Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki eddig családi házban élt,...

Aki eddig családi házban élt, megszokta, hogy éjjel-nappal síri csönd van, maximum madárcsicsergés, meg néha fűnyírás, annak mennyire lesz rossz utána egy kis lakásban?

Figyelt kérdés
Ahol minden oldal felől más a szomszéd + a lakás alatt és felett is?

febr. 23. 15:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%
Családi házban sincs csend. Folyton fúrnak, flexelnek, fát vágnak, betonoznak.
febr. 23. 15:05
 2/21 anonim ***** válasza:
87%

Családiban laktam 24 évig. Megyeszékhely kertvárosi részén.

Soha nem volt csend, mindig volt egy fűnyíró/favágó/véső/kutyaugató/zenéthallgató/dolgozó szomszéd. De szerettem, nem zavart.

Elköltöztem panelba. Ott fél évig bírtam. Igazából zaj szempontjából egyedül az zavart, hogy tisztában voltunk a felső szomszéd nemi életével.

Mégis gyűlöltem ott lakni.

Mostmár lassan 9 éve lakok ismét családiban, falun. Sosincs csend. De élvezem.

febr. 23. 15:11
 3/21 A kérdező kommentje:
Jó, de ha nincs nyitva az ablak, akkor szinte mindig csönd van. Most azt, hogy valahol a távolban füvet nyírnak/flexelnek, sosem zavart. De a lakásban ott beszélgetnek/zajongnak tőled pár méterre, közvetlen a fal túloldalán, éjjel-nappal.
febr. 23. 15:25
 4/21 anonim ***** válasza:
86%

felénk szinte mindig csend van, kb október óta nem vágott senki sem fát, bár a szomszédokkal együtt gázzal fűtünk. Udvaron az szomszédokat hallani, de taraszról már nem.

fűnyírás szezonban heti 1-2 nap, többnyire péntek délután vagy szombat délelőtt, vagy míg nem végeznek. Kánikulában este 7-8 után kezdjük. Ezen kívül csend van, és nem hallom a szomszédok zajongásából semmit sem a házban.

Pár év alatt megszokod.

Bár rengeteg olyan embert ismerek aki minden téren szépíti valóságot. Még saját maguknak sem ismerik be ezek, amíg a helyzet meg nem változik.

Például, ha valaki nagyfeszültségű vezeték közelében lakik, annál bizony hallani a házban a vezetékek búgását. De, ha megkérdezed tőlük azt mondják nem hallani, meg sugárzás sincs megmérték. Aztán mikor elköltöznek, utána már mondják, zajos volt a vezeték búgás és határ érték feletti volt a sugárzás. Vagy csak beköltözik panelbe egy zajos család mellé, akkor nem fogja elismerni, ha kérdezik tőle, hanem azt mondja csend van.

Amúgy a csend relatív és szelektív, mert nem mindenki hall meg mindent

febr. 23. 16:56
 5/21 anonim ***** válasza:

Lakások között is sok a különbség.

30 évig éltem lakásban Zuglóban faterom lakásában. Nem volt sokkal nagyobb a zaj mint ott ahol most élek a város szélén családi házban.

Annyi, hogy Pesten vannak háttérzajok, pl ahogy érkezik a trolibusz. De ezeket totál kizárja az ember idővel, észre se veszi, ahogy itt se veszem fel a kutyaugatást.

Ezzel szemben Pesten komolyan irritált amikor időnként fiatal kis köcsögök vagy cickányok óbégattak lent a parkban este, vagy amikor a felettünk lakó hangosan dugott, a szomszéd a falon túl üvöltette a zenét vagy amikor egy relytéjes helyen a házban éjszaka beindult valami gép és zúgott 0 percen át.

Ettől függetlenül szerettem ott lakni.

Amikor visszamegyek látogatóba, akkor teljesen vállalható. Nagyon nyugis.

