Távhős panelt vagy konvektoros régi téglát éri meg jobban venni?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Laktam mindkettőben, fekvés függő, de alapvetően a konvektorossal olcsóbban fog kijönni a fűtésed, de kevésbé lesz egyenletesen átfűtve a lakás. Úgyhogy télen rosszabb lesz. Nyáron meg jellemzően a panel lesz rosszabb, mert jobban átmelegszik, de hangsúlyozom, ez fekvés függő.
A konvektoros mellett szól még, hogya fűtési rendszere fejleszthető, lecserélhető egy parapetes minikazánra és cirkóra, és akkor lesz olyan konfortos, mint a távfűtés, de olcsóbb lesz és akkor kapcsolod be, mikor akarod.
Viszont a panel lakások felújítása, karbantartása olcsóbb, meg eleve korszerűbbek, 50-es évekbeli téglánál nagyobb eséllyel talalkozol nagyon elavult, illetve rossz állapotú dolgokkal pl. közművek terén.
De összességében azt mondom, hogy ez legyen csak a 4. legfontosabb szempont, az első 3 a lokació.

válasza:Csak távhőset!!
A nem távhősnél belerohadsz a rezsibe...
Csepelen a távhő a meleg vizzel megvan kb 10 ezerből egy 55 nmes panelra, plusz van egy 5 ezres közösköltség kb...
Uh még villanyszámlával is megvagy max 30 ból!
Nem távhősbe a villany meg a közösköltség együtt lesz vagy 30 ezer főleg ha a melegvized is villanyos, a fűtés meg a vízdíj még erre jön rá!

válasza:Távhősnél mindenki fűt vmennyire és a folyosók is fűtöttek...
Így neked a lakásba sokkal kevesebbet kell meg konfortosabb is mint a nem távhős, ahol spórol mindenki...

válasza:Ami még fontos, hogy távhősnél nem ötfokos víz jön be a lakásodba amikor januárba megnyitod a hidegvízcsapot...
A nem távhősnél meg januárba kb öt fokról indul a "melegvízkészítés" és ez brutál költségeket tud produkálni.

válasza:rendorlampaborogato:
3-4 ezret fizettem 96 négyzetnéteres garzonban éves átlag gázszámlá, mikor hasonló méretű panelban laktam ez 10 ezer Ft volt és hidegebb volt. Távhőnél még erősebben függ a fekvéstől és hogy hogy fűtenek melletted, de a lwgtöbb esetben az alapdíj miatt a konvektor jön ki olcsóbban, mert annak közel nulla a karbantartási költsége, ha parapetes és nem kéményes.
Egyébként konvektorosnál is mindenki fűt, aki ott lakik, és mivel nem túl drága, nyomott áron van a gáz, nem kimondottan spórolnak.
A másik oldalon a távhő komfortosabb, mert egyenletesebb hőmérsékletet ad lakáson belül.
A távhős melegvízzel meg csak rossz tapasztalatom van, szerencsére most olyan lakásban élek, ahol csak a fűtés távhős, a melegvíz bojlerrel megy. Mindig probléma volt, hogy ha nem jókor fürödtem, langyos volt a víz. Az meg hogy a hideg víz milyen, ház meg lakás függő, nekem olyan gondom is volt, hogy a hideg víz túl meleg volt panelban egész évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!