Ti melyiket választanátok egy lakásfelújításnál?
Felújítás előtt állok, és kíváncsi vagyok, ti melyiket választanátok.
Van egy brigád, akik 8–10 hónap múlva tudnák kezdeni a lakásomat. Kicsit drágábbak, mint a másik árajánlat, amit kaptam, viszont egy barátom lakását ők újították fel, és személyesen láttam a munkájukat, tényleg patika lett.
A felújításon dolgozott 1 vízszerelő, 2 villanyszerelő, 2 burkoló és 1 asztalos. Ami külön szimpatikus volt, hogy a munka közben a tervek kb. 30%-a megváltozott, mégsem problémáztak rajta, hanem rugalmasan kezelték. Például eredetileg fürdőkád lett volna, végül épített zuhanykabin készült, amihez plusz burkolásra és a vízszerelés átalakítására is szükség volt. A villanyszerelésnél is menet közben jöttek új igények, például plusz konnektorok.
A végösszeg természetesen magasabb lett, de több munkát is végeztek el, és a végeredmény tényleg nagyon igényes lett.
Az én lakásomat is vállalnák, viszont 8–10 hónapot kellene várnom rájuk. Azt mondták, hogy a munka kezdése előtt új árajánlatot adnának, mert addig változhatnak az anyagárak.
A másik opció egy olyan csapat, akik hamarabb tudnának kezdeni és valamivel olcsóbbak, viszont róluk nincs személyes tapasztalatom.
Ti melyiket választanátok? Várnátok 8–10 hónapot egy már bizonyított, valamivel drágább brigádra, akiknek láttátok a munkáját, vagy inkább belevágnátok egy olcsóbb, hamarabb elérhető csapattal?

válasza:Ha a másik csapatról semmi infó sincs azon kívül, hogy olcsóbbak, biztos nem foglalkoznék a bizonytalan társasággal.
Inkább várnél és utána nyugodt lehetek, hogy rendes munkát végeznek.
(Meg ez adott esetben olcsóbb, mintha a másik társaság valamit elkókányol, utána javítgatni kell - az több pénz és jóval több stressz!)

válasza:Várnék.
A másik csapatról semmi infó, kitudja mit csinálnak, és nekem megèrnè 1 kicsit többet fizetni ha tudom hogy az lesz amit én akarok, és úgy ahogy én akarom.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én folyamatosan így járok - most már kicsivel több, mint 1 évet számolhatok el veszteségesnek.
Picit fel szeretnénk újítani az albérletünket. A folyosón van egy nagy tükör, ami szuper is lenne, ha nem lenne túl alacsonyan. Én még épp látom magam benne tetőtől talpig (174 cm vagyok) viszont a férjem aki 2 méter magas max a mellkasáig látja magát. Szeretnénk...
Már kb. fél éve beköltöztek hozzánk a felettünk lévő emeletre valami fiatalabb kisebbséginek tűnő illetők. A faliújságra kiírták, hogy saját kezüleg újítják fel a lakást és hogy a zajért elnézést kérnek. Ez a felújítás azóta is tart, általában a délelőtti órákban....
Tehát a parkettázástól, járólapozástól kezdve a kádkivételig és zuhanyzó berakásig, festésig, a nyílászárók kicseréléséig szóló munkálatok esetében kérdezem.
Budapesten lenne egy teljeskörűen felújítandó (falig kell bontani, átvezetékelni stb.) téglalakás és ehhez keresnék generálkivitelezőt, ami megbízható és igényes csapattal dolgozik. Van valakinek tapasztalata ilyen téren az elmúlt évekből és tudna ajánlani? Köszönöm előre is! :)
A lakás bejárati ajtaja jelenleg befelé nyílik. Egy fém (acél?) keret foglalja be az ajtót. Viszont mivel a lakás előszoba része nagyon szűkös, a jelenlegi befelé nyílás nem praktikus. Ezért felmerült, hogy át kéne építeni egyrészt kifelé nyílóra, másrészt a zsanérokat...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!