Miért avatkoznak egyes szakemberek olyanba, amihez egyáltalán nem értenek?
#7 : Előleget aláírt szerződés nélkül nyilván nem adtam, ne nézz már ennyire balféknek kérlek... A kivitelező nézze át akkor, amikor ott vagyok és mielőtt bármit aláír.
Gondolom Ő neki is olyan emléke volt a villanyról, mint nekem a nagyinál, hogy volt egy nagy gomb, azt megnyomtad és még a melléképületben is elment az áram. Nálam annyi kismegszakító van, hogy még a lakásban is konkrét konnektorokat is le tudok kapcsolni. Mindent külön tudok szabályozni. Nyilván, a modern technika zavarba ejtő tud lenni, ezt a részét megértem.

válasza:Mennyivel előbb vállalta el a munkát? Mert, hogy egy vagy több héttel előtte felmérte, abból nem következik, hogy arra számít, hogy változatlanul ott lesz hagyva minden.
Igen, lehet jelezhette volna, hogy addigra legyenek megfelelően leszigetelve, stb a vezetékek, de hogy ezt alapnak vette se igazán róható fel neki.
Egy szaki pedig a saját munkáját mindig tökéletesnek és biztonságosnak fogja értékelni.

válasza:Tulajdonképpen minek is írtàl ide? Hogy bizonygasd mindenki szemében, hogy jól tetted, ki kell kommunikálnod, mert gondod van a döntéseddel?
Ahhoz, hogy elküldd, oda kellett csőditteni mindenkit? A nélkül nem ment volna?
Már a villszer is potyára ment oda meg te is. Ez az egész csakis téged minősít, nem mást.

válasza:"Előleget aláírt szerződés nélkül nyilván nem adtam, ne nézz már ennyire balféknek kérlek... A kivitelező nézze át akkor, amikor ott vagyok és mielőtt bármit aláír."
A kivitelezői munkáknál van egy másik pont is, a "munkálatoktól, vagy szerződéstől való elállás". Ez úgy működik, hogy ilyenkor a felek kölcsönösen elszámolnak, vagyis egyáltalán nem evidens hogy visszakaptál mindent, mert mondhatta volna, hogy a te hibádból volt kénytelen elállni, és az addig felmerült költségeit térítsd meg. Ráadásul ő volt nyerő helyzetben, mert nála volt már a pénzed egy része, és ebből simán kifoghatta volna amit gondol. Kaptál volna egy számlát tőle X összegről, munkálatok elállása miatti X Ft költség felszámolása szöveggel, részletezheti, hogy helyszínre kiszállás X km, Y idő, felmérés, árajánlat készítés, és ha nem tetszik, mehetsz a bíróságra.
Ahogy írták, attól hogy egyszer kint volt, és készített egy felmérést meg ajánlatot, ez teljesen független attól, hogy amikor felvonult a munkák végzésére nem volt megfelelő a munkaterület, mert szigeteletlen kábelek lógtak a falból, és felszólítás ellenére se lett ez megváltoztatva.
#14 : No, hát épp ezért hívtam oda a villanyszerelőt. A festő mesternek nyilván nem mondtam meg előre, hogy én is megyek. Bement a villanyszerelő, semmi kifogás sem nyert bizonyítást, majd amint ezzel kijött mentem én, hogy akkor kérem vissza a teljes összeget. Aztán pedig küldtem a polginak, hogy a hivatalában szigeteletlen kábelek lógnak a falból. Amire másnap kerestek, hogy a műszaki vezető ellenőrizte és az egy szabályos kivitelezés. Majd pedig mentem és megmutattam a nálam történt kivitelezést, ami ugyanaz a megoldás volt. Szíves tájékoztatásodul közlöm, ha rá van taknyolva a szigetelőszalag egy kábelre, az nem védelem, hanem áram alatt az a kábel nem lehet. Erre szolgál a kismegszakító. Tehát neki nem volt más választása, mint visszaadni, hiszen a polgi hivatala volt az egyik referenciamunkája, ahol azóta is állítólagos életveszélyes kábelek lógnak ki a falból.
Egyébiránt ez a hívd ide a villanyszerelőt egy kész bóhozat. Honnan tudta ő, hogy én valóban a villanyszerelőt küldtem? Pont mondtam az ismerőseimnek, ha ilyen helyzetbe kerülnének szóljanak csak nekem, én értek mindenhez, leszek akár még villanyszerelő is és megszakértem, amit kell! :)

válasza:Magyarán még mindig ott tartunk, hogy a villanyszerelő a saját munkáját nem minősítette utólag hiányosnak, elégtelennek, és akkor el is van fogadva, hogy tényleg oké, és biztos a festő a hülye.
ui.: kismegszakító, ha csak nincs lakat alatt elzárva, bárki felkapcsolhatja véletlenül vagy szándékosan. A villanyszerelőnek a szerelés idejére jó, hogy oké, de attól még a szabadon álló vezeték problémája ezzel nincs letudva.
#16 : Ha rossz a módszer, akkor a sokat emlegetett hivatalban is rossz.
Kérdezem én, hogyan dolgozik egy 30-40 éves lakásban vagy házban? Nyilván kapcsolók és világítótestek mindenhonnan le vannak szedve ott is, ugyanúgy lóg minden. Esetleg ezeket nem szedi le? Akkor nem kell dolgoznia, ugyanis azt én gányolásnak hívom és unalmas nyári hétvégéimen magam szoktam úgy festegetni.

válasza:Az a baj a kóklerekkel, hogy a törvény nem védi az ügyfelet megfelelően. Ezen kívül a legtöbb ember mindent reális áron akar, ami a vállalkozó összes anyag kedvezményét jelenti, jó olcsó munkadíjjal és áfa nélkül.
Az meg már más kérdés, hogy a vállalkozó számla esetén kb 2x felszámolja az áfát...
Nem jó ez így... Az AI miatt már egy referencia képnek sem lehet hinni, ráadásul, bárhonnét lophatta. Az árból sem lehet eldönteni, mert a jószaki kb ugyan annyit kér, mint a kókler.
Aztán mindenki egy szent, és jön javítani saját költségen, amíg nem kerül erre sor..., és eltűnik. Nem az olcsó szakikból válogattam!
13 milliót költöttem idén felújításra, volt aki nagyon jól dolgozott, volt akit elzavartam, és lett olyan is aki több milliós kárt okozott pedig sokan ajánlották. Utóbbi esetben meg van beszélve egy időpont a javításra, majd meglátjuk mi lesz belőle, addig nem idegeskedek, de 2,5 millió a kár+bontási költségek.
Kapcsolódó kérdések:
Én folyamatosan így járok - most már kicsivel több, mint 1 évet számolhatok el veszteségesnek.
Például hűtőgép javítás, gázkészülék, bojler szerelés stb.
Révén hogy nagyon okosnak kell lennie, hogy ne ráza meg az áram.
Nálatok csináltak valami anyagi kárt? Ha igen, mit?
Van egy kicsi (55nm) társasházi tégla lakás, amiben van gipszkarton fallal leválasztott helyiség is. Szeretném alakítani a lakást. Pl a wc egy helyiségben van a zuhanyzóval és ezt szeretném külön tenni. Valamint szükség volna a terasz felújítására, a bojler és a...
(az illata meg a mérete miatt sem raknám be az autóba)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!