Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan van a magyaroknak...

Honnan van a magyaroknak annyi pénze, hogy ilyen lakásárak mellett is simán tudnak lakást venni?

Figyelt kérdés

Egy év alatt több mint 20-25 százalékos drágulás Budapesten. Egy lakás, ami tavaly mondjuk 60 volt, most 75 millió. Honnan van egy átlag budapestinek egy év alatt 15 millióval több pénze?

Nyilván, ha nem lenne ennyi pénze, nem vennék meg.

nov. 4. 11:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Onnan van, hogy eladják azt, amit megörökölnek. Kb. az összes ismerősömnek, akinek lakása/háza van, így tudta megoldani, szülőktől kapott egyet vagy örökölt valamit és eladta.
nov. 4. 14:18
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

" Azt nem értem igazán, ha ennyire drágák a lakások miért nem épülnek tömegével.."

HOL és MIBÖL????

nov. 4. 14:28
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem a magyaroknak, hanem a gazdagoknak, külföldieknek, befektetőknek! Az ingatlangazdálkodás értékrendje teljesen megváltozott az utóbbi évtizedekben. Míg korábban a dolgozók egyszerű lakhatása és az otthon biztosítása volt elsődleges, mára a spekuláció és a profittermelés vált már-már egyeduralkodóvá. Spekulatív ingatlan és vagyonfelhalmozás, minden határon túlmenő nyerészkedés a dolgozók és általánosságban az átlagember kárára.
nov. 4. 14:43
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
Én pl nem nyaraltam, nem költöttem "hülyeségekre", nem költöttem prémium telefonra, márkás ruhákra. 13 millión volt 26 évesen. Ezért.
nov. 5. 03:06
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Budapesti árak mellett inkább tehetős családból jött, vagy anyuci apuci beleadott. vagy akár csokot is vettek fel mellé

vagy esetleg külföldön dolgoztak egy ideig

nov. 5. 03:07
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

Az a durva,hogy nem csak a lakások ilyen drágák.

Nézd meg a garázsokat 13-15 millióért tudsz venni egy normálisabbat,és az egy lyuk a betonban.

Én a zártkertemet 400.000 forintért vásároltam 2019-ben

3,850 millióért adtam el a múlt hónapban.és mi az, egy nagy semmi 700 m2 körbekeritlen kis föld

nincs rajta semmi 3%-ban építhető csak be

Szerintem ez azért alakult ki,mert jelenleg pánik felvásárlás van,mindegy hogy mi az csak ingatlan legyen és ebbe fektetik az emberek többsége a pénzét.

nov. 5. 09:31
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
Azt kihagyod, hogy idöközben az infláció igen magas, ezért IS megy mindennek drasztiukusan fel az ára, nem csak az ingatlanoknak.
nov. 5. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
54%

És ki várja már, hogy a történelem megismételje önmagát? (Mint '45-46-ban?)

De a lényeg... én értem a kérdezőt. Ez nem irigység.

Nekünk volt egy panelunk, eladtuk jó áron. Berobbant minden hülyeség, és már az eladó még dobott rá pár misit (...)

Tervben volt, hogy közel költözünk az idős szülőkhöz (BP agglo, de jó). Hát nem mentünk. Kb most ott egy parasztház, ami még full felújítandó (vályog, régi vezetékek, még a régi jó kis hajópadló,...) 40M... és semmi nincs a faluban, csak mert "pesthez közel van".

Értem én, hogy sokan megkeresik az 500-600-700K (persze, itt ne az IT-sokról beszéljünk), de sokan nem. Kb akkorára nyílt már a társadalmi-financiális olló, hogy csuda. Aki vidéken él (Tehát minden ami nem BP és agglo), az kb, ha nem örököl vagy nem tehetős valamilyen módon, hát.. így járt. Egyszer én kommentben itt megkaptam, hogy nem alanyi jogon jár, hogy pesten élj. Én annó azért adtam fel a munkám (és igen csak pesten van ilyen), mert nem tudtam bejárni, közelebb költözni nem tudtam, szülőkkel nem akartunk együtt élni. De már minden máshol olyan árak vannak.

Valaki írta itt Fehérvárcsurgót. Egy kis falu, semmi nincs ott, csak azért mert közel van Székesfehérvár. Mindenki vagy BP vagy megyeszékhelyre akar költözni (ahol azért már gyengébbek a fizetések Lásd Veszprém. És mi van 3db gyár ott mint munkalehetőség)

Röviden tömören, okosan is lehet csinálni. Véleményem szerint, aki még a csokos időszakban, meg még a babavárós sztoriban vágott bele, akkor még azt mondom jó volt a hitel konstrukció és az árak is. Most, értem én, hogy OSP, de hogy? Pont láttam egy hirdetést BP 8ker 30nm teljesen felújítandó 90M. Mivan!? Ebből már újépítésű házad lesz.

Amúgy azt észre vettétek, hogy úgy drágák az újépítésűek, hogy nem kötik be a gázt? (évek mire kijön a szolgáltató, tervezni kell... még pár misi plussz) és akkor is olyan drágák..

Szerintem most nagyon sokan jönnek mennek, mindenki megérezte a pénz szagot. és sajnos eltörpülnek azok akik tényleg költöznének. (Anno mi is nehezen találtunk ingatlan és mondtuk is, nekünk menni kell, nem nyerészkedni akarunk. Válasz, akkor majd megveszi más. ő kivár mert nem sürgős. (Ismerős 50M adott el házat Tétényligeten, és már nem tudtak venni, mert nem akartak hitelt felvenni. azóta is albérletben élnek... mondom fasza, elveritek a pénzt.

Hitelország. de azért 20-30-40 év sok. főleg hogy napról napra minden drágább és sokan csak beleugranak, mert most ez "divat".

nov. 6. 14:15
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

#18 vagyok

feladtuk a tervet. Inkább van egy tehermentes házunk vidéken kis faluban (itt is éljük az életünket), mint hogy 40 évre olyan szinten eladósodjak, hogy még az unokáim is nyögjék. vagy utcára kerüljünk.

nov. 6. 14:16
 20/22 rendorlampaborogato ***** válasza:

Nem minden ingatlant magyarok vesznek ám meg és sokszor nem is magánszemélyek hanem vagyonkezelő / ingatlanos cégek.

Az meg már csak az eladón múlik, hogy milyen fizetési konstrukcióba megy bele.

Sokan vesznek részletfizetésre vagy hitelre is.

Rakás ingatlan befektető cég húzott fel sok sok házat/ lakást nálunk nem feltétlenül kell a banki hitel ha nincs pénzed.

Kapsz részletfizetési lehetőséget, de a tulajdonjogod nem kerül addig bejegyzésre ameddig ki nem fizetted az utolsó részletet is! Kb ugyanaz mint a mobiltelefonoknál...

Ingatlanjogász / ügyvéd megoldja szerződéskötéskor...

nov. 6. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!