Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez a bádogos ár reális?

Ez a bádogos ár reális?

Figyelt kérdés

Egy 1,5m x 1,5m-es kukatárolót kellene befedni. A tető vasszerkezete megvan, csak a lemezfedés hiányzik.

A bádogostól 600.000-es ajánlatot kaptam. Egyszerűen irreálisnak tartom. Maga az épített tároló nem került annyiba.

Visszanéztem a házépítésnél pl. attikafal lemezfedése anyag+munka 15.000 körül volt métere fél éve.

Egy ismerős szakival megnéztük, a lemez négyzetmétere 5-6000 forint. Minden csavarral meg egyéb kellékkel együtt nem lehet több az anyag 50.000 forintnál. Létezik, hogy félmillió forintot akar keresni egy délután, hogy feldobjon egy lemezt?

Mit gondoltok?

szept. 1. 08:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván sok.

Kérdezz meg több mestert is.

szept. 1. 08:39
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Ez irreálisan sok, zavard el az ilyen kóklert.
szept. 1. 08:48
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
De mi túróért hívtatok bádogost vagy akármilyen szakembert ezért?!
szept. 1. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

"Létezik, hogy félmillió forintot akar keresni egy délután, hogy feldobjon egy lemezt?"

Persze, hogy létezik :)

Megpróbált magának balekot fogni a mester :)

szept. 1. 09:09
 5/9 A kérdező kommentje:

#3 Aki csinálta a tárolót, ismerősünk, ő mondta, hogy jobb a bádogfedés, kérdezzünk rá, hogy mennyi lenne.

Mert, hogy jobban mutat, a szélek is szépen el vannak dolgozva, stb.

Az én ötletem az volt, hogy valami hullámlemezt csavarozzunk rá és kész, pártízezres tétel. Valószínűleg ez lesz a vége.

szept. 1. 09:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lemezt is tudsz rácsavarozni. Nekünk pl. osb lap van, rajta bitumenes zsindely (megmaradt a tetőből).
szept. 1. 11:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyaggal együtt még a 10 ezer is elég lenne.

Kérdezd meg számlát is ad róla ?

szept. 1. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt se igazán értem, minek azt "rendesen" befedni. Elég oda is rács. Mert mi történik, ha ráesik az eső a kukára? Nekem "ridegtartáson" vannak a jóég tudja hány éve.
szept. 1. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Olyankor adnak ilyen árat amikor nem akarják elvállalni a munkát.

Csak azt nem értem miért nem lehet nyiltan megmondani. Figyu nekem nem éri meg egy ilyen szirszar munkával foglalkozni.

Egyébként a múltkor vettem a praktikerben egy dupla kukatárolót lemezből 60 ezer forintért. A teteje gázrugóval nyílik, zárható, van két ajtaja.

szept. 1. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Kéményszalag alkalmas lehet kiváltani a bádogos kéményszegélyt?

Legalább pár évig.Bitumenes, ragacsos szalagokról van szó: Azért gondolkodok ilyenben, mert hullámpala tető van. És nem vagyok bádogos, hogy normálisan rászabjam az anyagot. A ragacsos szalag pedig könnyen alakítható.

Miért nem kapok árajánlatot?

Bádogos-tetőfedő a helyszíni felmérés után, röviddel a megbeszélt határidő (és egy telefonos emlékeztető) után egy másvalakinek szánt árajánlatot küldött el. Ezt jeleztem neki, de azóta semmi válasz. Mi lehet ennek az oka?

Egy bádogos mennyiért jön ki megjavítani a lefolyócsövet kb.?

kb. egy órás munka, forrasztani kell csak pár helyen.

Milyen szakembert keressek pincében ablak feletti áthidaló cseréjéhez, ha az áthidalók acél födémgerendákat tartanak?

A statikus az alábbi véleményt adta a pincénkről, és azt mondta az áthidalók cseréje rutinmunka. De milyen szakembert keressek, bádogost, kőművest, vagy mást? Kérem, segítsenek elindulni a keresésben! "Pincében acél-födémgerendák, melyek a teherhordó falakon...

Kemény lemez helyettesítése bármi mással?

Azzal kezdeném hogy teljesen laikus vagyok a témában, sajnos nincs bádogos, aki van az nem vállal munkát "szerencsémre". A tetőt újítani kellett és nincs lemez a kémény körül, ezt én saját kezűleg mivel tudnám orvosolni? Sajnos nincs akire számítsak, ezért tettem fel...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!