Mi lehet az oka, hogy a mai anyukák egy nagy része egyszerűen nem tud ellátni egy(esetleg két) gyereket és egy háztartást?

válasza:

válasza:Anyáink nagyanyáink mellett voltak már nyugdíjas nagyszülők...
Egyébként isnerek olyat, aki így foglalkozott egyedül két gyerekkel, és olyan súlyos migrénje lett, hogy a gyógyszerek mellett már szoptatni sem tudott. Szóval nem móka.

válasza:El tudják látni a háztartást (sőt, a legtöbb esetben még mindig a nő látja el), csak már rájöttek az emberek, hogy nem kell beledögleni abba, amibe nem muszáj.
Anyáink, nagyanyáink jobb esetben csak meg lettek cibálva, ha a ház ura elé nem tettek vacsorát, meg nem volt kimosva a szaros gatyája.

válasza:

válasza:

válasza:Keress rá, hogy "áll, mint katiban a gyerek".
Beletették a gyereket egy kvázi kalodába, senkit nem érdekelt ha sírt, legalább erősödik a tüdeje és addig lehetett vezetni a háztartást.
Másrészt nem egyszem gyereket szültek, hanem vagy 8-at, gyakorlatilag az idősebb gyerekek "nevelték" a kisebbeket, amíg anyuka vezette a háztartást. Első gyerekeket meg anyuka fiatalabb testvérei "nevelték", amíg anyuka vezette a háztartást. És ahogy már írták ott voltak a nagyszülők is, együtt éltek, együtt vitték a háztartast, nem anyuka próbált mindent egyedül megoldani.
(Anyáink már nem "oldották meg", nekem apukám is már bőven kivette a részét a gyereknevelésből a '90-es évek elején, főzött és mosogatott is és anyukámnak sem kellett pelenkát mosnia, mert feltalálták már az eldobható pelenkát.)

válasza:

válasza:Anyám is vitte a házat, a munkát, a napi feladatokat, de hétközben főtt ételt magamnak csináltam, elsős koromtól járatott mindig valamilyen foglalkozásra. Elvileg a jövőm érdekében, de gyakorlatilag csak pár órával tovább voltam iskolában. Először ingyenes szakkörök voltak, majd egyéb edzés, ami heti 3 napot fedett le. Gyakorlatilag nem nevelt semennyit.
Látszólag hős volt, dicsekedett állítólag velem, de rám nem maradt ideje. Tini koromban elkezdett előléptetés miatt újra tanulni, teljesen bezárkózott 3 évre minden szabadidejében tanulni és addigra már főztem, mosogattam magamra. Szerintem nem nagy dicsőség ilyen szülőnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
1,5 eve vásárolt Samsung GORENJE MO20A3X típusú mikro szóval nem ertem mi a csuda történt … esetleg valaki már járt hasonlóan ? (Igen természetesen ha nem lesz megoldás megy vissza csak valami tipp esetleg) !! Nagyon köszönöm!!!
Olyan mosó és szárítógépet egybe szeretnék, amin én választhatom ki, hogy hány fokon mosson és mennyi ideig, illetve szárít is mosás végeztével de csak ha én azt akarom. Elegem van a 40fokos 3,5 órás mosásból én 60fokon akarok mosni maximum 2 óráig.
Például beajánl egy rokonod egy autószerelőhöz, egy másik ismerősöd is ajánl valakit, mindkettővel megbeszéled mi a problémád a kocsival, és ő mondja meg mennyiért csinálja, létrejön a megállapodás, aztán sose jó egyik időpont se. Elmész egy harmadikhoz vagy egy...
Egyszerűen nem találok semmi opciót pedig az itteni beírók csakis a nofrostos verzót javasolják. Lehet, hogy ebben a kisebb méreteben nem is létezik no forstos hűtő?
Úgy érzem, hogy egész álló nap mosok, teregetek, mosogatok, pakolok, porszívózom. Mégis ragad a padló a konyhába, poros a bútor minden reggelre…naponta két nagyobb rámolás a konyhába, naponta porszívózás, portörlés, kétnaponta felmosás, napi 2-3...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!