Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Oda merjem adni a foglalót?

Oda merjem adni a foglalót?

Figyelt kérdés
Ha kértem egy előzetes hitelminősítést és megfeleltem a feltételeknek, és a banki ügyintéző azt mondta hogy 90% hogy meg fogom kapni a kölcsönt akkor én most oda merjem adni a foglalót a kinézett ingatlanért?

nov. 1. 14:55
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
66%

Előzetes értékbecslés megfelelt?

Építész/statikus vagy valaki műszakibb szakember látta az ingatlant? Ügyvéded mit mondott?

Te mersz kockáztatni ennyi pénzt úgy, hogy 10% eséllyel elbukod?

nov. 1. 15:31
 2/50 anonim ***** válasza:
57%

Nevezzétek át előlegnek.

De amúgy ma már bele szokták írni a szerződésbe, hogy a foglaló is visszajár, ha meghiúsul a hitel kérelem vagy jóval az ár alatt van.

nov. 1. 15:34
 3/50 anonim válasza:
64%
NEM, pont ma már nem azt szokták "amúgy" beleírni, hogy visszajárna! Mivel a hitelképesség a vevő oldalán felmerülő tényező, és kockázat, (ugyebár NEM kötelező hitelre ingatlant venni!), ezért neki a kötelessége gondosan utánajárni, és MA már még inkább azt szokták beleírni "amúgy", hogy nem jár vissza a foglaló!
nov. 1. 15:44
 4/50 anonim ***** válasza:
62%
Ügyvéddel megbeszéled, hogy úgy kerüljön bele a szerződésbe, ha nem kapod meg a hitelt, akkor visszajár a foglaló... én is beletetettem... viszont a foglaló része az adásvételnek nem tudod nem odaadni.
nov. 1. 16:20
 5/50 A kérdező kommentje:
Ebbe senki sem fog belemenni.
nov. 1. 16:23
 6/50 anonim ***** válasza:
15%
Hogy ne menne bele... teljeden bevett szokás... pont tegnap kaptam meg a foglalómat és belevettük a szerződésbe, hogy visszaadom ha nem kapja meg a hitelt
nov. 1. 16:34
 7/50 anonim ***** válasza:
12%
De megkapja mert miért ne kapná meg?... olyan faxságoktól parázol éppen.
nov. 1. 16:35
 8/50 A kérdező kommentje:
Mi a faxság? Még nem biztos semmi. Az hogy a bank azt mondta hogy 90% nem jelent semmit. Majd a tényleges hitelbírálat dönt.
nov. 1. 17:02
 9/50 anonim ***** válasza:
5%
A foglaló rizigós.Az előleg nem az.Nálunk is előleg volt,ez beleszámított az ingatlan árába .
nov. 1. 17:36
 10/50 anonim ***** válasza:
87%
Aha...tehát várjak a hitelbírálatra ami, ha nem sikerül adjam vissza a foglalót, pedig károm származott abból, hogy addig nem árultam az ingatlanom, és lehet más megvette volna kpra...én ebbe eladóként nem mennék bele.
nov. 1. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!