Nagyobb a csend mint nálunk, 3 gyerekkel :)

febr. 23. 17:07
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
Én családi házban laktam több helyen is. Megszoktam a flexelést, a fűnyírót, a láncfűrészt, az udvar közepén bőgetett Simsont (hat órányi fejvakarás, bazmegelés és ötlet nélküli alkatrészcserélgetés után végre beindult, apa pedig cigivel a szájában húzta neki, hogy "dógozza ki magábul a dugulást, az a baja"), a minden szellőre vadul csaholó kutyákat, a JBL-ből daj-daj zenét bömböltető cigánypurgyékat, a szomszéd Bubika születésnapján üvöltő mulataóst és a többi ezzel járó zajt. Nem okozott nagy meglepetést, mikor társasházba költöztem.
febr. 23. 20:26
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

Soha nem volt síri csönd. Állandóan zúg a kazán, a hűtőszekrény, az utcában mennek a kocsik, kint kiabálnak a gyerekek, állandóan ugatnak a kutyák - madárcsicsergést alig hallani. Egy időben az egyik szomszédnak kerti tava is volt, egész nap a békákat kelett hallgatni.

A szomszédok zaja nem hallatszik be a falon és a mienk sem másokhoz, ez a csodálatos. Ha akarok akkor éjjel porszívózok avgy hajnali 2-kor turmixolok, a kutyát nem érdekli ha most is megy a szárítógép mint ma éjfél utánig is. Na ez az ami nagyon zavarna ha nem így lenne.

febr. 23. 20:39
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha más nem a szomszéd kutyái mindig ugatnak.
febr. 24. 08:12
 9/21 anonim ***** válasza:
71%

Hol van mindig fúrás, flexeles, kutyaugatás csaladi házban?

Szerintem ez már csak távolabbi, kisebb falvakban jellemző.

Én megyeszékhely melletti agglomerációs községben lakom, egyáltalan nincsenek mindennaposan ilyen zajok, nyáron sem. Nyilván néma csönd sincs, de azért a városhoz képest - ott is laktam - sokkal csöndesebb. Néha valóbam flexel valaki, vagy rádiót hallgat, gyerekek játszanak kint, de favágás meg mindennapos flexelgetés egyáltalán nincs, ez csak ilyen szóbeszéd, mit kene mindenkinek mindig flexelni? 🤣

Itt kutya se sok helyen volt, szóval az sem jellemző.

febr. 24. 08:48
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Családi házban csend... hol az egyik hol a másik szomszéd üvöltetti a láncfűrészt. Nyáron meg ugyanez csak a fűkaszával.

Akit zavar, hogy a panelban a szomszéd néhányszor lehúzza a vécét, jöjjön el hozzánk és egész hétvégén folyamatosan hallgathajta a tuc-tuc zenét flexelés közben.

febr. 24. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Melyik az észszerű választás?

200m hosszú, 13m széles, lejtős telek gazvágására keresek eszközt, amit megvásárolnék. A dobkasza vagy az alternáló kasza a jobb megoldás? Esetleg van más alternatíva?

Ez drága ajánlatnak számít, magas fű nyírására?

Egy kb. 800 négyzetméteres kertrészt sajnos elhanyagoltam családi problémák miatt, kb egy méteresre nőtt a fű/gaz. Ma volt kint egy cég felmérni a területet, és 85.000 forintos ajánlatot tettek. Ez átlagosnak számít? Nekem kicsit soknak tűnik, de nem vagyok jártas...

Mennyiért nyírnak füvet 2025-ben?

Vidék. Sík a terep, tologatóssal, traktorral meg lehet csinálni könnyen, csak néhány fát kell kikerülni. Hány Ft/négyzetméter idén az ára kb?

Vasárnapi fűnyírás elektromossal?

Elvileg vasárnap tilos zajongani de ez vajon elektromos gépekre is igaz? Le kéne nyírni a ház előtt, már térdig ér lassan a fű. Ti mennyire veszitek szigorúan ezeket a szabályokat?

Milyen elektromos fűnyírót válasszak amivel gyerekjáték a fűnyirás?

A párom sajnos meghalt ,rám maradt a kerti munka viszont gerincbeteg vagyok,csipőprotim van,3 gerincsérv stb,ezért kérlek segítsetek keresni olyan fűnyirót amit könnyű tolni és nem kell állandóan üríteni a tartályt ,előre is köszönöm

Vennétek 6000m2-es telken házat?

Van több rendezett melléképület is .A komplett fűnyírás traktorral is kb. 4 óra lenne és akkor még nincsenek meg a kisebb munkák. Magam gondoznám, nem szívesen fizetnék másnak . Szerintetek munkahely mellett érdemes?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!