Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a logikus magyarázat arra,...

Mi a logikus magyarázat arra, hogy az EU 2. legszegényebb tagállamában ilyen pofátlan ingatlanárak vannak?

Figyelt kérdés

[link]

Mielőtt valaki belekötne a statisztikába érdemes összehasonlítania a környező országokkal több szempont szerint (persze ha tud angolul)

[link]

Lassan nyugati ingatlanokat lepipáló árak vannak, miközben a fizetések béka s***e alatt vannak, az utak állapota/egészségügy az EU egyik legrosszabbika, a világbajnok korrupciót és híresen savanyú, rosszindulatú magyar közhangulatot jobb ha nem is említem.

Ilyen kondíciók mellett mégis kiknek éri meg ilyen pofátlan drága ingatlanokat itt megvenni?

Mi az az akkora nagy jövő ebben az országban ami indokolja ezeket az iszonyat ingatlanárakat? Most nem kifejezetten a linkelt házra gondolok, általánosságban. Azt csupán példaként szemléltetem.

okt. 30. 19:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy máshol nem a társadalom egészére öntik a mindenféle otthonteremtési konstrukciókat, hanem csak a rászoruló rétegekre.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, annak éri meg, aki amúgy piaci alapkon, rendes banktól nem kapna hitelt, úgyhogy a CSOK-ból veszi, az önrészt pedig a babaváróból teszi bele.

(Félreértés ne essék, örülök minden családnak aki otthonhoz jutott ezáltal, nem sajnálom én az egyénektől. De az ingatlanpiacra gyakorolt hatás elvitathatatlan.)

okt. 30. 20:11
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy van 20millió önwrőm, van 550nettóm, és egy kiszemelt panelra (63?illio) nem kaptam hitelt, mert nem elég hozzá a nettom... innentől kezdve fingom nincs, hogy kik veszik igénybe...
okt. 30. 20:35
 3/32 anonim ***** válasza:
73%
Elbutított nép, minden reakciója kiszámítható. Ezt ki is használja a politika. Ez megint a tehetőseknek segítség, a fiatalok végleg leszakadnak.
okt. 30. 20:37
 4/32 anonim ***** válasza:
89%
Azok jártak rosszul, akik a 2008-as hitelválság és a 2014-es Eurozóna válsága alatt makacsul kivártak a vétellel, mert majd úgyis helyrejön a piac és lemennek az árak. Nem csak itthon volt ez, a teljes EU érintett volt. Aztán 2015-ben jött a migránsválság, majd a kovid, aztán a háború. Aki kivárt, annak a megtakarításai elvesztek, ezek a folyamatok ma sem álltak le. Trump is bőven bedurrantott a piacoknak, jön a háborús 5%-os védelmi büdzsé is, amit csak további megszorítások árán lehet kigazdálkodni. 10 év múlva az ötvenmilliós lakás százmillió lesz.
okt. 30. 21:39
 5/32 anonim ***** válasza:
92%
4 plusz 1 pont. Be fig épülni az árba a kamat, mert bukni senki se akar. A többi 🐑meg "hátazenyémtöbbetér" 😉
okt. 30. 22:03
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
A magyarázat az, hogy attól függ, ki méri a szegénységet.
okt. 30. 22:44
 7/32 anonim ***** válasza:
86%

Nyitott globális piacon kiegyenlítődnek az árak.

Senki nem fog jószántából arra várni, hogy Tamás Magyarországról mikor tudja megvenni/kivenni a lakását, amikor Ali UAE-ből vagy Jan Hollandiából holnap megveszi/kiveszi dupla annyiért is.

okt. 30. 22:49
 8/32 anonim ***** válasza:
36%

Én nem vagyok szegény. Élek úgy itthon mint egy dán átlagpolgár. De én nem a politikától vártam, hogy gyöjjön már egy Mikulás, oszt ódja meg az életemet. Megoldom magam is. Ha kell, annyit dolgozva, hogy vér serken a körmöm alól. De nem kell annyit dolgoznom, mert tudok olyat amit kevesen, azt nagyon jól csinálom és az emberek hajlandók megfizetni.

Simple as that...

okt. 30. 23:40
 9/32 anonim ***** válasza:
39%

Ahogy néztem pl.: németországban is ugyanolyan arányban van a fizetésekhez képest az ingatlanok ára mint nálunk. Alapvetően most sok minden közrejátszott a drágulásban: háború, megszorítások, koronavírus. Dráguló alapanyagok, Kereslet megnövekedése az ingatlanok iránt(csok és társai). Ez mind hatással van/volt ezekre. Persze sokan meg ki is akarják használni ezt. Akinek van az drágábban akarja eladni és belépnek új építőcégek is,akik az amúgy más által 60milla+telekáras épületre 140millás árajánlatot adnak. Stb stb. A legnagyobb baj hogy mindenki nyerészkedni akar most(is),mert ebben van az üzlet.

De alapvetően arányaiban véve ahogy írtam is szerintem általános esetben nem rosszabb a helyzet itt mint a legtöbb tagországban.(Bár én csak a németeket néztem)

Az se hülyeség amit a 7# írt.

okt. 31. 01:36
 10/32 anonim ***** válasza:
33%

Már megint egy lúzer sír, aki a saját tehetségénél/tehetségtelenségénél fogva nem képes a saját sorsát megoldani, és a politikában keresi a hibát, helyesbben a politikával akarja megmagyarázni a saját lúzerségét. Azért mert ő lúzer, mások még nem hülyék. Ben kötelező nálunk sem szegénynek lenni, a #7 nagyon jól leírta az igazságot. Siránkozásból még semki sem lett sem gazdag, sem középosztálybeli. Az igazság a következő:

Aki gazdag volt a Fidesz reszimben, az gazdag lesz a Tisza rezsimben is, aki pedig lúzer volt a Fidesz rezsimben, az a Tisza rezsimben is lúzer marad. (Ha csak nem tér észhez, és siránkozás helyett, elkezd azzal fogalalkozni, hogy hogyan tudja az aktuális lehetőségeket kihasználni, és keményen tesz is érte.)

okt. 31. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!