Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha felcsiszolom a betont,...

Ha felcsiszolom a betont, mennyi időn belül elkezdeni a járólapozást kültéren?

Figyelt kérdés
szept. 2. 18:34
 1/6 A kérdező kommentje:

jav

Ha felcsiszolom a betont, mennyi időn belül kell elkezdeni a járólapozást kültéren?

szept. 2. 18:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ahogy akarod. A csiszolás nem befolyásol ilyesmit
szept. 3. 07:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezért kár fel csiszolni.

Ragasztó kiegyenlíti.

szept. 3. 08:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Felcsiszolni azért kell, hogy felszedjük a beton felületén kialakuló, az időjárás viszontagságai miatt fellazult vékony réteget, ami a ragasztóval együtt jönne fel ha nem távolítjuk el.

Legalábbis én így tudom.

Esetleg van valaki aki ért hozzá?

szept. 3. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Most csináltam egy teraszt,egyenetlenül volt kiöntve.Betoncsiszolóval felcsiszoltam,tökéletes porszívózás( portalanítás),én lealapoztam primer g-vel,és S1 ragasztóba ágyazva mapei um 35 és murexin wdm 100 vízszigetelő és feszültségmentesítő membránt ragasztottam le.Mivel mekeg volt elég hamar kiszáradt a membrán alatt a ragsztó, így lehetett burkolni közvetlenül a membránra.De ha nem lesz ilyen,akkor a megfelelő portalanítás,alapozás és annak száradása ,(előkészítés)után lehet rá burkolni egyből. A lapok függvényében,mikyen méret kell a ragasztót is kiválasztani.Én 60x60-sal dolgoztam S1 Mapei.
szept. 4. 06:49
 6/6 A kérdező kommentje:

5

Köszi a tapasztalatokat!

Azért érdekelt mert járólapozni csak később tudok (néhány hét múlva)

És hogy közben előre elkezdhetem e felcsiszolni. Vagy majd csak közvetlenül csak a járólapozás előtt?

szept. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Árban mi éri meg jobban?

Felcsiszolni és újralakkozni a parkettát, vagy házilag rátenni egy laminált padlót? Tapasztalatok?

Hajópadló felcsiszolásához rezgőcsiszoló vagy excentercsiszoló?

Kell vennem egy csiszolót hozzá de ötletem sincs melyiket, csiszolókkal mg nem dolgoztam. vagy teljesen mindegy ?

Az előszobánk régi, mintás beton járólappal van burkolva. Ezt szeretnénk házilag felcsiszolni, polírozni, aztán impregnálni/valamivel bevonni, hogy...

A járólapok mérete: 20x20 cm. A járólapok az alábbi linken találhatóakhoz hasonlóak (nem szórtkövesek, hanem mintásak):

Bútorlap felcsiszolása után mennyire áll meg a lazur festék?

Van pár régi bútorelemem ami megkopott, és ezek közűl kentem le egyet. Egyenlőre jól nézzki, de nem tudom mennyire lesz tartós.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!