobb teret tölt ki ott melegebb lesz, míg egy másik szobában hűvősebb. A vízteres kandallós ötlet amelyikkel szemezgettem eddig is, jobb mint egy gázkazános megoldás?
nov. 25. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

Gázt 250 fm-ig díjmentesen behúzzák a telekre. Innem még kb 1,2-1,4 millió mire a kazán be van üzemelve. Radiátorokra számolj 150000 ft/db kompletten.

A rezsi keretbe beleférsz, így a gáz olcsóbb, mint fával fűteni, és nem kell famunkáznod. (láncfrész, körfűrész, összevágod, beteszed a tárolóba, beviszed a kazánhoz, vagyis 3x megfogod mire meleget ad. És sok munka összevágni és behordani is)

nov. 25. 12:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Az EON-nak beadtam az igényt, hogy vigyék be az udvarba, jelenleg várom az ajánlatot, majd gázszerelővel kell egyeztetni. Mivel én is gázos házbna nőttem fel, de emellett maradna a kályhás fűtés, mert azért hangulatosabb egy lobogó a láng.
nov. 25. 12:55
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
Én gázra szavazok, tehát kazán radiátorral, vagy padlófűtés. A cserépkályha sem roszs ötlet. Klímával ne fűts, sem pedig ilyen elektromos fűtéssel, nem éri meg.
nov. 25. 18:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam villannyal való fűtésre, mivel van egy 2KW infrafűtésem, már az eszi a villanyt és amint kikapcsolom, el is megy a meleg. A klíma szerintem max kiegészítésnek jó, vagy előfűtésre/ fenntartásra.
nov. 26. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Nanapság mennyibe kerül egy gázkazános fűtés kialakítása?

Sziasztok, gázkazános fűtést szeretnék kialakítani, 5 db radiátoros rendszer, ház területe 100 m2, de a gázcsonk még az udvarban sincs bent. Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Mennyibe kerül ma egy hőszivattyú (levegő-víz) + padlófűtés rendszer kialakítása?

Adott egy 2 szintes családi ház (160m2). Ide szeretnék valamilyen fűtési megoldást de a fent említett rendszer érdekelne legfőképpen. Anyag ár stb minden érdekel. Köszönöm a válaszokat! (Csak a kemény valóság érdekel)

Mennyibe kerül kB. egy 90 nm-es házban kazános fás fűtés kialakítása?

Tudom, nem lehet előre tudni, csak egy körülbelüli ár érdekelne. Eddig kályha volt, de újítani szeretnének. (2 szoba, egy előszoba, 1 konyha, fürdőszoba és folyosó)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!