Oda merjem adni a foglalót?
Figyelt kérdés
Ha kértem egy előzetes hitelminősítést és megfeleltem a feltételeknek, és a banki ügyintéző azt mondta hogy 90% hogy meg fogom kapni a kölcsönt akkor én most oda merjem adni a foglalót a kinézett ingatlanért?nov. 1. 14:55
21/46 anonim 

válasza:

válasza:Amennyiben a hitelkérelem azért lett/lesz elutasítva mert a vevővel kapcsolatban pl. hitelminősítő rendszerben felmerült valami új adat, a tranzakció alatt lesz munkanélküli, vagy épp abban a pillanatban kerül fel egy másik hitel miatt a BAR listára- akkor bizony az a vevői oldalon felmerült ok, amiért a szerződés meghiúsult, így nem jár vissza a foglaló. Törvényi tényállást szerződéssel nem lehet felülírni. Mi értelme lenne ha a vevő azt mondhatná az eladónak hogy bocsi, hogy feltartottalak 2-3 hónapot és akadályoztam az ingatlan eladásodat, de add vissza a foglalómat, mert részemről nem történt semmi baj? Az más kérdés hogy ha hitelkérelem azért lett elutasítva mert az ingatlan papírjai -pl. térképmásolat, alaprajz, használati megosztási szerződés - nincs rendben, az bizony az eladó oldalán felmerült hiba, ekkor visszajár a foglaló, minden szerződéses kitétel nélkül. Minden hitellel történő vásárlásban van kockázat, jóval nagyobb mint a kp-s vásárlásban.
24/46 anonim 

válasza:

válasza:6# akkor az eladó hülye volt :)
majd saját magát szopatja, hogy jaj 2 hónap múlva mégis vissza kell adni a foglalót, amikor a felét elköltötte...
25/46 anonim 

válasza:

válasza:Nem mindenki szorul ám rá, hogy csak akkor költhet pénzt mikor életében egyszer kap egy foglalót...
Vagyunk páran, akik megálljuk, hogy addig nem nyúlunk pénzhez amíg le nem zárult az adásvétel.
De utána sem kell, mert nem az az összes pénzünk...
26/46 anonim 

válasza:

válasza:+ értelmezd is amit olvasol, én vagyok az eladó.
27/46 anonim 

válasza:

válasza:Egyébként mindenki ezen parázik mostanában, hogy jajj a foglaló.. és megvis értem a mai gazdasági helyzetben... ezért szoktam belemenni, hogy belevegyük a szerződésbe, de egyetlen egyszer nem kellett visszaadnom, mert ez csak "para" a vevő részéről...
28/46 anonim 

válasza:

válasza:Nem csak nálad forog a világ, öcsipók.
30/46 A kérdező kommentje:
MBH visszadobott, minden indok nélkül. Marad az OTP.
nov. 5. 11:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!