Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A központi fűtés megoldaná a...

A központi fűtés megoldaná a problémát?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 60 cm kőfalú házat sikerült vennem (nem azért mert ezt szerettem volna, hanem mert a sok hitel meg támogatás miatt ami miatt megnöttek az ingatlanárak ezt tudtam venni), 2 éve nem lakták, ebbe az évbe költöztem be és hosszú idő után ez az első fűtőtt tele. Nincs "rendes" fűtés a házban, jelenleg egy kályhával fűtők 4 helyiséget. Ezzel nincs is akkor baj, így is van 21-23 fok az összes helyiségben, viszont a külsőfalakat nem tudom mindig melegen tartani, mivel 7-4-ig dolgozom, így a fal és a padló is hideggebb marad, ami meg penészesedéshez vezetett, főleg a sarkokban. Tudom, hogy kályhával ezt nem is tudom kiküszöbölni, ezért szellőztetek rendesen, illetve vettem egy komolyabb páramentesítőgépet. A homlokzatszigetelés nincs még, viszont a födémen van 30 cm gyapot. Jelenleg is folyamat alatt van egy gázos- radiátoros központi fűtés kialakítása. Valakinek tapasztalata, hogy a hasonló problémát megoldaná? Tudom hogy a szigetelés lenne fontos, viszont azt is hallottam hogy 60 cm falat nem nagyon szokták hőszigetelni, mivel a hőtároló képessége elég nagy. Előre is köszönöm a válaszokat. (és köszönöm, de hőszivattyú meg más villanyos fűtés nem játszik)

jan. 14. 09:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A kőfal szigetelhetőségéhez nem értek. De az biztos sokat ront a helyzeten, hogy nincs egyenletes meleg az ingatlanban. Nálunk pl. akkor penészesedett a külső sarok, amikor napközben 17 fok volt, délután-este pedig 22. Ezt állítottuk, jelenleg, ha dolgozunk 16 óráig 20,5 fok van, utána 21, és mivel padlófűtés van, egyenleges a meleg és amikor kikapcsol a gázcirkó 21 foknál, a hőmérséklet még felmegy 21,5-22-ig. No penész. Szigetelés kívül, alul, felül és szellezőtetés!! Reggel 5 perc kitárt ablak, délután, amikor hazaérek 10 perc kitárt ablak és lefekvés előtt szintén 5 perc.
jan. 14. 10:46
 2/2 anonim ***** válasza:
72%

Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon jól szigetelt, alig 17 éves téglaházunk van, van elektromos páramaentesítőnk, padlófűtés, radiátor és klíma is - mégis peenészednek néha a sarkok.

Ha a penész megjelent egyszer akkor sajnos az bent is marad, ahogy hacsak nem fűtesz nagyon és nem lesz száraz a levegőd - ami meg nem jó neked, én konkrétan köhögök meg fulladok is tőle néha éjszaka - akkor elő-elő fog fordulni néha a penész.

Magadnak próbáld meg a fűtésedet a legjobbra megcsinálni és figyelj azokra a helyekre ahol előfordulhat nedvesség lecsapódás, penészedés - és ott fehér festéket használj, hogy takarítani is lehessen ha kell hipós, domestosos vízzel, meg átfesteni is ha foltos maradna utána! Ajánlom a meszes festéket, sokat segít. De ne reméld hogy teljesen meg tudod szüntetni és elő se fog fordulni a penész időnként.

jan. 14. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Új gyújtáskapcsoló zárbetét+kulcs esetén hogy lehet megoldani hogy az ajtóban és a csomagtérajtóban is ugyanaz a kulcs kelljen?

Cserélnem kellett a gyújtáskapcsoló betétjét, így ahhoz új kulcs van, de az ajtóhoz még a régi kell, a csomagtér ajtóhoz pedig a régi nem is jó. Szóval adott az új kulcs, és azt szeretném ha mindenhova az kellene. Ilyenkor mi a teendő?

Hogyan lehet megoldani a központi zár nyitás/záráskor a motoros tükrök nyílás/zárását?

Van egy 2006-os 5 ajtós Honda Civicem, aminél szeretném megoldani, hogy amikor a kulcson megnyomom a nyitást/zárást, a visszapillantó nyíljon/zárjon, mert sűrűn elfelejtem és hajlamos berágódni a szerkezet, illetve nem szeretném, hogy valakinek "útban legyen". Ebben kérek segítséget.

Beszart a kazánom, kint volt a szerelő, aki azt mondta, hogy az egész kazánt le kell cserélni Van ötletetek arra, hogy hogy lehetne okosba megoldani,...

Nem tudja a szerelő megjavítani, nincs hozzá alkatrész. Azt mondja, hogy ez kb 400. 000 Ft, mert csak kondenzációs lehet, de ezt nem hiszem el, hogy ezt nem lehet olcsóbban megúszni, nekem egyszerre nincs ennyim erre.

Központi fűtés szerelésnél a falon átvezető csövezést hogyan kell megoldani szakszerűen?

Nálunk a szerelő sok apró lyukat fúrt, majd abból csinált egy min. 10x10 cm-es , de valahol sokkal nagyobbra sikeredő lyukat. Illetve sok ilyet a lakásban, kilyugatta mindenhol a falakat, csúnya látvány. Ezt kinek kell befalaznia? Másrészt kértem, hogy úgy oldja meg,...

Üresen álló ingatlan fagymentesítését hogyan lehet megoldani?

Vízvezeték és központi fűtés van az ingatlanban.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!