Két és fél helyiség festéséért mennyire reális összeg 150.000 forintnyi munkadíj? (Nyugati része országunknak.) Csak munkadíj. Két réteg festés, glettelés szerencsére semmi. Erre még jön az anyagköltség, de az már nem (olyan) sok (mint a munkadíj).

válasza:

válasza:

válasza:Hát nem kevés, de ha számlát is adott, meg osztályon felüli munkát végzett, akkor még belefér.
Igaz, én az Alföldön lakom, de egy ismerős festő - hétvégenként dolgozva - 350-ért 6 nap alatt kifestette az egész házat, pedig még vezetékcserét követő javításokat is csinált (a kőművesmunkát én előre megcsináltam), meg két helyiségben 1-1 falat telibe glettelt. Nem lett ugyan olyan szuper a minőség, de ennyi pénzért még belefért, semmilyen hiba nem feltűnő, ha nem megy oda direkt bámulni az ember a falat. Átlag 8 évente úgyis festetünk, addig kibírja így.
"Ha osztályon felüli munkát végzett."
Miért, milyen az osztályon aluli munka? 😃
Úgy értem, snájdolni, herengerezni, és előtte mindenhova (ajtók/ablakok köré, díszlécekre) maszkolószalagokat felragasztani csak egyféleképpen lehet. Nem?

válasza:

válasza:4
Hát azt ne gondold, hogy mindenki maszkolószalagozgat... Elhúzzák ecsettel, aztán majd a gazda lemossa a szegélyekről, ha akarja.
Vagy a munkahelyemen úgy kifestették zölddel az öltözőt, hogy az előző sárga festék átüt. Ahol javítani kellett, odakenték a glettet, de nem csiszolták le.

válasza:

válasza:milyen az a fél helyiség? csak 2 oldalról van fal és a többi nyitott egy másik helyiségre?
3,5x3,5 szoba festendő felülete durván 50m2 (falak+mennyezet). 1500ft/m2 árat simán elkérhet egy festő, szoval 1 ilyen helyiség munkadíja 75 ezer.
Ha 2 ilyen helyiséges van, pl 2 hálószoba akkor ez így 140 ezer. Ha a fél szoba ennek a fele, akkor sem jön ki 150ből.
Viszont nem tudom hogy milyen a felület, mennyire kell előkészíteni, ki pakolja ki a helyiségeket, van e parketta vagy járólap amit takarni kell vagy a tulajdonos feltekeri a szőnyegeket és nem kell padlót takarni, egyszinű lesz e vagy több szín, mennyire tagolt a felület, stb stb.
Ha csak festeni kell a falakat, semmi nincs útba, se radiátor, se fűtéscső, se bútor akkor 3 nap alatt simán be lehet fejezni és akkor nem olyan rossz összeg a 150 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
70nm panel lakás. A terv a meglévő vezetékek teljes cseréje, külső kábelcsatornákkal , horony lemarással, kb. 3db új külső konnektor, új villanykapcsolók és új külső konnektorok.
Amatőr vagyok nagyon a témában, így érdeklődnék elöljáróban itt is. Manapság Győr-Moson-Sopron megyében egy 160 nm-es emeletes családi ház (2x80 nm) 10-15 cm-es homlokzati hőszigetelése mennyibe kerülhet nagyjából? Szakemberrel is érdekel az ár, illetve külön csak az...
(munkadíj, anyagköltség, stb.)
Hívok majd természetesen több vállalkozót is felmérni, csak nagyságrendileg lennék kíváncsi az árra, hogy van-e értelme foglalkoznom vele. Adott egy 30nm tetőfelületű garázs, mely a családi házam oldalához van hozzáépítve, egy irányba lejt, kb 15%-osan. A garázs...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!