A központi fűtés megoldaná a problémát?

válasza:

válasza:Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon jól szigetelt, alig 17 éves téglaházunk van, van elektromos páramaentesítőnk, padlófűtés, radiátor és klíma is - mégis peenészednek néha a sarkok.
Ha a penész megjelent egyszer akkor sajnos az bent is marad, ahogy hacsak nem fűtesz nagyon és nem lesz száraz a levegőd - ami meg nem jó neked, én konkrétan köhögök meg fulladok is tőle néha éjszaka - akkor elő-elő fog fordulni néha a penész.
Magadnak próbáld meg a fűtésedet a legjobbra megcsinálni és figyelj azokra a helyekre ahol előfordulhat nedvesség lecsapódás, penészedés - és ott fehér festéket használj, hogy takarítani is lehessen ha kell hipós, domestosos vízzel, meg átfesteni is ha foltos maradna utána! Ajánlom a meszes festéket, sokat segít. De ne reméld hogy teljesen meg tudod szüntetni és elő se fog fordulni a penész időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Cserélnem kellett a gyújtáskapcsoló betétjét, így ahhoz új kulcs van, de az ajtóhoz még a régi kell, a csomagtér ajtóhoz pedig a régi nem is jó. Szóval adott az új kulcs, és azt szeretném ha mindenhova az kellene. Ilyenkor mi a teendő?
Van egy 2006-os 5 ajtós Honda Civicem, aminél szeretném megoldani, hogy amikor a kulcson megnyomom a nyitást/zárást, a visszapillantó nyíljon/zárjon, mert sűrűn elfelejtem és hajlamos berágódni a szerkezet, illetve nem szeretném, hogy valakinek "útban legyen". Ebben kérek segítséget.
Nem tudja a szerelő megjavítani, nincs hozzá alkatrész. Azt mondja, hogy ez kb 400. 000 Ft, mert csak kondenzációs lehet, de ezt nem hiszem el, hogy ezt nem lehet olcsóbban megúszni, nekem egyszerre nincs ennyim erre.
Nálunk a szerelő sok apró lyukat fúrt, majd abból csinált egy min. 10x10 cm-es , de valahol sokkal nagyobbra sikeredő lyukat. Illetve sok ilyet a lakásban, kilyugatta mindenhol a falakat, csúnya látvány. Ezt kinek kell befalaznia? Másrészt kértem, hogy úgy oldja meg,...
Vízvezeték és központi fűtés van az ingatlanban.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!